Боил Банов: Това е помия! Рекетират ме със записи. Когото мога по трасето, ще го съдя!

Целта е да омаскарят всички и всичко. Не съм разстроен, но съм ядосан (ДОПЪЛНЕНО)

Банов:Това е помия! Рекетират ме със записи. Когото мога по трасето, ще го съдя! Готов съм с оставка

15249 | 30 ян. 2019 | 11:59

"Готов съм с оставката си, не съм я разписал, не съм се родил министър имам морал, давам я веднага, когато премирът прецени. За мен работата е важна, върша е достойно не не е самоцел. Но тази инсинуация на тази дама не я приемам", каза още Банов


Това е помия! Рекетират ме със записи. Когото мога по трасето, ще го съдя!

Това заяви видимо гневен министър Боил Банов във връзка с обвиненията на Елена Йончева, че е опростил 700 000 лева на фирма по строителството на Ларгото.

"В момента има има дело, няма опростени пари. Боравят с непроверена информация", посочи Банов, едва сдържайки гнева си и тропайки по трибуната в пресцентъра на Министерски съвет.

 

Няма опростени пари, има заведена искова молба в министерството, текат съдебни дела, няма спестени пари на никой. На пресконференция в МС видимо афектираният режисьор нарече записа на Йончева "евтин компромат", а информацията, изнесена от депутатката на БСП, за "помия на посредствеността".

 

"Готов съм с оставката си, не съм я разписал, не съм се родил министър имам морал, давам си оставката веднага, когато премирът прецени, вече говорих с него. За мен работата е важна, върша я достойно, да съм министър не не е самоцел. Но тази инсинуация на тази дама (Елена Йончева - б.р.) не я приемам", каза още Банов.

 

Той допусна, че записът може да е монтаж.

"От 4 години съм рекетиран чрез запис от лицето Ангел Ангелов, служител на Министерството на културата. Но всички знаят, че не се подавам на рекет, защитавал съм държавни интереси. Може още 56 записа да извадят. Казвам се Боил Банов и съм български режисьор, от известно време съм министър на културата. Не искам да бъда многословен, защото ми е обидно въобще това, което се случва, то е под моето достойнство. Всеки, който се опитва да ме дискредитира, да дискредитирира правителството и моите колеги, които работят усърдно... ще го съдя! Много хубаво, че след като вчера направихме нещо хубаво с връщането на картината на Батемберг, много хубаво е тази помия днес! Браво!", едва сдържаше гнева си министърът. 

 

"Целта е да омаскарят всички и всичко. Не съм разстроен, но съм ядосан, посочи накрая той и се извини на медиите за нескрития си гняв.

 

Министър Банов показа исковата молба на Министерството на културата във връзка с иск към фирмата-изпълнител на проекта „Ларгото“ за просрочено време и неизпълнени дейности. „Повече няма какво да кажа. Това, което е скалъпено в момента - от 4 години съм рекетиран с някакви записи, лицето се казва Ангел Ангелов и беше директор на Дирекция „Европейски програми и проекти“ в Министерството на културата. Вежди Рашидов го уволни за поредица гафове, несправяне, включително и хипотези за записи. Така, че от 4 години съм рекетиран с този запис, само че всички, които работя с мен знаят, че аз не се поддавам на рекет. Тези евтини компромати не правят чест на никой“, подчерта министърът.


Относно проекта „Ларгото“, той коментира: „Този проект беше изключително важен и труден, мащабен. Ако ми се съберат думи с израз към почтеността ми към вас и обществото, вероятно съм псувал, вероятно съм вдигал тон, но съм защитавал държавния интерес по всякакъв начин. Ако ми се извадят думите от тези хиляди оперативки, които съм правил, вероятно ще се скалъпят още 56 записа“, подчерта министър Банов.

 

 


От категорията

Кирил Петков обобщава: Разговорите до този момент са мегаконструктивни (ВИДЕО)

-1637480406.png

Дискусията води съпредседателят на "Продължаваме промяната"

26 ноем. 2021 | 15:53

Кирил Петков и Асен Василев по тайна доба на крака при Корнелия Нинова

Кирил Петков и Асен Василев по тайна доба на крака при Нинова-1637912037.jpg

Малко сред 23 часа харвардците паркират колата си пред главния вход на ...

26 ноем. 2021 | 09:30

Искра Михайлова: България няма да се радва на парите от бюджета на ЕС през 2022 година

-1634492680.jpg

Не са договорени оперативните програми, Планът за възстановяване все още не е ...

26 ноем. 2021 | 22:06

Шофьорите на изгорелия автобус не са били служители на „Беса Транс“, единият бил с изтекла книжка

-1637670888.jpg

Според публикуваното в медиите единият от шофьорите е Кадрим Мемеди, той е на ...

26 ноем. 2021 | 22:05