Снимки Кадър Нова телевизия

Намираме се на най-голямата европейска магистрала - р. Дунав, да отворим града на север, призова социалистът

Битката за Русе! Пенчо Милков от БСП изпъкна пред конкурентите си от ГЕРБ и ВМРО-НФСБ

4113 | 10 окт. 2019 | 17:06

Диана Иванова от управляващата партия смята, че трябва да има за строг мониторинг под егидата на кмета на чистотата на въздуха

Снимки Кадър Нова телевизия-1570716892.png-1570716869.png

Кандидат-кметът за Русе от БСП Пенчо Милков изпъкна сред конкурентите си от ГЕРБ Диана Иванова и от ВМРО-НФСБ Галин Григоров по време на телевизионен дебат.

Тримата "кръстосаха саби" в ефира на предаването "Плюс - минус" по Нова телевизия.

 

Намираме се на най-голямата европейска магистрала - р. Дунав, да отворим града на север, призова Милков, след като посочи, че обещаните от строителното министерство проекти за ремонт на пътя Русе - Бяла непрекъснато се отлагат. Явно нашият регион не е приоритетен за властта, бе неговият извод.

Пенчо Милков обеща на русенци, ако бъде избран за техен кмет, да търси потенциала на местните фирми, когато се разходват публични средства на общината. Ще подкрепя микросемейните фирми, посочи още той.

"Вярвам, че с усърдието и таланта на русенци ще превърнем града в северната столица на България", посочи Пенчо Милков.

 

Чуждестранните инвеститори няма да дойдат с покани, те търсят среда, затова ще създадем модерен технологичен парк, посочи още кандидат-кметът от БСП. Тези негови думи бяха коментар към тезата на претендента от ГЕРБ Диана Иванова, която посочи, че за да се повишат доходите на русенци, трябва да се поканят инвеститори с екологично чисти технологии.

 

Основна тема в дебата в ефира на Нова бе чистотата на въздуха в Русе.

Диана Иванова се произнесе за строг мониторинг под егидата на кмета.

Милков обаче посочи, че на хората днес не се дава цялата информация в пълнота. "Няма да крия нито едно предприятие замърсител - все едно българско или чуждо", каза Милков. И припомни, че като народен представител е бил инициатор в града да дойдат мобилни станции, които веднага установили кои са замърсителите на въздуха.

 

„Чистотата на въздуха в нашия град е проблем от 30 години. Когато бях дете, носех маска в училище. Миналата година видяхме същото нещо. Ако стана кмет, ще дам цялата вярна информация на гражданите, защото те я нямат. Ще ги запитам и дали искаме да закупим мобилна станция. Ще чистим редовно улиците, ще садим дървета, ще направим така, че хората да имат възможност да заменят битовите си отоплителни уреди”, обеща Пенчо Милков. „По отношение на ремонтите – стриктно следване на качеството, довършване на проектите. Следене за качеството и срочноста на проектите. Ще направим всичко възможно средата да се подобрява непрестанно”, обеща Милков.

Кметът не може да спре замърсителя, но може да събере енергията на гражданите, за да се задейства държавнта машина, изтъкна Пенчо Милков.

Думите му бяха реплика и към претендента от ВМРО-НФСБ Галин Григоров, който в момента е областен управител. Той се похвали, че държавата е накарала голям инвеститор да монтира филтри за 6 млн. евро на предприятието си.

„Наистина от 30 години насам въздухът е най-болезнената тема за русенци. С абсолютно право гражданите на Русе негодуват. Още в стъпването ми в длъжност като областен управител съм викал екоминистъра в Русе и заедно накарахме един от инвеститорите да вложи над 6 милиона евро за поставяне на филтри и системи за собствен мониторинг. Направил съм нужните проучвания за станция, която да осъществява контрол”, заяви Григоров.

 

Григоров изтъкна, че е бил и общински съветник и затова може веднага да поеме управлението на града като кмет. "Не е време за експерименти", смята той.

 

Кандидатката на ГЕРБ Диана Иванова каза: „Тръгвам в битката за кмет на Община Русе с ясното съзнание, че мога и в работата си съм го доказала.” И каза, че като директор на професоналната гимназия в града е уверена, че правилно е водила ученицте по пътя на тяхната реализация.

 

„Във фокуса на моята програма са хората, които искат да дишат чист въздух. Обезлюдяването на града е свързано с чистотата на въздуха. В моята програма е заложено да обвържа цялата система от фактори, които влияят за обезлюдяването на града – чистият въздух, градската среда, здравеопазване, култура, образование ”, заяви още Иванова.

 

 

 


От категорията

Борисов в Брюксел: Питайте английските журналисти колко расистки прояви имаше в тяхната страна

-1571317167.png

Ако продължим с този тон, че едва ли не ние топим "Фолксваген", ще ...

17 окт. 2019 | 15:57

Корнелия Нинова в Девин: За отдалечени и планински райони да има статут на защитени болници!

Снимки Пресцентър на БСП-1571319910.png

Преди няколко дни имах спор с министъра на здравеопазването заради лъжата, че ...

17 окт. 2019 | 16:42

Повече от 700 командоси приветстват министър Каракачанов

Повече от 700 командоси приветстват министър Каракачанов-1571349629.jpg

В знак на уважение към утрешния им празник, Деня на военния парашутист и ...

18 окт. 2019 | 00:59

Борисов скастри Плевнелиев: Да спре да притиска Фолксваген, това вече не работи!

Борисов пред журналисти в Брюксел -1571347429.jpg

Думите на Борисов бяха насочени и към евродепутатите, които се присъединиха към ...

18 окт. 2019 | 00:07

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.