Банска капама за Коледа

6643 | 25 дек. 2018 | 08:57


Необходими продукти:

  • 700 г свинско месо
  • 700 г телешко месо
  • 600 г пилешко месо
  • 150 г сланина
  • 400 г кървавица
  • 2 бр. кисели зелки
  • червено вино
  • тесто за замазване

Начин на приготвяне:

Зелевите листове се редят на дъното на гювеча. Отгоре са сърмите и киселото зеле, заедно с подправките и сланината. Пластовете се редуват до приключване на продуктите.

 

Долива се виното и водата. Херметизира се с тестото и се слага във фурната на умерен огън за около 3 часа.

 

Да ви е сладко!

 

 


От категорията

Мързелива баница със спанак и сирене

Мързелива баница със спанак и сирене-1553179772.jpg

21 март 2019 | 16:47

Какво да сготвим на Тодоровден - традиционни рецепти

-1543834129.jpg

15 март 2019 | 11:27

Започват пости - ядките и плодовете ще ви спасят от прегрешение

Сн. БГНЕС-1552292003.jpg

Включете в менюто и маслини, зеленчуци, варива. Всичко обаче трябва да е ...

11 март 2019 | 10:12

Престижният фестивал Whisky, Rum & WineMaster test 2019 с пето издание

Престижният фестивал Whisky, Rum & WineMaster test 2019 с пето издание

-1552940960.jpg

Whisky Rum &Wine е единственият пролетен мащабен фестивал, предлагащ богат ...

18 март 2019 | 22:28

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Каракочев


25 дек. 2018 | 13:05



По глупава рецепта отдавна не бях чел. Все пак, Епицентър, Честита Коледа.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.