Баница с праз, гъби и три вида сирена

Баница с праз, гъби и три вида сирена

1011 | 26 дек. 2016 | 13:01


Необходими продукти

  • 400 г кори за баница
  • 125 г топено масло
  • 1 стрък праз
  • 500 г гъби
  • 100 г кашкавал
  • 100 г сирене
  • 100 г топено сирене
  • 1 ч.л. мащерка
  • олио
  • сол и черен пипер
  • За заливката:
  • 4 бр. яйца
  • 3 с.л. заквасена сметана

Начин на приготвяне

 

Праза и гъбите се нарязват и задушават в олиото. Подправят се с мащерка, сол, пипер и се задушават до готовност. Сместа се оставя да изстине. Сирената се нарязват на кубчета и се разбъркват с гъбите и праза.

В тавичка се нареждат корите. Редуват се слой плънка, слой кори. Яйчената смес със сметана се налива отгоре. Пече се до готовност.


От категорията

Сладки и лепкави пилешки бутчета, печени по бразилски

Шеф Ради Стамболов-1487418628.jpg

Истинска самба-фиестачрез азотна молекулярна технология, която действа при ...

18 февр. 2017 | 13:47

Гъбена супа

Гъбена супа-1487336131.jpg

17 февр. 2017 | 14:54

Пангасиус с гъби и кашкавал

Пангасиус с гъби и кашкавал-1487248578.jpg

16 февр. 2017 | 14:35

Елда със зеленчуци

Елда със зеленчуци-1487170805.jpg

15 февр. 2017 | 16:56

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.