Кадри: Канал 3

Използвате случая да се заяждате с мен, обвини той депутата от БСП Антон Кутев

Борисов: Отидох в Русия да видя какво е трасирал Радев, а то не беше трасирано нищо!

23114 | 8 юни 2018 | 11:42

"Ние договори с Русия за доставки на газ имаме до 2030 година. Сега говорим за увеличаване на количествата на доставките", обясни премиерът

Кадри: Канал 3-1528447364.jpg-1528448669.jpgБорисов: Отидох в Русия по пътя, трасиран от Радев, но той не беше трасирал нищо!-1528448643.jpg

"Това, което трасира президентът Радев, това постигнахме и ние. Аз отидох да видя какво е трасирано, а то не беше трасирано нищо. Благодаря!".

Този отговор от три изречения даде премиерът Бойко Борисов на народния представител от "БСП за България" Антон Кутев на въпрос, какво е постигнал с визитата си в Москва.

 

Премиерът участва за първи път от единадесет месеца на парламентарния контрол днес.

 

„Щеше ми се да започна и с отговор на въпроса на Корнелия Нинова, как бихме могли като държава да постигнем по-добри резултати. Със сигурност може повече, затова преди време предложихме министърът по европейските въпроси на Европредседателството да бъде от вашата партия. Вие казахте, че сме искали да ви купим. Сега вие ни предлагате същото – да работим заедно. Добре, приемаме го“, каза още Борисов.

 

Премиерът заяви,  че се бил подготвил да отговаря "по другояче", но заради акцента и тона на питащия обяви, че ще отговаря кратко.
Преди това в началото на своя въпрос Антон Кутев цитира противоречиви позиции на премиера по енергийни проекти през годините и попита какво точно са си говорили сега с руския президент Владимир Путин.

 

След краткия отговор на Борисов, че е минал по "трасирания" път от Радев, който всъщност "не е трасирал нищо", Кутев го репликира: "Вашата закачка с президента не е във ваша помощ, защото той има по-висок рейтинг от вас и вие очевидно не можете да свикнете с това".

Депутатът от БСП каза още, че оценката на Борисов за срещата коренно се различава с това, което говорят от Кремъл. "Вие просто не се разбирате с тези хора - имате някакъв начин на комуникация, който е съвършено различен за тях и за вас", допълни Кутев. 


"Вие чакате да дойда в парламента, не за да свършим някоя работа, а за да си изговорите това, което сте си намислили. За рейтинги бих казал, че ГЕРБ има по-висок рейтинг от БСП. А Мая Манолова има по-голям рейтинг от президента", отвърна Борисов и продължи: "Толкова да не съм бил със заклет преводач и толкова да не съм разбрал какво казваше, а на живо го предаваха". 

 

"Съжалявам за това, че винаги, когато съм идвал в парламента, вие не искате да свършим някаква работа, а да си изговорите, каквото искате. Това, че Радев има по-висок рейтинг, не значи нищо. Срещата ми с Путин беше три часа, тя беше предавана на живо. Затова не мога да се съглася с вас, че нищо не сме се разбрали. Ние говорихме за допълнително количество газ, което ще влезе в страната. Затова бях добронамерен и се обадих и на Румен Овчаров. С Русия имаме договор до 2030 г. Сега говорим за увеличаване на количествата на доставките", обясни Борисов състоянието на газовите доставки и преговорите с руската страна. 

 

"Изглежда сте били на различни срещи с Путин. Това, което казахте, се различава от думите на Песков", отговори Кутев и припомни думите на Борисов след връщането му от Москва, как през страната ще минават 35 млн. куб. газ, а говорителят на руския президент Дмитрий Песков е заявил, че няма договорености за газ през България от Турски поток.

"Вие говорите как България вече е на газовата карта, Песков обобщава, че България проявява интерес", каза Кутев и цитира израз на руски, който, според него означава, че "оттук нататак политиката е изчезнала", а от Министерския съвет са съобщили, че се преминава към "работа на практика".

"Борисов, вие не се разбирате с тези хора или имате начин на комуникация, който е различен. Трябва да си промените екипа, защото сам няма да може да го направите", заяви разпалено Кутев.

 

"Толкова да не съм разбрал това, което казваше... Имаме един проблем - договор за газ имаме до 2030 г. Говорим за допълнително количество газ, което ще влезе в България. Това допълнително количество по третия пакет трябва да видим как да го прекараме по третия пакет. Това е проблемът и затова "Северен поток" бускува", каза още Борисов

 

И изтъкна: „Вместо да ме питате мен, питайте президента, какво е трасирал на срещата си с Путин“.


