Баница с праз, гъби и три вида сирена

Баница с праз, гъби и три вида сирена

829 | 26 дек. 2016 | 13:01


Необходими продукти

  • 400 г кори за баница
  • 125 г топено масло
  • 1 стрък праз
  • 500 г гъби
  • 100 г кашкавал
  • 100 г сирене
  • 100 г топено сирене
  • 1 ч.л. мащерка
  • олио
  • сол и черен пипер
  • За заливката:
  • 4 бр. яйца
  • 3 с.л. заквасена сметана

Начин на приготвяне

 

Праза и гъбите се нарязват и задушават в олиото. Подправят се с мащерка, сол, пипер и се задушават до готовност. Сместа се оставя да изстине. Сирената се нарязват на кубчета и се разбъркват с гъбите и праза.

В тавичка се нареждат корите. Редуват се слой плънка, слой кори. Яйчената смес със сметана се налива отгоре. Пече се до готовност.


От категорията

Какво да сготвим на деня на Св. Евтим

-1481662788.jpg

20 ян. 2017 | 10:38

Панирано сирене без яйце

Панирано сирене без яйце-1484822964.jpg

19 ян. 2017 | 12:48

Какво да сготвим на Атанасовден?

-1419951782.jpg

18 ян. 2017 | 10:27

Сарми със сини сливи и булгур

Сарми със сини сливи и булгур-1484665947.jpg

17 ян. 2017 | 17:10

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.