Истински страдам за детето, другото може да се оправи, заяви той (ВИДЕО)

Борисов: Да не правим политика от инцидента с колата на НСО, а да видим как да се подобри работата

9453 | 14 дек. 2019 | 12:21

"Знам подтекста на това, което ме подпитвате. Няма да се вкарам в тази тема. За съжаление на всеки може да се случи", каза премиерът по повод инцидента с автомобил на НСО


Без да се прави политика от катастрвофата с автомобил на НСО, би трябвало, ако може, да се подобри дейността на службата. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти, предаде репортер на Агенция "Фокус".

На въпрос дали е необходима промяна в НСО, премиерът заяви, че тази служба си има принципал и ръководство.

"За съжаление това може да се случи на всеки. Без да се прави никаква политика от това би трябвало, ако може да се подобри дейността, но спокойно да се изговори от експерти. Знам подтекста на това, което ме подпитвате. Няма да се вкарам в тази тема. За съжаление на всеки може да се случи", каза още премиерът.

Според него няма значение кой е бил вътре в автомобила.

"Ако има подобрение и може да се подобри, разбира се, че сме "за", но не в днешния ден да го коментираме, защото ще се случи като упрек, като заяждане, като атака. Повече ме е яд за детето. Истински страдам за него. Другото може да се оправи", допълни още премиерът.

 

"От темата за инцидента с колата на НСО не бива да се прави политика. Нека оставим експертите да обсъдят има ли как да се подобри дейността на службата. Ако има как - ние бихме подкрепили промените. Катастрофи се случват ежедневно и навсякъде. Благодарение на доброто видеонаблюдение наложихме много глоби, но инцидентите продължават. Положението ще се подобри, когато всеки един шофьор има високо самосъзнание и отговорност на пътя", написа премиерът във Фейсбук.

Във връзка с новата катастрофа на снощи в София, министър-председателят коментира, че за съжаление това се случва навсякъде.

"Пак казвам. Сега с вътрешния министър допълнително изкарваме сили, полиция на всяка крачка, видеонаблюдение, актовете в пъти се увеличиха повече. Особено с деца на пешеходна пътека, опитни шофьори.

Във връзка с инсталиране на видеонаблюдение, министър-председателят обясни, че това е постфактум.

"На базата на видеонаблюдение налагаме повече актове и наказания. Когато е настанало събитието, не можем да го върнем назад. Не може да сложим милиционер на всяка дупка. Преди говорихме, че е полицейска държава в първия ми мандат. С въпросите си или трябва да направим така с Маринов, че да наситим всичко с полиция, ама тогава ще кажете, че "вие ни контролирате". Демокрацията е обществото също да помага", обясни още премиерът.

Той призова на всички самосъзнанието им да е по-високо и да знаят, че когато се движат в градска среда, трябва да са много внимателни и отговорни.

 


От категорията

Нинова: Къде са Борисов и Караянчева? Ако сте абдикирали, направете го официално с оставка

Нинова-1596881543.jpg

В криза като сегашната най-важно е те да работят и да гарантират сигурност на ...

8 авг. 2020 | 13:10

Ахмед Доган към протестиращите: Пожелавам ви успех! (видео)

-1596882824.png

В момента на прочутата плажна ивица до сарая се провежда проява със заглавие ...

8 авг. 2020 | 13:28

Тома Биков: Страната ще бъде хвърлена в хаос, ако правителството подаде оставка

-1533621634.jpg

Няма да има предсрочни парламентарни избори, прогнозира депутатът от ГЕРБ

8 авг. 2020 | 14:59

Крум Зарков подкрепя Корнелия Нинова за председател на БСП

-1594560532.jpg

Корнелия Нинова въведе и устоя прекия избор за председател на партията и така ...

8 авг. 2020 | 14:27