Борислав Сарафов

Направил си е саморъчен заглушител, видял го в интернет

Борислав Сарафов: Няма съмнения! Росен Ангелов е шесторният убиец от Нови Искър

4833 | 10 ян. 2018 | 15:44

Не успяхме да го изправим пред съда, защото той беше намерен мъртъв, заяви директорът на Националното следствие

Борислав Сарафов-1515591876.jpgПрокурор Наталия Николова-1515593264.jpg

"През последните дни с нарастващ интерес чета становища на експерти. Колкото повече чета, коментарите повече ме забавляват". Това каза на пресконференция директорът на националното следствие Борислав Сарафов относно шесторното убийство от Нови Искър. На срещата с медиите присъстваха още главният разследващ полицай в СДВР Стойно Цветков и окръжният прокурор на София Наталия Николова.

 

„В нас не буди никакво съмнение кой е убиецът от Нови Искър. Той е Росен Ангелов. Не можахме да го изправим пред съда, защото беше намерен мъртъв“, Борислав Сарафов.

 

От думите му стана ясно, че Росен Ангелов се е самоубил на 5 януари, петък. Той си е направил саморъчен заглушител.

 

„За да подпомогнем вас за коректна информация на обществото, за да сложим коректно всички факти на масата и коректно да бъдат представени тези два случая", обясни шефът на следствието.

 

„Ще отговоря и на конспирациите, поставени в медиите, за които се смята, че няма отговор. Ще бъдем максимално изчерпателни и няма да скрием никакви доказателства, стига да не са следствена тайна или да попадат в категорията 18+", обеща Сарафов.

 

В нас не буди никакво съмнение кой е извършителят на шесторното убийство. Същият бе със задочно обвинение, но не успяхме да го изправим пред съда, тъй като бе намерен мъртъв. Дали той се е самоубил или е самоубит? Окръжният прокурор Наталия Николова, която лично е била на мястото, ще ви отговори и ще ви прочете извадки от експертизи“, каза още следовател № 1 пред медиите.

 

Ето какво съобщи още Борислав Сарафов:

 

„През цялото време, докато течеше разследването, аз самият съм поддържал двустранна динамична връзка с шефката на НИКК Добринка Маркова, с която сме обсъждали както представените за изследване обекти, така и заключенията по експертизите на Националния институт по криминалистика и криминология. 

 

Едно и също оръжие е умъртвило и Кети Кюхова, и останалите петима, и Росен Ангелов. По ръцете му са открити натривки от барутни частици, същите ги има и на проектила, изваден от неговото тяло. В репортажите видях, че сте разпитали един от нашите свидетели. На това местопроизшествие в един гараж са иззети дрехи, които е доказано, че са на Росен Ангелов, а по тях има кръв на Кети и на Неделчо. Не мисля, че тези доказателства са малко. В моята доста голяма практика съм имал малко дела, по които доказателствата са били толкова много и непротиворечиви. За нас несъмнено извършителят на убийствата е Росен Ангелов!"

 

Шефът на следствието съобщи, че от заключението на съдебно-медицинската експертиза става ясно, че смъртта му се дължи на огнестрелно нараняване, причинено с един изстрел. „При аутопсията е установена рана в слепоочието", каза прокурор Николова. „Смъртта му е от края на трето, четвърто денонощие - т.е. самоубийството му е станало на 5 януари, петък", уточни Борислав Сарафов. Ползвал е "бисквитка" интернет, на таблета си е гледал изключително гнусно детско порно, посочи той.

 

Борислав Сарафов отговори точка по точка на обвиненията в социалните мрежи, които опровергават категорично твърденият на МВР и прокуратурата:

 

„Няма охлузвания и наранявания, които да говорят за наличие на каквато и да било борба. По долните крайници има нараняване с давност 10-15 дни. Категорично искам да ви запозная с другите изследвания. В тялото няма алкохол, няма морфин, кокаин, метамфетамин, барбитурати и метадон, никакви лекарства, никакви упойващи вещества“, каза още окръжният прокурор Наталия Николова. У него са намерени таблет, телефон. 

 

Как се е самоубил Росен Ангелов

 

Съдебно-медицинската експертиза показва дали е възможно едно лице да се е самоубило съгласно позицията на трупа, оръжието, ръката, барутните частици. Те отговарят на същите барутни частици, които са по проектила, изваден от неговата глава. На база на комплексен анализ ние можем с голяма степен на вероятност да твърдим, че става въпрос за самоубийство. Тялото му е в спокойно положение, гледал съм снимки. Това е човек, който е легнал и се е самоубил. Пистолетът имаше саморъчно направен заглушител от автомобилен маслен филтър, направен по схема, видяна от интернет. В сайта е влязъл през телефона си. Следи от такъв филтър има в гаража, където е живял, посочи Сарафов.

