Даваме "Цанков камък" на прокуратурата, защото съоръжение за 1 млрд. лева не работи, заяви той

Борисов: Щели на съд да ни дават! Ние ако за всяка тяхна глупост ги съдим, съдилищата няма да спрат!

23720 | 16 авг. 2017 | 15:11

Изведнъж съшиха - хайде сега ще арестуват, хайде сега война в ДПС. Това е много мащабна фалшива новина. Даже се стигна до там да говорят, че в резултат ще стане извънредно положение, ще се изкара армия, казва премиерът


Причината да дадем „Цанков камък” на прокуратурата е, че съоръжение за 1 милиард лева не работи. За това трябва да има виновен, каза министър-председателят Бойко Борисов на днешното правителствено заседание.

Той посочи, че всички останали спекулации по темата са съзнателно разпространявани фалшиви новини.

Ето и стенограмата от изявлението на премиера на заседанието на правителството:

БОЙКО БОРИСОВ: Преди да преминем нататък, с госпожа Петкова искаме да ви информираме, понеже чувам какви ли не приказки в публичното пространство, а това са изцяло фалшиви новини.

Причината отново да се внася това предложение за „Цанков камък“ е, защото е съоръжение, за което е даден приблизително милиард, с път за 240 милиона, а то не работи, то е изпразнено, счупило се е, ремонтира се и сега, в най-големите жеги, когато климатиците работят на пълни обороти, ние не можем да ползваме енергия от него. С една дума, ние атакуваме качеството и питаме кой ще понесе отговорност. И, естествено, за това се обръщаме към мандатоносителите през тези периоди – ДПС и БСП.

И аз просто не мога да разбера тази наглост. Спомням си, бях при Цветанка Ризова в Нова телевизия. Предишния ден отидохме на „Цанков камък“, заведох всички журналисти точно след тунела и всички телевизии го имат като архив, след тунела беше планината, един горски път, и тогава при Цветанка Ризова зададох въпроса: „Сега, след като са похарчени стотици милиони, ние трябва ли да доплатим последната част или да го държим като паметник на културата?“.

Ама ние щяхме да имаме и друг паметник на културата – магистрала „Струма“. Щяхме да имаме паметник не на културата, а на глупостта, извинявам се на Боил Банов. Паметник на глупостта – магистрала „Люлин“, защото и там 5 километра бяха направени и опираше в планината. Магистрала „Тракия“ щеше да е паметник на глупостта, „Марица“ – паметник на глупостта. Северната тангента, абсолютно провален проект – 240 милиона загуба, сега трябваше да ги върнем в Брюксел, „Дунав мост 2“, абсолютно провален проект. Само за секунди мога да изброя все милиардни проекти. И към тях, ако се прибави „Белене“, ако се прибавят американските централи!

Ние не че се връщаме назад, но щетите от техните управления се влачат десетки години в последствие. Да вложиш 1 милиард, представете си, в магистрала и да я затвориш – какво ще ни правят нас?

Затова питаме има ли виновен. Кой е правил този проект? Как тази чаша се е спукала? Да извадят записа – още тогава ние прогнозирахме, че водата ще натисне и ще спука плочата, защото тя е направена в котловината по подобен начин.

Да, но в същото време „Цанков камък” не работи и трябвало да го оставим, защото щели на съд да ни дават. Ние ако за всяка тяхна глупост ги даваме на съд, съдилищата ще работят непрекъснато. Друг въпрос е кой ще е следователят, като знаем с какви следователки разполагат. Може ли накрая ние, които достроихме пътя, за да пуснем язовира, това ако ни е вината… Но аз съм питал публично. Така в „Панорама“ питах и за „Белене“ – като не я правим, след това ще платим милиарди и то стана. Защото всичките им проекти са такива, че накрая ще се загубят милиарди!

Ако пази, Боже, падне банка в наше управление – кой е виновен? Финансовият министър, премиерът, вицепремиерът – има си виновници. КТБ се срина при тях, искат и това да ни припишат. Толкова им беше интересно да видят стенограмите, да намерят една думичка да съм виновен и аз за КТБ. Е, излязоха от Президентството и едната, и втората, всички стенограми и там ясно се следи пътят кой е виновен, кои са институциите, кои са хората.

Това е една опорна точка, която преди десетина дни дойдоха да ми я кажат, аз се изсмях, не вярвах.
Атаката ще бъде, че ДПС и всички останали едва ли не се пресират от нас защото са чисти, добри и така заедно с БСП да подготвят следващо управление. А на нас да ни пришият Пеевски. Казвам: „Това са глупости“ и в същото време гледам ден след ден как вървят фалшивите новини.

Нашето даване на „Цанков камък“ на прокуратурата сега е защото не работи. Това е все едно да си направил завод за битови отпадъци и той да не работи. Естествено, че ще търсят виновника за загубите. Затова сме дали сега „Цанков камък“ на прокурор.

Изведнъж съшиха – хайде сега ще арестуват, хайде сега война в ДПС и изведнъж ние се оказваме… Преди десет дни ми го казаха, аз даже на някои колеги го разказах – видя ми се абсурдно, смешно. След това, хайде анализатори започват да казват какви процеси текат…

Целта е да излезе, че ДПС са чисти и с БСП могат да управляват, а лошите сме ние.

Ама ние не сме започвали, строили, ние довършихме това, което бяха направили. За „Цанков камък“ иначе сега щеше да стои 1 милиард в тази дупка. Тогава смятахме, че 80 мегавата – 80 мегавата, пак ще се ползват за нещо. Ама сега и тях не ползваме! И те казват: „Ама защо се връщате?“.

