Банска капама за Коледа

6887 | 25 дек. 2018 | 08:57


Необходими продукти:

  • 700 г свинско месо
  • 700 г телешко месо
  • 600 г пилешко месо
  • 150 г сланина
  • 400 г кървавица
  • 2 бр. кисели зелки
  • червено вино
  • тесто за замазване

Начин на приготвяне:

Зелевите листове се редят на дъното на гювеча. Отгоре са сърмите и киселото зеле, заедно с подправките и сланината. Пластовете се редуват до приключване на продуктите.

 

Долива се виното и водата. Херметизира се с тестото и се слага във фурната на умерен огън за около 3 часа.

 

Да ви е сладко!

 

 


От категорията

Летен плодов крем с рикота

Летен плодов крем с рикота -1561467880.jpg

25 юни 2019 | 16:02

Започват Петровите пости! Най-строг пост се спазва в деня преди празника, 28 юни

Започват Петровите пости! Най-строг пост се спазва в деня преди празника, 28 юни-1561383606.jpg

24 юни 2019 | 16:36

Какво да сготвим на Еньовден - рецепти с полезни сезонни билки

Сн. Инстаграм-1560939852.png

23 юни 2019 | 17:08

Солен кекс от тиквички

Солен кекс от тиквички-1560861751.jpg

18 юни 2019 | 15:41

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Каракочев


25 дек. 2018 | 13:05



По глупава рецепта отдавна не бях чел. Все пак, Епицентър, Честита Коледа.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.