Снимки: Фейсбук

Благодарение на Господ България е много по-добре от много други държави, заяви премиерът

Борисов във Варна: Докато някои зарязват лозички и говорят глупости, ние правим и градим (ВИДЕО)

12342 | 14 февр. 2021 | 13:24

Премиерът посети новоизградената църква „Св. Прокопий Варненски“ във Варна. Пред храма Борисов бе посрещнат с викове "Оставка" от малка група хора, а той се пошегува: "Дядо Владика, не им харесва църквата"

Снимки: Фейсбук-1613304853.jpg-1613301957.jpg

Благодарение на Господ България е много по-добре от много други държави. Това каза премиерът Бойко Борисов при посещението си в храм „Св. Прокопий Варненски“ във Варна, където присъства при освещаването на църквата. Той публикува видео от посещението си във Фейсбук.

„Радвам се, че Варна вече има още един храм – катедрала. Другият се ремонтира. Благодарение на Господ България е много по-добре от много други държави. Да се благодарим на Господа и да се позоваваме на него. Антихристите ще си получат от Него заслуженото“, посочи Борисов.

Премиерът получи от Варненския митрополит Йоан в знак на благодарност орден на епархията „Св. апостол Андрей Първозвани“ и като подарък икона на Св. Богородица.

 

"Докато някои зарязват лозички и говорят глупости, ние правим и градим", каза той и напомни новата църква, което се изгражда и в Разград.

"Вашето сърце не позволи да бъдат затворени нашите храмове", каза владиката със сълзи на очи. А Борисов напомни, че никога няма да затворят църквите.


 

Министър Кирил Ананиев получи Почетен знак на Варненската и Великопреславска митрополия и икона на Иисус Христос. Кметът на Варна Иван Портних получи орден „Свети Преподобни поп Иваневски“.

1 060 000 лв. отпусна правителството за довършване на строителството и оборудването новата църква, която се изграждаше в продължение на 12 години и бе довършена със средства, отпуснати от Министерския съвет.

Храмът „Св. Прокопий Варненски“ разполага с фасадно осветление, с многофункционална сграда за социални и културни дейности, със зали за обучение по иконопис, библиотека, зала за събития, социална кухня и лекарски кабинети. Във Варна се ремонтира и катедралният храм "Успение Богородично", за което правителството отпусна 300 000 лева.

 

Пред храма Борисов бе посрещнат с викове "Оставка" от малка група хора, а той се пошегува: "Дядо Владика, не им харесва църквата".

 

 


От категорията

Корнелия Нинова: Късно е, колеги, за китка! Борисов се бетонира в енергетиката за 5 години напред
(Видео)

-1618921704.png

Нинова вади нови примерии за кадрови назначения в сектора, направени в последно ...

20 апр. 2021 | 13:53

Даниел Митов след получения мандат: Ще търсим подкрепа от "Демократична България" и диалог с ИТН
(Видео)

-1464702015.jpg

Митов подчерта, че единствено няма да влиза в диалог с ДПС и БСП.

20 апр. 2021 | 14:14

Георги Марков изригна: Митов, не те ли е срам! Иде ми да се хвърля в Дунава!
(Видео)

Георги Марков изригна: Митов, не те ли е срам! Иде ми да се хвърля в Дунава! -1618937606.jpg

И каква е идейната близост на ГЕРБ с лицето Христо Иванов? Виден соросоид, ...

20 апр. 2021 | 19:52

Браншът в шок: Любен Дилов за министър на туризма е подигравка
(Видео)

-1618385342.jpg

Вече се кръстим и се шегуваме в бранша, защото се гаврят с нас, обяви Бранимир ...

20 апр. 2021 | 19:46