„Така започнат разговор, води до такова отношение“, обърна се Борисов към БСП, в отговор на репликата на Кутев, че не разбира руски език и че преводачите му не са му превели точно какво е казала руската страна. 

Използвате случая да се заяждате с мен, да си разменяме реплики. Това не помага на никого“, обяви нервно Бойко Борисов.

 

"От едната страна нашите партньори ми пишат, че съм васал на Путин. Вие ми казвате, че не се разбираме. На кого да повервам? Три часа си говорихме най-добронамерено. Като дойде Путин в България, ще помоля на руски да ви обясни, това мога да направя", каза като оправдание Борисов.

 

Премиерът анонсира, че на 13 юни предстои нова среща с министрите на енергетиката от страните, които получават руски газ, за да се договори как част от горивото да се търгува на територията на България, а другата част да се търгува чрез директни договори със Сърбия и Унгария. "Това е огромен проблем, който трябва да решаваме. Г-н Стойнев знае как се работи с Брюксел, като се отиде с договори", заяви Борисов, препращайки към бившия енергиен министър на БСП Драгомир Стойнев.

 

След престрелката си с  Кутев, Борисов напусна парламентарната зала.

Депутатите на ГЕРБ излязоха веднага, след като премиерът си тръгна. 


Докато народните представители от мнозинството напускаха местата си, Антон Кутев отговори в движение на премиера - "ако трябва на руски, ако трябва - на английски, все някак ще се разберем, но на банкянски няма да стане.. .Проблемът не е, че (премиерът) е говорил 4 минути, а че не отговори на въпроса", остана недоволен социалистът.

"Борисов не отговори нито веднъж на въпросите, които зададохме писмено и устно. Той се държи като дерибейПодобно поведение на министър-председател е дебелашко и недопустимо", каза в заключение Антон Кутев от парламентарната трибуна.

 

Депутати призоваха председателя на парламента Цвета Караянчева да има по-чест парламентарен контрол с участието на Борисов. Тя обясни, че има върнати 12 въпроса към него, а други 11 са коригирани и адресирани към ресорните министри. 

 

За първата година от третия си мандат Борисов е идвал само няколко пъти в Народното събрание, което е повод за критики от страна на опозицията.

 

Миналата седмица финансовият министър Владислав Горанов обясни рядкото присъствие на министър-председателя с това, че той „не може да си губи времето с парламентарния контрол, в който дебатът истеризира“. 

 

Днес Борисов дойде в Народното събрание в 10.58 и влезе в пленарна зала, докато течеше дебатът за модернизацията на армията и закупуването на нови изтребители. Заради появата му депутатите не ползваха традиционната си почивка.

 

Цялата изява на премиера в парламента трая не повече от няколко минути.

 

Преди началото на контрола лидерът на БСП Корнелия Нинова критикува Борисов, че не идва в парламента, не защитава българския интерес при формирането на новия европейски бюджет и го призова да обсъдят нашата позиция по въпроса в българския парламент.

В отговор зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов благодари, че Борисов е сред депутатите днес въпреки натоварената му програма.

 

След престрелката си с Кутев в пленарната зала премиерът напусна бързо парламента, избягвайки журналистическия интерес.


От категорията

Премиерът: Една нация има сила, когато духът и огненият меч се кръстосат (Видео+Снимки)

-1558691270.jpg

Министър-председателят присъства на изложбата „Мечът на хан Кубрат“ заедно с ...

24 май 2019 | 09:30

Йотова: Просветата и културата ни направиха народ и превърнаха българската държава в духовна империя

Вицепрезидентът присъства на честването на 160-годишнината на Основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в село Обручище. Снимка Прессекретариат на президента-1558684248.jpg

Вицепрезидентът присъства на честването на 160-годишнината на Основно училище ...

24 май 2019 | 10:48

С празнично шествие община Момчилград отбеляза 24 май

Сунай Хасан награди абитуриенти-отличници от всички момчилградски училища-1558720023.jpg

В шествието се включиха кметът на общината Сунай Хасан, депутатът от Момчилград ...

24 май 2019 | 20:45

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Мюнхен: Европа винаги е била дясна и разумът ще надделее (Видео)

-1558719607.jpg

Европейските лидери от семейството на ЕНП застанаха заедно на сцената с ...

