Кадър: БНТ

Каузата на изданието е "Заедно за децата с хронични заболявания - да превърнем надеждата в реалност"

Близо 2,5 млн. лв. за "Българската Коледа" за година

3887 | 25 дек. 2020 | 21:14

Тази година спектакълът се излъчи на запис и без публика, а водещи са Диана Димитрова и Орлин Горанов


Само за година "Българската Коледа" е събрала близо 2,5 млн. лв., с които се е помогнало на 500 деца и е купена апаратура за 15 болници.

Тази година спектакълът се излъчи на запис и без публика, а водещи са Диана Димитрова и Орлин Горанов. Традиционният благотворителен спектакъл "Българската Коледа" се провежда под патронажа на президента Румен Радев.

 

"Няма по-доброто добро от доброто в трудни времена. Ние хората споделяме обща съдба. Трябва да сме заедно, особено днес", обяви в началото Орлин Горанов.

 

За осемнадесета поредна година в празничната коледна вечер от сцената на Народния театър "Иван Вазов" цяло съзвездие от артисти, музиканти, спортисти, журналисти и общественици ще се включат в благородната инициатива, за да фокусират общественото внимание върху грижата за децата с хронични заболявания.

 

Каузата на тазгодишното издание на "Българската Коледа" е "Заедно за децата с хронични заболявания - да превърнем надеждата в реалност". Тя обедини съпричастността и благородството на едни от най-големите имена на българската музика - Графа, Михаела Филева, Миро, Момчил Косев, Живко Петров, Белослава, Йоана Сашова, Никол Самарева, БТР, група "Остава", музикална формация "Аутентик", Акага, Васил Петров, вокална група Бон-Бон, Детския хор на Българското национално радио, Никола Тодоров, Дивна, Мария Славова, Светослав Тодоров и Алекс Зайранов.

 

Уважавани педиатри, любими лица от малкия екран и интелектуалци се ангажират да насочат вниманието към необходимостта от подпомагане за диагностика, медикаментозно лечение, медицински изделия и рехабилитация на децата с тежки хронични заболявания. За да изразят личната си подкрепа към децата в беда и техните семейства, в "Българската Коледа" участие ще вземат проф. Боряна Слънчева, проф. Анна Кънева, проф. Добрин Константинов, Поли Златарева, Николай Дойнов, Александра Кръстева, проф. Христо Пимпирев, Христо Мутафчиев, Албена Павлова.

 

"Българската Коледа" 2020/2021 г. си поставя амбициозната цел да подпомогне деца за осъществяване на диагностика, лечение и рехабилитация, както и да осигури нова високотехнологична апаратура за детски клиники и отделения в цялата страна.


От категорията

Корнелия Нинова: Късно е, колеги, за китка! Борисов се бетонира в енергетиката за 5 години напред
(Видео)

-1618921704.png

Нинова вади нови примерии за кадрови назначения в сектора, направени в последно ...

20 апр. 2021 | 13:53

Даниел Митов след получения мандат: Ще търсим подкрепа от "Демократична България" и диалог с ИТН
(Видео)

-1464702015.jpg

Митов подчерта, че единствено няма да влиза в диалог с ДПС и БСП.

20 апр. 2021 | 14:14

Георги Марков изригна: Митов, не те ли е срам! Иде ми да се хвърля в Дунава!
(Видео)

Георги Марков изригна: Митов, не те ли е срам! Иде ми да се хвърля в Дунава! -1618937606.jpg

И каква е идейната близост на ГЕРБ с лицето Христо Иванов? Виден соросоид, ...

20 апр. 2021 | 19:52

Браншът в шок: Любен Дилов за министър на туризма е подигравка
(Видео)

-1618385342.jpg

Вече се кръстим и се шегуваме в бранша, защото се гаврят с нас, обяви Бранимир ...

20 апр. 2021 | 19:46