Баница с праз, гъби и три вида сирена

Баница с праз, гъби и три вида сирена

1594 | 26 дек. 2016 | 13:01


Необходими продукти

  • 400 г кори за баница
  • 125 г топено масло
  • 1 стрък праз
  • 500 г гъби
  • 100 г кашкавал
  • 100 г сирене
  • 100 г топено сирене
  • 1 ч.л. мащерка
  • олио
  • сол и черен пипер
  • За заливката:
  • 4 бр. яйца
  • 3 с.л. заквасена сметана

Начин на приготвяне

 

Праза и гъбите се нарязват и задушават в олиото. Подправят се с мащерка, сол, пипер и се задушават до готовност. Сместа се оставя да изстине. Сирената се нарязват на кубчета и се разбъркват с гъбите и праза.

В тавичка се нареждат корите. Редуват се слой плънка, слой кори. Яйчената смес със сметана се налива отгоре. Пече се до готовност.


От категорията

Проф. Байкова съветва какво да хапваме по време на Коледните пости

-1471001764.jpg

За да се използват постите за редуциране на определени килограми, трябва човек ...

16 ноем. 2017 | 11:24

Какво да хапваме по време на Коледните пости - вкусни рецепти

-1479187802.jpg

15 ноем. 2017 | 16:25

Утре започват коледните пости: Как да се храним здравословно?

Сн. БГНЕС-1510656957.jpg

14 ноем. 2017 | 12:48

Мусака от карфиол

Мусака от карфиол-1510576219.jpg

13 ноем. 2017 | 14:27

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.