Баница с праз, гъби и три вида сирена

Баница с праз, гъби и три вида сирена

2010 | 26 дек. 2016 | 13:01


Необходими продукти

  • 400 г кори за баница
  • 125 г топено масло
  • 1 стрък праз
  • 500 г гъби
  • 100 г кашкавал
  • 100 г сирене
  • 100 г топено сирене
  • 1 ч.л. мащерка
  • олио
  • сол и черен пипер
  • За заливката:
  • 4 бр. яйца
  • 3 с.л. заквасена сметана

Начин на приготвяне

 

Праза и гъбите се нарязват и задушават в олиото. Подправят се с мащерка, сол, пипер и се задушават до готовност. Сместа се оставя да изстине. Сирената се нарязват на кубчета и се разбъркват с гъбите и праза.

В тавичка се нареждат корите. Редуват се слой плънка, слой кори. Яйчената смес със сметана се налива отгоре. Пече се до готовност.


От категорията

Огретен със сезонни зеленчуци

Огретен със сезонни зеленчуци-1529334373.jpg

18 юни 2018 | 18:01

Салата "Лютика" по традиционна българска рецепта

Салата "Лютика" по традиционна българска рецепта-1528984935.jpg

14 юни 2018 | 16:59

Черешов фъч

Черешов фъч-1528713887.jpg

11 юни 2018 | 13:43

Спагети Карбонара със сметана

Спагети Карбонара със сметана-1528368718.jpg

7 юни 2018 | 13:50

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.