Нека дадем възможност във Висшия съдебен съвет да бъдат избрани най-добрите професионалисти, призова той

Борисов: При лични конфликти маломерни партии се лепят като кърлежи към висши магистрати! (Видео)

5244 | 19 май 2017 | 13:48

Нека стъпим на доброто, което има и в съда, и в прокуратурата и в МВР, и оттам да надграждаме. Стига с това тричане всеки ден на всеки, който се покаже, категорично заяви премиерът


"Регулярна среща, поискана от председателя на ВКС. Скоро ще предадем на прокурорите и съдиите т.нар. "малко НДК". Те ще получат една прекрасна сграда, за да работят на спокойствие. Разговаряхме по много теми", това заяви премиерът Бойко Борисов в разговор с журналисти в Хитрино, където присъства на първата копка на новите къщи, които ще заменят разрушените по време на трагедията преди 6 месеца.

Запитан за срещата в ЦУМ на главния прокурор Сотир Цацаров с бизнесмена Сашо Дончев в кабинета на бизнесмена Георги Гергов, Борисов отвърна, че лично той е бил страшно притеснен от срещите на омбудсмана в ЦУМ с Корнелия Нинова и партийни функционери.

"И аз имам много въпросителни, но аз съм оптимист. Ще намерим най-доброто възможно решение и реформата в съдебната система няма да бъде просто дума, защото хората искат бърз процес и справедливост. И ако съдиите започнат да се самонаблюдават и самокнтролират, защото никой не може да ги контролира за тези безбройни условни присъди, ако прокурорите, полицаите и следователите се стегнат и внасят по-добри обвинителни актове, ще стане това, което хората очакват", подчерта Борисов.

"Когато се създават междуличностни конфликти между висши представители на съда, прокуратурата, следствието (преди години) и като кърлежи се прилепят към тях малки политически партии и фракции, нищо добро не може да очаква съдебната система. И това му го казах и на г-н Панов. По всички теми на съдебната система може да се разчита на мен, но по никакъв начин да не се обслужват политически партии. Които, повтарям, със своята маломерност, с това че не можаха дори да влязат в парламента, просто пречат дори и на съдиите да постигнат най-доброто, което може системата да направи", категоричен бе премиерът.

"Както ние не се месим, нека сега дадем на възможност на прокурорите и съдиите да си изберат Висш съдебен съвет, да се избере парламентарната квота от възможно най-добрите професионалисти. Това му казах на г-н Панов. А ние ще продължим да осигуряваме средства за съдебната система, която към момента е една от най-добре платените. Много по-добре платена и от мен, и от министрите", добави Борисов.

"Така че ако въпреки различията си гледаме в една точка напред, винаги ще имаме повече успехи. Нека стъпим на доброто, което има и в съда, и в прокуратурата и в МВР, и оттам да надграждаме. Стига с това тричане всеки ден на всеки, който се покаже", убеден е премиерът.

"Защо не повикаха Мая Манолова на "Позитано", или да отидат при нея, а се свират в частни офиси? И ще ми говори г-жа Нинова за паралелната държава... Ами това е паралелната държава! Защо не ме повикаха и мене, никой не ме потърси през тези два месеца. Аз щях да се почувствам поласкан да ме поканят в ЦУМ... Шегичка...", каза с усмивка Бойко Борисов.

 

Той упрекна Корнелия Нинова, че допреди дни е казвала как БСП може да направи коалиция единствено коалиция с Патриотите, а след 10 дена станали фашисти и какво ли не.

"Аз против всеки, който може да си позволи дори шега на тема Холокоста или концентрационните лагери. Същото обаче важи и за тези, които си правеха шеги с лагерите в Белене, Скравена или с милионите жертви на Сталин. Виждате при нас уволняваме, даже ще умре човека, дано всичко му се размине, заради тази снимка е в тежко положение. Защото ние реагираме веднага, за да не бъдем обвързвани по никакъв начин с националсоциализма или фашизма. Фашизмът е националсоциализъм, думата социализъм присъства и там", заключи премиерът Бойко Борисов.

 Борисов: Съдебната система може да разчита на мен, но да не се обслужват политически партии!

Нека стъпим на доброто, което има и в съда, и в прокуратурата и в МВР, и оттам да надграждаме. Стига с това тричане всеки ден на всеки, който се покаже, категорично заяви премиерът

От категорията

Цветан Цветанов: БСП трябва да знаят, че никога няма да дойдат на власт! (допълнена, видео)

-1509344630.png

Той нямаше абсолютно никаква вина, за да му се иска оставката с този шум, който ...

18 ноем. 2017 | 09:12

Татяна Дончева: Цвета Караянчева начело на парламента?! Цецка Цачева ще ни се види Айнщайн!

Снимка БТВ-1510992920.jpg

Председателят на парламента трябва да бъде балансирана фигура, която разбира от ...

18 ноем. 2017 | 10:13

Стефан Данаилов: Цвета е доста остра булка, аз харесвам Менда!

-1499352883.jpg

Не клатим ГЕРБ, те са железни. Главчев е умен човек, а направи глупост, отсече ...

18 ноем. 2017 | 13:43

Корнелия Нинова връчи сертификати на 23 младежи, завършили политическата академия на БСП

Снимка Пресцентър на БСП-1511003069.jpg

Участниците са преминали 7 курса на обучение, свързани с идеологията и ...

18 ноем. 2017 | 13:02

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Красимир Витанов


19 май 2017 | 22:15БОКО да няма дясно разположено сърце, че като се кълне си слага ръката вдясно??? Ако не съм на вярна следа то Еднокнижника е по...тъп отколкото сам той твърди!!! Моля, погледнете снимката!!!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.