Банска капама за Коледа

6107 | 25 дек. 2018 | 08:57


Необходими продукти:

  • 700 г свинско месо
  • 700 г телешко месо
  • 600 г пилешко месо
  • 150 г сланина
  • 400 г кървавица
  • 2 бр. кисели зелки
  • червено вино
  • тесто за замазване

Начин на приготвяне:

Зелевите листове се редят на дъното на гювеча. Отгоре са сърмите и киселото зеле, заедно с подправките и сланината. Пластовете се редуват до приключване на продуктите.

 

Долива се виното и водата. Херметизира се с тестото и се слага във фурната на умерен огън за около 3 часа.

 

Да ви е сладко!

 

 


От категорията

Какво да сготвим на Атанасовден според традицията – вкусни рецепти

Какво да сготвим на Атанасовден според традицията – вкусни рецепти-1547722471.jpg

17 ян. 2019 | 14:06

Рецепти за Антоновден – раздава се содена пита за умилостивяване на Баба Шарка

Рецепти за Антоновден – раздава се содена пита за омилостивяване на Баба Шарка-1547639792.jpg

16 ян. 2019 | 13:53

Картофен кекс с плънка

Картофен кекс с плънка-1547468113.jpg

14 ян. 2019 | 14:14

Домашен обреден хляб за празника на св. Татяна

Домашен обреден хляб за празника на св. Татяна-1547209088.jpg

11 ян. 2019 | 14:16

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Каракочев


25 дек. 2018 | 13:05



По глупава рецепта отдавна не бях чел. Все пак, Епицентър, Честита Коледа.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.