24 май 2019 | 20:14

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Незнакомов


9 юни 2018 | 09:18Добре, че Боко е намерил и 4 мин. време за парламента при тази трескава подготовка за гей парада. Демонстрира човекът ГЕРБпрайд.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


нане Геле


9 юни 2018 | 08:49Човек, който все търси, някой да му трасира пътя, да му наредят ,,началниците", можели да води държава!?!?!?


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Visitor


8 юни 2018 | 21:33Като е било ТОЛКОВА УСПЕШНО посещението, ЗАЩО го съкрати на 12 часа, а не остана предварително обявените два дни? Щото май нямаше какво да правиш в Москва, освен да се правиш а турист!!! А и руснаците поначало бяха обявили посещението като ЕДНОДНЕВНО!!!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


ДАНЪКОПЛАТЕЦ


8 юни 2018 | 22:49proksimab, ами ТОЙ затова така орИва орталъка, че Президента нищо не бил сътворил.___Да, ама Президента Радев има с Президента Путин 40 МИНУТЕН РАЗГОВОР НА ЧЕТИРИ ОЧИ, а не 20_30 минутно подигравателно събеседване.___Комплексарят КРАТУНА удар ще получи вече от завист. Въдяхте ли МУ отвратителната МУТРА, когато сътвори 4 минутните си простотии. ШАЙКАТА до последно ще плюе по Президента, щото им показва насраните гащи и то публично и без да се церемони. Зад Президента стоят ПОВЕЧЕ ОТ 2 МИЛИОНА БЪЛГАРИ, които го избраха. И това МУТРАТА не може да преглътне.


proksima


8 юни 2018 | 21:45И никой от руска страна не го посрешна!!!На летището Борософ беше посрешнат само от българския посланик!А Президента беше посрешнат много официално от премиера на Русия Дмитрий Медведев!


Гошо


8 юни 2018 | 18:27Г н премиер, в днешния брой на Епицентър е публикувана статията : "Газпром: Все още не е обсъждано отклонението на "Турски поток" към България . Прочетете я, та е много интересна. В нея пише: "Поставеният от президента Радев и премиера Борисов въпрос за второ пряко разклонение на газопровода ОТ ТУРЦИЯ ФАКТИЧЕСКИ ОТРАЗЯВА СЪЖАЛЕНИЕТО, ЧЕ НЯКОГА БЪЛГАРИЯ БЛОКИРА ЮЖЕН ПОТОК .


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


proksima


8 юни 2018 | 19:18Kak да прочете статията уважавания от всички Българи премиера борисов, като вече е Забравил да чете !


Галилео Галилей


8 юни 2018 | 17:55БОРИСОВ БИЛ ОГРОМНА ЗАГАДКА КАТО ЛИЧНОСТ, НАПРАВО ПОЛИТИЧЕСКИ ГЕНИЙ, КОГОТО НЕ МОЖЕЛИ ДА РАЗБЕРАТ РАЗНИТЕ МУ ТАМ ИНДИВИДИ. И НАЙ ПАЧЕ ВЕЗДЕСЪЩИТЕ КОМУНИСТИ. А БЕ, АЛАНКООЛУ, ЗАЩО НЕ ВЗЕМЕШ ДА СЕ ГРЪМНЕШ С ДЪРВЕНАТА ПУШКА НА ЦВЕТАНОВ?????


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


sokrat41


8 юни 2018 | 17:20ДЪРЖАВНИКЪТ ВИЗИОНЕР БОЙКО БОРИСОВ В България се навъди цяла гилдия от посредствени, досадни индивиди, които минават за някакви политолози, социолози, анализатори на не знам какво си... Физиономиите на индивидите от тази гилдия вече мухлясаха от постоянно надничане в нашите телевизори, защото са по неизменни даже от физиономиите на абонираните за парламента политици. Тези хора никога не са разбирали нито какво представлява Бойко Борисов като личност, нито как той успешно ръководи функционирането на държавното управление. И затова най голямата глупост, която повтаряха и повтарят, това е твърдението, че Бойко Борисов НЕ бил ВИЗИОНЕР, а някакъв интуитивно справящ се в държавното управление човек, който работи от ден за ден и скача от проблем на проблем. Визионер бил Костов, а най паче визионери са комунистите, които се вторачват като жреци в далечината на светлото бъдеще, а не виждат и не разбират какво става пред очите и краката им. Бойко


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Ilieva


9 юни 2018 | 12:41Господин Sokrat ,много моля научете значението на думите с които си служите да не ставате смешен .


