Бърза туршия със зеле, моркови, целина и чушки

8055 | 2 септ. 2021 | 15:26


Необходими продукти:
• 3.5 кг зеле
• 1 кг моркови
• 1 кг червени чушки
• 1 глава целина с листата
За саламурата:
• 100 г сол
• 300 г захар
• 250 мл олио
• 750 мл оцет 6%

 

Начин на приготвяне:
Зелето се нарязва на ивички, морковите се настъргват на едро ренде, чушките се нарязват на ленти, а целината на кубчета. Всички зеленчуци се смесват, добавят се нарязаните листа от целина и се нареждат в буркани. Оцетът, олиото, солта и захарта се слагат в тенджера на котлона да кипнат и с тази гореща саламура се заливат зеленчуците в бурканите.

 

Затварят се с капачки веднага и се обръщат докато изстинат. След 2 дни туршията е готова за консумация.


От категорията

Какво да сготвим на Кръстовден според обичая

-1505314994.jpg

14 септ. 2021 | 11:10

Какво да сготвим на Малка Богородица - вкусни рецепти

-1504793746.jpg

8 септ. 2021 | 10:22

Лесен пилаф с миди и ориз басмати

Лесен пилаф с миди и ориз басмати-1629887282.jpg

25 авг. 2021 | 13:27

Миди по Бургаски

Миди по Бургаски-1629376512.jpg

19 авг. 2021 | 15:34