Боб по манастирски

6984 | 11 дек. 2014 | 07:00

Автор:


Необходими продукти

 

250 г боб
1 глава лук
1 люта чушка
1 морков
4 с.л. олио
1 с.л. брашно
джоджен или чубрица
сол

 

Начин на приготвяне

 

1. Бобът се накисва от предишната вечер в студена вода.
2. На другия ден се отцежда и се поставя в тенджера с чиста хладка вода на умерена температура.
3. Към боба се прибавят нарязаните на едро лук, морков и люта чушка. Капва се и
олио.
4. Когато бобът започне да омеква, се изважда от тенджерата и се намачква леко в
отделен съд.
5. Намачканият боб се връща в тенджерата със зеленчуците и подправките. Към сместа се прибавя брашното, леко размито с малко студена вода. Подправя се със сол на вкус.
6. Ястието се кипва и след 5 минути се маха от огъня.
7. Бобът по манастирски се поднася поръсен с джоджен или чубрица.

 


Още по темата

Пълнени камби с моркови и грозде

-1418746996.jpg

10 дек. 2014 | 18:22

Пълнени чушки с картофи

-1418748665.jpg

11 дек. 2014 | 10:00

Пастет от печени чушки и сирене

-1418741668.jpg

9 дек. 2014 | 16:38

Боб по манастирски в тесто

-1418738863.jpg

9 дек. 2014 | 10:00

Хайвер от патладжан

-1418746665.jpg

10 дек. 2014 | 09:00

Картофена салата с риба

-1418737785.jpg

16 дек. 2014 | 15:48

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.