Visitor


8 юни 2018 | 21:29Ти май се майтапиш! Или си на нещо "стимулиращо"?


Гошо


8 юни 2018 | 17:02ПРЕЗИДEНТЪТ НЕ ТИ Е СЛУГА, ЗА ДА ТИ ТРАСИРА НЕЩАТА. Имаш си министър на енергетиката и министър на ВнР, които да ти подготвят посещението и предварително да изпратят предлаганата тематика на вниманието на канцеларията на президент Путин , на руските министри на енергетиката и шефовете на дирекции плюс генералните директори на съответните руски обединения. Какво са правили е неясно, но доста бързо се върнахте. Май че нещо е куцало при вас или руският президент е отказал да разговаря в подробности по тези въпроси, ако те въобще предварително са били изпратени.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Емил Станоев


8 юни 2018 | 15:48Тиквата не може да преживее факта че Президента е подкрепян от Цял Народ за разлика от него подкрепян само от тикви !


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


proksima


8 юни 2018 | 19:21Групировката ГЕРБ печели изборите, защото е създала огромна и тежка 720.ООО администрация от хранени и верни на Борисоф хора. Те, треперейки за далаверите и кражбите си, заедно с роднини и близки, както и купените цигани са общо около 1.2ОО ООО които винаги твърдо гласуват за престъпниците от ГЕРБ !!!


ДАНЪКОПЛАТЕЦ


8 юни 2018 | 15:43Прав е Кутев___ТОЙ се държи като ДЕРИБЕЙ !!!_____А, ето и простотиите МУ на живо___https: news.bg politics borisov ne vidyal nishto trasirano ot radev v rusiya.html______Целият се е изприщил от думите на Кутев, че райтингът МУ е много по нисък от този на ПРЕЗИДЕНТА.____КРАТУНА ПРОСТА, завистлива и злобна !!!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Гошо


8 юни 2018 | 16:36Трябва да си вбесен и да не си мериш думите, та да се държиш така просташки не като премиер, а като някой си квартален хлапак.. Какво иска да си мерят премиерът: реномето ами издъни се в Москва и на 12 ия час потегли към БГ; МВР то президентът няма полицаи, а тези на МС се оляха до шията; катаджиите му пък се държат като рекетьори и министърът не ги уволнява.. Министърката на МЕ и себе си изложи, и министерството със своето незнание; съюзниците си започнаха да се държат като скандалджии. И като селски простак премиерът хвърля "обида" към избрания от 2,5 млн. президент: "Аз не съм добър, ама Мая Манолова има по висок рейтинг от тебе!" .???!!!


Гери


8 юни 2018 | 15:39Неуспешната визита я видя цял свят. Но защо БСП питат за неща, които са известни на всички. В какво се упражняват, в красноречие ли, или просто се заяждат от яд, че техните лични икономически интереси са засегнати. Всички знаем какво каза Борисов в Москва, какво каза Путин. После Песков и Захарова недвусмислено му натриха носа още веднаж, но на нашите социалисти това не им стига. Те искат да го докарат в парламента и публично да го унижат, щото малко му беше в Москва. Ей вие от БСП, поведението на Кутев не е по малко арогантно и е заявка, че се точите за властта не на ползу роду, на собствения си бизнес. Не сте конструктивна опозиция!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


proksima


8 юни 2018 | 19:31Гледаме ЦИРКА "Боко Трети" и щеше да бъде много смешно и забавно, ако не беше ЖАЛКО и ТРАГИЧНО, защото отново ние, зрителите ще ПЛАТИМ непосилната за нас цена, а "артистите Герберасти " крадат, и доунищожават България !!!


Gorgona


8 юни 2018 | 18:56Скрий се, ма! Какво да му направят от БСП, а? Може би торта?


Васил Здравков


8 юни 2018 | 15:17Прост селски бабаит.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Тодор Ботев


8 юни 2018 | 15:24
Тодор Ботев


8 юни 2018 | 15:22
zmei15


8 юни 2018 | 14:19Примитивен , примат!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


OFFche Welle


8 юни 2018 | 14:15Тоя лъжец, да обясни как Гьола стана Площадка за АЕЦ ?


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Калинка


8 юни 2018 | 13:01Нагъл, по_нагъл, най_нагъл_за един примат говоря.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Барбара


8 юни 2018 | 12:13Борисов се показа отново като нечуван примитив. И пак търси други виновници за клоаката, в която се е вкарал и в която влачи всички.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.