Сн. Инстаграм

Беля или лакомство: Традиционни рецепти за Хелоуин

2278 | 30 окт. 2017 | 15:55


Ирландски сладък хляб за Хелоуин

Необходими продукти

  • 2 и 1/2 ч.ч. нарязани сушени плодове по избор (най-добре микс)
  • 1 и 1/2 ч.ч. готов черен чай (горещ)
  • 2 и 1/2 ч.ч. брашно
  • 1 ч.л. канела
  • 1/2 ч.л. индийско орехче
  • 1/2 ч.л. сода
  • 1 бр. яйце
  • 1 - 1 и 1/2 ч.ч. захар
  • 1/4 ч.ч. мармалад (цитрусов)
  • 1 ч.л. настъргана портокалова кора

Начин на приготвяне

Плодовете се накисват в чай за 2 часа. Брашното, канелата, индийското орехче и содата се смесват. Отделно се разбиват яйцето, захарта, мармалада, портокаловата кора и плодовете без да се изстискват.

Сухата и мократа заготовка се смесват до получаване на хомогенна консистенция. Изсипва се в намазнена форма.

Пече се в предварително загрята фурна на 180С за 40 минути.

 

 

Курабийки-тиквички

Необходими продукти

  • около 250 г брашно
  • 125 г масло
  • 125 г пудра захар
  • 2 бр. жълтъка за тестото и 1 бр. жълтък за намазване
  • оранжева боя за оцветяване
  • ванилия
  • 20-25 бр. карамфил

Начин на приготвяне

Мекото масло се разбива заедно със пудрата захар, боята за оцветяване и ванилията. Добавят се двата жълтъка и брашното и се меси до получаване на хомогенна смес. Тестото се оставя във хладилника за 30 минути и след това отново се размесва. Правят се малки топчета, върху които с тъпата част на ножа се очертават прорези. Отгоре се поставят карамфилчетата и се намазва с жълтък. Курабийките се пекат на 180С градуса върху хартия за печене.

 

 

Ордьовър Паячета 

Необходими продукти:

  • 12 бр. яйца
  • За плънката:
  • 100 г шунка или колбас
  • 100 г сирене или извара
  • 1 с.л. заквасена сметана (отцедено кисело мляко)
  • 1 с.л. маслинова паста
  • 1 с.л. майонеза
  • 12 бр. сварени жълтъци - от яйцата
  • сол и черен пипер
  • За гарнитура:
  • маслини, без костилки

Начин на приготвяне:

Яйцата се сваряват, обелват и разрязват на половинки по дължина. Отделят се жълтъците от белтъците.

Плънката се приготвя като продуктите се нарязват. Смесват се с жълтъците, остатъците от белтъците, сиренето, шунката, маслиновата паста, майонезата, сметаната, подправя се на вкус със сол и черен пипер и всичко се разбива с вилица на хомогенно пюре.

 Готовата смес се слага в щприц и така се запълват останалите белтъци.

За украсата се нарязва маслината по дължина – едната част е за тялото, а другата наситнена е за пипалцата на паяка.

 

Весел празник!


От категорията

Столичният клуб "Пушкинъ" предлага най-богатата винена листа у нас

Сн. Ресторант "Пушкинъ"-1535551068.jpg

С отличната си селекция на родни и екзотични продукти, висока чувствителност на ...

18 септ. 2018 | 12:24

Есенна супа по градинарски

Есенна супа по градинарски-1537193599.jpg

17 септ. 2018 | 17:12

Мария Сапунджиева става вакханка

Мария Сапунджиева става вакханка-1536164635.jpg

Именитата актриса ще се включи в празниците, с които по традиция се отбелязва ...

5 септ. 2018 | 19:22

Фритата с червени чушки и тиквички

Фритата с червени чушки-1536062704.jpg

4 септ. 2018 | 15:02

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


zmei15


30 окт. 2017 | 17:56



Мамка ви! Престанете с тези извращения!Този празник е сатанизъм в най чист вид! Опомнете се бе хора!Идва първи ноември Ден на будителите!Това е водораздела между БЪЛГАРИ и небългари.Бъдете Българи а не отпадъци естествен продукт на западната голтащина!Защо сами се натискате и се стремите да сте торта в краварския обор Малоумни кретени!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.