Братът на принцесата заяви, че репортерът му е показал фалшиви документи, за да убеди сестра си да се съгласи

Би Би Си разследва интервюто с принцеса Даяна от 1995 г. разкрило проблемите в брака й

3432 | 18 ноем. 2020 | 18:22

Разследването ще проучи и твърденията на Спенсър, че репортерът използвал фалшифицирани банкови документи, за да покаже, че службите за сигурност плащали на двама куриери на принцесата, за да дават информация за нея


Би Би Си обяви, че незабавно започва разследване как е било направено ексклузивното интервю с принцеса Даяна през 1995 г., което разкри проблеми в брака ѝ с принц Чарлз, предаде АФП.

 

Медийната корпорация съобщи, че е одобрила назначаването на бившия съдия от Върховния съд Джон Дайсън за ръководител на разследването, което бе предизвикано от призив на Чарлз Спенсър – брат на покойната принцеса.

 

Спенсър твърди, че репортерът на популярното предаване „Панорама“, който взе интервюто - Мартин Башир, му е показал фалшиви документи, за да убеди сестра си да се съгласи.

 

В интервюто през ноември 1995 г., което бе наблюдавано от рекордните 22,8 милиона души, Даяна разкри детайли за разпадащия ѝ се брак с престолонаследника на британския трон.

 

Тя каза, че „има трима души“ в брака им – тя, Чарлз и неговата дългогодишна любовница Камила Паркър-Боулс, като разкри още, че тя също е изневерявала.

 

Даяна и Чарлз официално се разведоха през 1996 г., Тя загина в автомобилна катастрофа в Париж следващата година.

 

Новопоявили се съобщения твърдят, че Башир използвал непочтени методи, за да убеди Даяна да говори, включително плащал на членове на персонала ѝ да я шпионират.

 

Разследването ще проучи и твърденията на Спенсър, че репортерът използвал фалшифицирани банкови документи, за да покаже, че службите за сигурност плащали на двама куриери на принцесата, за да дават информация за нея. Както и че правил „сензационни твърдения“ за кралица Елизабет Втора, Чарлз и други членове на кралското семейство.

 

Башир още не е реагирал на тези обвинения. Би Би Си съобщи, че той е с доста разклатено здраве, след като се заразил с коронавируса.

 

Би Би Си бе обвинявана, че е провалила предишното разследване, когато за първи път се появиха слухове за методите на Мартин Башир.

Тим Дейви, сегашният генерален директор на медийната корпорация, обаче каза, че „Би Би Си е решена да разкрие истината за тези събития“.

 

Източник: БНР


От категорията

Почина актьорът, въплътил се в образа на Дарт Вейдър

Снимка: БГНЕС-1606657911.jpg

Фигурата на бившия бодибилдър, извисяващ се на почти два метра, му носи ролята, ...

29 ноем. 2020 | 15:51

На лов за храна в Истанбул (видео)
(Видео)

Богът на мидите в Истанбул-1606586520.jpg

В Покана за пътуване на 29.11.2020 по програма Христо Ботев на БНР от 18,30 ...

28 ноем. 2020 | 19:54

Японска принцеса се омъжва за човек от простолюдието, губи титлата си
(Видео)

-1511357150.jpg

Първоначално принцеса Мако планирала да се омъжи за Кей Комуро още през 2018 г. ...

30 ноем. 2020 | 18:55

Британските власти искат бележка към култовия сериал „Короната“ за липса на достоверност
(Видео)

Сн. инстаграм-1606736834.jpg

Министъра на културата на Великобритания Оливър Даудън се опасява, че ...

30 ноем. 2020 | 13:46