Според премиера най-привилегировани ще бъдат гении от стартиращи организации и хора, които ще допринесат за ръста на икономиката на Великобритания

Борис Джонсън обещава да въведе три вида работни визи

2995 | 8 дек. 2019 | 16:12

Във втората категория попадат квалифицираните работници, които трябва да разполагат с предложение за работа на територията на Обединеното кралство


Министър-председателят на Великобритания Борис Джонсън съобщи, че при победа на предстоящите избори през декември ще въведе три вида работни визи.

Първата категория визи "изключителен талант" ще бъдат издавани на учени, гении от стартиращи организации и хора, които ще допринесат за ръста на икономиката на Великобритания. Подобни визи ще бъдат издавани на прима-балерини и първи цигулки, обясни Джонсън в интервю за вестник "Съндей Таймс". За такива хора няма да е необходимо да имат предложение за работа в страната, а визи ще им бъдат издавани в оперативен порядък.

Във втората категория попадат квалифицираните работници, които трябва да разполагат с предложение за работа на територията на Обединеното кралство.

Третият вид визи е предназначен за хора, които идват в страната "на отсраслов принцип" за краткосрочна работа, която не изисква квалификация. Такива, например, са сезонните работници в селското стопанство. Тази категория граждани няма да имат възможност да получат право на постоянно пребиваване.

Джонсън обясни, че системата ще бъде организирана по австралийски образец и ще позволи да се върне контролът върху британските граници след напускането на Евросъюза.

 

Източник Дир.бг

 


От категорията

Лукашенко обяви, че се е договорил с Путин за задържаните руснаци

-1486205673.jpg

"Ние винаги ще си сътрудничим с Русия, винаги ще бъдем заедно", заяви ...

9 авг. 2020 | 13:56

Бой между неспазващи дистанция и полицията на белгийски плаж (ВИДЕО)

Кадър: Туитър-1596967016.jpg

Инцидентите бяха предизвикани от група младежи, помолени да спазват мерките за ...

9 авг. 2020 | 12:56

Маските стават задължителни и на открито в Париж

-1596972344.jpg

Заповедта внася объркване, защото кметството още не е определило точно кои зони ...

9 авг. 2020 | 14:25

Тръмп подписа четири указа за облекчаване на икономическите последици от Covid-19

-1593844519.jpg

Президентът посочи, че обявява данъчна ваканция върху заплатите за ...

9 авг. 2020 | 11:46