Снимка Кадър БТВ

Премиерът Бойко Борисов го поканил в дома си, за да се запознае със случая лично

Бащата на отвлечения Адриан разкрива: Есемесите издали похитителите на момчето

6516 | 14 септ. 2017 | 08:42

Бандитите не използвали заплахи, съобщенията от тях били "възпитани". Полицията била уведомена 10 минути, след като Тони Златков видял изоставената кола на сина си


"Възстановяваме се до колкото е възможно. Адриан също постепенно се възстановява, защото това е голям стрес основно за него." Това заяви Тони Златков, бащата на отвлечения Адриан в предаването "Тази сутрин" по БТВ. Според него в момента синът му няма нужда от медицинска помощ. В първите часове 25-годишният младеж е бил дезориентиран.

 

Бащата на отвлечения Адриан разказа, че е хвърлил чантата с откупа през мост, както му наредили похитителите. Късно вечерта след отвличането пък бил поканен от премиера Бойко Борисов в дома му, за да го запознае със случая.

 

"Първите минути са все едно изтрити от съзнанието му, помня само, че се прегръщахме. Имаше много сълзи", допълни Златков. Той определи сина си като добър млад човек. "Той е изключително силен, уравновесен, никога не е изпадал в критична и стресова ситуация и не знаехме как ще реагира", разказа още бащата.

За това как се е чувствал по време на отвличането, Тони Златков заяви, че синът му постоянно е мислел какво ще се случи, защо точно той е бил в изключително несигурно положение.

"15 минути след като той тръгна за работа, тръгнах и аз. Преди това имахме оперативка на фирмата. На около 500 м от нашия дом видях колата оставена по странен начин, отворена и в първия момент много се притесних, защото знам, че той не би спрял никога по средата на пътя. Когато видях, че е отворена, помислих, че може да е станало нещо лошо. Огледах, не го видях и започнах да мисля, че е станало нещо лошо. Търсих го по телефона, видях че е в колата и тогава много се притесних", заяви Тони Златков.

Още на следващия ден той е получил първия есемес от похитителите, на неговия телефон. Полицията била уведомена 10 минути, след като е видял колата. За това дали разследващите са следели кореспонденцията му с похитителите, той заяви, че няма представа. На въпрос дали е говорил с експерти, как да комуникира с похитителите, Златков каза, че е имал такива разговори.

Той допълни, че похитителите са избягвали заплахи, по есемесите.

 

Златков заяви, че според него бандитите са били възпитани, но не пожела да разкрие какво точно е писано. "Исках доказателства, че е жив, това беше основното за нас. Не мога обаче да коментирам детайлите".

На въпрос как е протекла кореспонденцията за самия откуп и сумата, Тони Златков не пожела да коментира, като заяви, че детайлите са опасна зона, която той не би трябвало да коментира.

Шефът на автокъщата "Софауто" заяви, че през цялото време са събирали пари. "Колкото е странно да звучи благодаря, че ми го върнаха жив. Ситуацията беше изключително стресова и за нас и за Адриан, всеки допълнителен стрес, който можеше да ни не нанася и беше излишен, те не го правеха. Водеха се нормално нещата, всеки спазваше думата, която е дал. Никога не съм получавал заплахи за живота или към моето семейство, защото няма причина за това. Никога не сме имали охрана", допълни Златков. 

 

 


От категорията

15 години затвор за бившия директор на разузнаването ген. Кирчо Киров

-1490109184.jpg

Освен за разгласяване на държавна тайна, едното от делата е във ...

23 ян. 2018 | 10:07

Втори фалстрат на делото КТБ

Цветан Василев. Снимка: Архив-1465568713.jpg

Причината отново е, че основният обвиняем – бившият мажоритарен собственик на ...

23 ян. 2018 | 12:04

Изгоря заведението пред зала ”Фестивална”

Снимка: Дир.бг-1516697488.jpg

По първоначални данни са изгорили около 500 квадратни метра от постройката

23 ян. 2018 | 10:50

Наранил и себе си

Българин намушка жена си и сина си в Гърция

Снимката е илюстративна-1516697007.jpg

43-годишният мъж помолил съпругата си да се върне в дома им, тя отказала

23 ян. 2018 | 10:43

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


2018