Колаж: Епицентър.бг

Доколко президентът е равноотдалечен от всички партии (ВИДЕО)

Радев и Борисов в остър сблъсък - кой ползва държавни пари за предизборна кампания

32062 | 9 май 2019 | 16:39

Борисов: Колкото Плевнелиев беше еднакво отдалечен от БСП и ГЕРБ, толкова е и Радев! Не сме кьорави! Радев към Борисов: Не мисля, че трябва да се води предизборна кампания с пари от бюджета

Колаж: Епицентър.бг-1557412380.png-1557217491.jpg

През целия ден не стихват престрелките между президента Радев и премиера Борисов. Темата на острите реплики между двамата първи мъже в държавата е - кой ползва държавни средства за предизборна кампания и доколко президентът е равноотдалечен от всички партии.

 

"Видно е, че президентът Румен Радев не е еднакво отдалечен от всички партии, всяко негово изказване е в полза на опозицията".

Това каза пред журналисти в Сибиу министър-председателят Бойко Борисов, предаде Агенция „Фокус“.

 

На въпрос прави ли се кампания с държавни пари, Борисов заяви: „Президентът Радев я прави всеки ден, вместо да каже на неговите хора да се върнат на работа – защото не може да се водиш на работа в парламента и да не ходиш на робата. Аз си показах цялата програма де по ден. Ако е против да се дадат 20 млн. лв. за училищни автобуси - да каже! Дадохме още 9 млн. лв.  за машини за гласуване“.

 

Припомняме, че по-рано през деня президентът Румен Радев заяви:Аз съм равноотдалечен от всички партии и не мисля, че давам някакъв повод изобщо да се мисли в тази насока. По-скоро аз не мисля, че трябва да се води предизборна кампания с пари от държавния бюджет. Както виждате обвиненията към мен са абсолютно несъстоятелни... цитираният Иво Христов, първо напусна президентството и тогава започна да води предизборна кампания, така че нека се поучат и другите".

Изказването на президента бе от центъра на София след полагане на венци в памет на загиналите във Втората световна война.

 

От румънския град Сибиу Борисов отговори гневно, че дори със самото си изказване президентът е взел страна.

 

„Освен това, защо трябва да му напомням на кой пленум ходи като президент? Случайно са се озовали неговите хора в листата на БСП! Той ни прави на кьорави вече! Аз проявявам джентълменство! Изцяло ние свършихме работата за военното училище в Долна Митрополия. Той 10 години се е борил и не е успял. Защо не е успял при двете години на Орешарски, когато мандатът бе на БСП?", коментира Борисов.

 

И продължи с атаките:„Президентът с държавни пари прави кампания.  Трябва да се чуя с колегите от ГЕРБ да сезираме и ние ЦИК да му забранят да прави кампания. Всяко негово изказване е в полза на опозицията".

 

Борисов посочи пред журналистите, че завчера са си говорили с президента за училището в Долна Митрополия, той му споделил, "колко се радва и си мислех, че днес ще ме питате за това“.

 

"Президентът отива на пленум на БСП и после аз трябва да му коментирам думите, че е еднакво отдалечен, все едно съм малоумен. Ами да го поканим да дойде и на ГЕРБ. Всички виждате, че не е еднакво отдалечен. И ме питате дали е еднакво отдалечен. Ами, не е! Видно е, че не е", ядоса се Борисов.

"А европейските въпроси ще ги оставим да се занимават другите, защото ние се занимаваме с това дали сме еднакво отдалечени", натърти премиерът.

 

"Ами не сме еднакво отдалечени! Колкото Плевнелиев беше еднакво отдалечен от БСП и ГЕРБ, толкова е и Радев. Защо трябва да проявяваме лицемерие, от негова страна, всъщност“, не спираше да се ядосва Борисов.

 

Скандалът започна от интервю на премиера в предаването "Лице в лице" снощи по БТВ, когато той заяви, че президентът не е равноотдалечен от партиите: "Когато си пратил началника на кабинета в листата на БСП, не трябва ли също да излезеш в отпуска", попита риторично Бойко Борисов в отговор на искането на БСП да се оттегли от премиерския пост по време на предизборната кампания и във връзка със сигнала им до ЦИК, че използва държавен ресурс за предизборни цели.

 

 Борисов: Колкото Плевнелиев беше еднакво отдалечен от БСП и ГЕРБ, толкова е и Радев! Не сме кьорави!

Борисов: Колкото Плевнелиев беше еднакво отдалечен от БСП и ГЕРБ, толкова е и Радев! Не сме кьорави! Радев към Борисов: Не мисля, че трябва да се води предизборна кампания с пари от бюджета

От категорията

COVID-19: 211 са новите случаи у нас, няма починали

COVID-19: 211 са новите случаи у нас, няма починали-1594531778.jpg

Най-много са новозаразените в София - 94, следвани от Пловдив - с 23 и ...

12 юли 2020 | 08:27

Бойко Борисов: Подготвя се да бъде запален Партийният дом. Моля ви, не проливайте кръв! (ВИДЕО)

Бойко Борисов: Подготвя се да бъде запален Партийният дом-1594497380.png

И какво? Искат сега да строшат Министерски съвет. Да го трошат, да трошат и ...

11 юли 2020 | 22:40

Георги Харизанов: Няма никакъв опит за държавен преврат

-1544683281.jpg

Главният прокурор Иван Гешев и ВСС все по-често стоят с единия крак в ...

12 юли 2020 | 09:47

Почина Гергина Тончева, първият директор на НГДЕК в София

Кадър БНТ-1594536589.jpg

Преди дни тя, заедно с писателят акад. Антон Дончев, станаха първите носители ...

12 юли 2020 | 09:46