Единствената надежда на сърбина да защитава титлата си е със съдебно производство

Единствената надежда на сърбина да защитава титлата си е със съдебно производство

Битката продължава: Депортират Джокович от Австралия, Ноле обжалва

1711 | 14 ян. 2022 | 10:29

Министърът по имиграцията Алекс Хоук отказа визата на сръбския тенисист, което се случва за втори път от началото на голямата сага.


Юридическият екип на Новак Джокович вече е оспорил решението на министъра на миграцията Алекс Хоук в съда, който обяви депортация на сърбина от Австралия.

 

Ако делото влезе в съда, правният екип на Ноле се надява, че въпросът може да бъде изслушан през уикенда и финализиран до неделя. При положителна за сърбина развръзка той ще може да участва на стартиращия в понеделник Аустрелиън Оупън.

 

Местните медии обаче припомнят и друго, което вече се писа - възможно е Новак Джокович да не може да се върне в Австралия в продължение на три години след решението на министъра на миграцията Алекс Хоук.

Въпреки това, австралийското правителство може да използва своята преценка, за да не прилага тази забрана спрямо тенис звездата. 

 

Световният номер 1 в тениса Новак Джокович трябва да бъде депортиран от Австралия, решиха местните власти. Министърът по имиграцията Алекс Хоук отказа визата на сръбския тенисист, което се случва за втори път от началото на голямата сага.


Джокович и адвокатите му обаче отново ще обжалват. Сега единствената надежда на сърбина да защитава титлата си от първия турнир за годината от Големия шлем е със съдебно производство.

"Днес, в изпълнение на член 133С, алинея 3 от закона за емиграцията, отнемам визата, издадена на г-н Новак Джокович на базата на здравни причини и такива на доброто управление и в името на обществения интерес", гласи съобщението на Алекс Хоук.

Анулирането на визата на световния №1 се приема като подновяване на заповедта за депортация. Тя вече веднъж беше в сила, но адвокатите на Джокович спечелиха обжалването в съда. Ако сега обаче това не се случи, той няма да може да се бори за рекордна 21-а титла от Големия шлем. Турнирът в Мелбърн стартира на 17 януари.

Припомняме, че Джокович пристигна в Мелбърн на 5 януари, след като получи медицинско разрешение за участие в Australian Open, въпреки че не е ваксиниран против коронавирус. При кацането му обаче визата му беше анулирана, а той бе отведен в хотел за имигранти.


Намери своята история

От категорията

Освен депортацията: Джокович плаща и половин милион долара

Новак Джокович ще трябва да покрие и разноските по делото-1642238034.png

Според авторитетното списание "Форбс", състоянието на Джокович се ...

16 ян. 2022 | 11:55

Джокович: Разочарован съм от решението на съда, но няма да обжалвам

Джокович: Разочарован съм от решението на съда, но няма да обжалвам-1642325330.jpg

Не ми е приятно, че целият фокус беше върху мен през последната седмица и ...

16 ян. 2022 | 11:08

Окончателно: Джокович загуби делото съда в Мелбърн и трябва да напусне Австралия незабавно

Окончателно: Джокович загуби делото съда в Мелбърн и трябва да напусне Австралия незабавно-1642317669.jpg

Неговата виза бе отнета заради нарушаване на правилата за влизане в страната ...

16 ян. 2022 | 09:20

Радостин Василев: Тепърва ще бъдат обявени безобразията в спорта

Радостин Василев: Тепърва ще бъдат обявени безобразията в спорта-1642325047.jpg

15 млн. лв. са изплатени за спортни проекти, нито един ...

16 ян. 2022 | 11:20