 

Мотивът за убийството е емоционален и финансов

 

Ще ви кажа нещо, което не е казано на предишния брифинг. Ние не знаехме какви биха могли тогава да бъдат неговите действия. Мотивът за убийствата е смесен - емоционален, че е отхвърлен любовник, и финансов. Кети се е занимавала с почистване на домове на заможни хора. Някои от тези домове Росен Ангелов е искал да ограби. Искал е от Кети да му предостави достъп с ключ и код за алармената система до домовете. Това е била причината за разрива. Тогава Кети е разбрала, че любовта му не е била съвсем безскористна и сърдечна. Това всъщност е била една от истинските причини той да я затрие от лицето на земята. За връзката й са знаели всички роднини, това е била причината да затрие всички, които са знаели за това, разказа Борислав Сарафов.

 

ДНК-анализът е неопровержимо доказателство

 

Заинтересовани са тези хора от разкриването на убийството й. Това са хората, които той е сметнал, че трябва да заличи, допълни следовател № 1. ДНК-анализът е неопровержимо доказателство, че някой е автор на едно престъпление. Още през август 2007 г. Росен Ангелов има полицейска регистрация и от него е взет както дактилоскопен материал, така и ДНК материал. Веднага след заключението по ДНК анализа нямахме съмнение, че става дума за Росен Ангелов. ДНК-материал от него има в базата данни на НИКК, допълни шефът на Националното следствие. По думите му ДНК-анализът е извършен бързо, тъй като това е било приоритетна задача. Не е много далеч от действителността това, което гледаме от сериали по телевизията, посочи той.


От категорията

Иван Гешев: В швейцарски сметки на Николай Банев са констатирани над 1 млрд. лв!

Иван Гешев за сем.Баневи: Има достатъчно доказателства за пране на пари-1544340391.jpg

Според него, ако Баневи не останат в ареста, може да окажат натиск върху ...

9 дек. 2018 | 09:25

Пламен Георгиев: Дела за над милиард, които сме завели в КПКОНПИ, ще отидат във фризера

Снимка: Канал 3-1544289453.jpg

С тълкувателното решение, обявено от Лозан Панов, се обезсилва работата по над ...

8 дек. 2018 | 19:16

Тежка катастрофа на Подбалканския път, има жертва и 7 ранени (Видео)

-1504164001.jpg

Към мястото на инцидента са изпратени четири екипа на Спешна помощ

9 дек. 2018 | 16:35

Прокуратурата иска постоянен арест за обвинения за убийството на рейнджърката Десислава Стоянова

-1544272530.jpg

Към момента водещата версия за убийството на военнослужещата са неуредени ...

9 дек. 2018 | 14:06

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Петър


11 ян. 2018 | 07:43Няма съмнение че има много съмнения. Кой знае какви тъмни далавери на Тиквата и Гроб прикриха с това масово убийство...


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


сара


11 ян. 2018 | 06:38Смъртта му е от края на трето, четвърто денонощие т.е. самоубийството му е станало на 5 януари, петък", уточни Борислав Сарафов. На третото, на четвъртото, абе 5 януари! Гаси невчесаните мисли!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Terminator


10 ян. 2018 | 17:08Тоя маслен филтър за заглушител звучи не малко а направо идиотски защото как ще да се е "самоубил" държейки в една ръка пищова в другата масления филтър нагаждащ го към пищова и след това стрелял?Самата теза е пълен абсурд, самозастрелва се с пистолет с направен шумозглушител от маслен филтър на който резбата е минимум М14 ил М16, т. е. няма как "заглушителя" от маслен филтър да е завит на пистолета, няма как, след като не е завит на пистолета остава, че масления филтър с една ръка е държан пред слепоочието (абсолютно без значение кое слепочие лявото или дясното) а с другата ръка е поднесъл пистолета към отвора на филтъра след което е дръпнал спусъка и се е "самоубил"!? Толкова абсурдно звучи и технолгично е невъзможно за изпълнение, че само някой на половин литър гроздова ракия може да повярва но след проведен експеримент как би станало това1 Да оставим на страна ,22 калибър и ако действително куршумите са били


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


ТИКВЕНИК


10 ян. 2018 | 16:48"Едно и също оръжие е умъртвило и Кети Кюхова, и останалите петима, и Росен Ангелов." ________________________Много странно. КАК установихте, че е стреляно с едно и също оръжие?? ________________________Възможно ли е балистична експертиза на малокалибрено оръжие с ОЛОВНИ КУРШУМИ, които се деформират при среща с каквато и да е преграда ? Как ще индивидуализираш оръжието, след като куршумът е деформиран и не могат да се сравнят нарезите по него?


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


antimultikulti


10 ян. 2018 | 16:05Възможно ли е човек, който възнамерява да приключи с живота си, в последните си моменти да гледа детско порно!? Другарят Сарафов ни взима за канарчета. Язък за неговата "доста голяма практика"! След толкова идиотски изяви, няма как да печели доверие.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.