Баница с праз, гъби и три вида сирена

Баница с праз, гъби и три вида сирена

1264 | 26 дек. 2016 | 13:01


Необходими продукти

  • 400 г кори за баница
  • 125 г топено масло
  • 1 стрък праз
  • 500 г гъби
  • 100 г кашкавал
  • 100 г сирене
  • 100 г топено сирене
  • 1 ч.л. мащерка
  • олио
  • сол и черен пипер
  • За заливката:
  • 4 бр. яйца
  • 3 с.л. заквасена сметана

Начин на приготвяне

 

Праза и гъбите се нарязват и задушават в олиото. Подправят се с мащерка, сол, пипер и се задушават до готовност. Сместа се оставя да изстине. Сирената се нарязват на кубчета и се разбъркват с гъбите и праза.

В тавичка се нареждат корите. Редуват се слой плънка, слой кори. Яйчената смес със сметана се налива отгоре. Пече се до готовност.


От категорията

София става световна столица на виното

Над 1500 гости идват за 40-тия юбилеен международен конгрес по лозарство и винарство
-1495817706.jpg

Над 1500 гости идват за 40-тия юбилеен международен конгрес по лозарство и ...

26 май 2017 | 19:54

Бухти без яйца

Бухти без яйца-1495724170.jpg

25 май 2017 | 17:54

Мераклийско свинско

Мераклийско свинско-1495457356.jpg

22 май 2017 | 15:46

Шоколадови сладки без брашно от Анна Олсън
(Галерия)

Шоколадови сладки без брашно от Анна Олсън-1495297551.jpg

Любимата майсторка на сладки на цяла Канада (и не само) е известна с ...

20 май 2017 | 19:25

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.