Разпоредил съм разследване, всички виновни ще бъдат изчистени до един!

Бойко Борисов: Аз суджук не ям, имам високо кръвно! Срам ме е от такива като моя депутат! (Видео)

18690 | 28 юли 2017 | 14:00

Премиерът се оплака, че няма съдействие от страна на свидетели по някои от случаите с пребити граждани от последните дни


Аз суджук не ям, имам високо кръвно, близките ми го знаят това. Така Бойко Борисов коментира действията на ексдепутата Живко Мартинов по т.нар. "Суджукгейт". 

 

В с. Кабиле, община Тунджа, където бе за откриването на логистичен център в района на автомагистрала "Тракия", премиерът посочи каква е практиката в ГЕРБ при такива случаи: “Всеки негодник е незабавно изритван и от парламента и от партия".

 

И се обърна към опонентите си: "Искам да попитам как БСП ще обяснят това чудовищно престъпление за купуване на гласове, защо техният депутат е още в парламента, запита премиерът. Ако ГЕРБ беше купил гласовете в Пловдив и Асеновград какво щяхте да ни направите нас, този депутат гласува закони вече 1 месец, нашият на секундата изчезна".

 

Срам ме е от такива депутати като Живко Мартинов, призна Борисов, но аз самият съм разпоредил разследването срещу него и той веднага беше изгонен и от парламента, и от партията. Питам - БСП и този депутат, който стои в парламента, питахте ли ги за чудовищното престъпление - купуване на гласове".  

 

Според Борисов ГЕРБ е пример в това отношение - от Федосиева до Живко Мартинов всички, които влизат в нерегламентирани контакти, напускат партията и парламента, но БСП не предприема нищо спрямо своя депутат, който е купувал гласове в Пловдивско за парламентарните избори. 

 

Когато разбрах, на мига сме направили оперативните следствени действия с ДАНС, доказали сме престъплението и сме го дали на прокурора, каза още министър-председателят и допълни, че точно такива съпротивителни сили трябва да имат държавата и институциите без значение от коя партия е народният представител. 

 

Той категорично отрече името му да е свързано със скандала. "Разпоредил съм разследване, никой не ни е хванал в престъпление", добави Борисов, според когото "всеки негодник може да си измисли всичко". 

 

На въпрос дали съществува списък с фирми, от които се събират пари за ГЕРБ, премиерът отвърна, че ако бъдат подадени достоверни сигнали от такива пострадали фирми и бизнесмени, "ще бъдат изчистени всички до един, ако има такива" (бел. ред. - виновните).

 

По повод на зачестилите случаи на побой, премиерът коментира, че реалността е много по-различна от това, което се коментира. Пострадалите не съдействали на разследването, но по оперативни данни разследващите са установили истината, която ще бъде оповестена след няколко дни, когато излязат и последните експертизи. 

 

Бойко Борисов каза още, че се спекулира с темата, че се завръщат "мутренските времена", но опозицията говори по този начин, защото не харесва икономическите успехи на правителството - ръстът на икономиката, намалената безработица и увеличаването на инвестициите

 

"Къде не се бият - в Германия, във Франция? Разбирате ли колко не им харесва ръстът в икономиката, няма безработица? Каква е алтернативата - БСП и ДПС, видяхме ги" - с тези думи Борисов коментира вълната от престъпления в последната седмица, които се превърнаха и в основна тема на медиите у нас. 

"Разбирате ли колко не им харесва ръста в икономиката, нулевата инфлация и инвестициите. Това не им харесва. Каква е алтернативата? БСП и ДСП ли?, попита премиерът. 

Сигурността на гражданите е гарантирана. Първо невинаги това, което се вижда е това което е, ще видим какво ще излезе от разследванията. Твърденията, че се връщат годините на насилието са преекспонирани, посочи той. 

 

Премиерът се оплака, че няма съдействие от страна на свидетели по някои от случаите, без да уточнява за кои точно случаи става въпрос. Той обаче каза и, че "не винаги това, което се вижда, е това, което е. Ще видите какви опорни точки се спускат - по оперативни данни стигаме до истината и тя е много различна от това, което медиите тиражират". Борисов подчерта и, че сигурността на гражданите е гарантирана и че е разпоредил МВР да не бърза - когато разследванията свършат, полицията щяла да каже повече.

 

Очаквайте подробностиБойко Борисов: Аз суджук не ям, имам високо кръвно! Срам ме е от такива като моя депутат!

Премиерът се оплака, че няма съдействие от страна на свидетели по някои от случаите с пребити граждани от последните дни

От категорията

Борисов: 10 млн. лева от ОП „Иновации и конкурентоспособност“ ще бъдат пренасочени за туризъм

Сн. Министерски съвет-1596451896.jpg

Определени са вече и критерии за кандидатстване на фирмите от сектора. Очаква ...

3 авг. 2020 | 13:50

Иван Костов: Борисов е в трудна ситуация. Вървим с бърки крачки към политическа криза и хаос

Иван Костов Снимка: БНР-1596450844.jpg

Според него „има огромна несвършена работа“ в Министерството на труда и ...

3 авг. 2020 | 13:33

Томислав Дончев за проверката на записите: Ако съдържанието е инкриминиращо, щеше да се разследва

Снимка: бТВ-1596476780.jpg

От обвинението уточниха, че разследват само техническата част на записите, а не ...

3 авг. 2020 | 20:45

Починалите там станаха трима

Огнище във Варна: 102 души от дом за възрастни са заразени с COVID-19 (ВИДЕО)

Кадър: Нова тв-1596475434.jpg

Извършена е дезинфекция на цялата сграда, а към момента по-голямата част от ...

3 авг. 2020 | 20:23