Ами „Орлов мост“ – ремонтиран е преди 11 години. През този „Орлов мост“ са минали стотици милиони коли, автобуси, тролейбуси, 24 часа на ден и това вече единадесет години. Нека строителният министър да каже какви са нормите в Европа за подобно кръстовище – няма над пет години, със сигурност, а той е единадесет! И пак се връщат, че било „Цариградско море“. Абе какво море!
Единадесет години издържа!

Много са чувствителни, което означава гузни.

Така че, имайте предвид, това е опорна точка или много мащабна подготвена фалшива новина, която да върви по този път. Дни наред това се тиражира. Даже се стигна до там да говорят сутринта, че в резултат ще стане извънредно положение, ще се изкара армия?! Нали усещате за какво става въпрос? Просто искам да го знаете.

Много усилено върви строежът на газовата връзка с Турция. Искам да отидем да я видим тези дни. Дай, Боже, ТОЛ системата днес да стартира. Приходните агенции вече излязоха на осезаем плюс след тези месеци минус при служебното правителство и това почва да ги дразни. Почва да ги дразни, защото безработицата е рекордно ниска – върна се на нивата преди икономическата и финансовата криза. Газовият разпределител ще стане, мога да се обзаложа с тях. Потреблението се вдига, доходите се вдигат. Административните тежести по министерства намаляват и още по-добре ще стане като Агенцията за електронно управление се задейства.

Просто бях длъжен да ви кажа, че срещу нас се разпространява целенасочено фалшива новина.
Дойде човек да ме предупреди, не му повярвах, но виждам как брилянтно бродират докато ние се трудим, докато оправяме Варна, докато оправяме шума и какво ли не. Те си бродират и фалшивите новини си ги пускат и си ги изговарят. Няма никаква истина в това.

В събота или в неделя видях във вестника празния язовир и тогава се обадих на Теменужка Петкова и казах: „В края на краищата, за 1 милиард съоръжение не работи, губим пари, сезирайте прокуратурата“.

Това е истината. Чак го извъртяха, че ще има извънредно положение, война…

 


От категорията

Пълен консенсус! По идея на БСП власт и опозиция се разбраха да не приемаме обратно мигтранти!

Управляващи и опозиция приеха обща позиция по въпросите за миграцията-1532085913.jpg

В срок до 30 септември кабинетът трябва да представи предложение на България за ...

20 юли 2018 | 14:21

Борисов отказал на Италия да приеме кораб с мигранти

Борисов отказал на Италия да приеме кораб с мигранти-1532085089.jpg

Отказът му да приеме мигранти идва на фона на фалшивите новини, които заливат ...

20 юли 2018 | 14:09

Николай Николов: "София - град за хората" остави крайните квартали на произвола

Снимка Пресцентър на БСП-София-1532094313.jpg

Презентацията на арх. Здравков беше хубава, но останах с впечатлението, че той ...

20 юли 2018 | 16:44

Румен Петков: Кой "счупи гръбнака" на премиера?! Решението за Северна Македония е под външен натиск

-1514581314.jpg

За подкрепа на референдума в Скопие разчитат на албанците, посочва той

20 юли 2018 | 16:37

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Гошко


17 авг. 2017 | 06:47ГЕРБ започват да се държат като Третия райх преди 1939 г. Врагове са с БСП и се стараят всячески да ги уязвят; вече влошиха връзките си с ДПС и се опитаха да изкарат А.Доган виновен за язовира Цанков камък; от прокуратурата притиснаха лидера на Воля. Така не може да се кара дълго. Разликата в предишно гласуване за свалянето на Главчев от поста председател на НС беше само 4 гласа. Струв ми се ,че не смятат за възможно "обръщане" на 3 депутатски гласове. А европредседателството на БГ е под носа ни. Така ли ще продължават: десетина човека разиграват цяла България!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Васил Здравков


16 авг. 2017 | 21:59Сигнал до прокуратурата за Цанков камък биби от Банкя трябваше да даде преди 14 четиринадесет години когато бе гл. секретар на МВР с ранг на министър в правителството, което стартира идиотския проект.. Аман от селски простотии.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Гошко


17 авг. 2017 | 06:54БиБи упорито пропуска периода на проектиране, който хич не е малък за такова сложно и сравнително обемисто хидротехническо съоръжение. А оттам трябва да се започне и Блиц и Пик вместо да публикуват просототиите на Атанасова и Ненков трябваше да ни запознаят с този етап запознати ли са били проектантите със спецификата на дъното и чашата на язовира, с какво количество вода са планирали да го запълват и откъде, защо ВЕЦ ът е с такава малка мощност и т.н. Ако въпросът е само за заяждане моля, но нещата доста се раздухаха и връщане назад няма.


zmei15


17 авг. 2017 | 02:06По точно е :"Аман от селяндурски простотии"


сара


16 авг. 2017 | 21:49Уффф, Аман от дрязгите им, лиготиите им, интригите им! Не мога да ги трая!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


sokrat41


16 авг. 2017 | 18:25Господи, какви кретени коментират тук!? Ама читатели си има госпожата Велева....


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


zmei15


17 авг. 2017 | 02:04Сократе ,всеки път ли трябва да ти напомням да си изпиеш чашата с отрова и да ни спасиш от присъствието си и с това от глупостта си?


Radka kamenska


16 авг. 2017 | 19:12А речта на премиер не е ли?


pp


16 авг. 2017 | 17:32Хайде пак спукана чаша.Да или не!На кого да вярваме?И ако е спукана, няма ли опасност за населението?


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Борис


16 авг. 2017 | 17:22Тука трябва да си взема преводач за да ми преведе Нелепиците на тоя Човекоподобен примат. Този даже едно логично изречение не може да изрече. Той сам не се разбира, камо ли другите да го разберат. Като познаваме невменяемата история на изказванията му и палачинковите му позиции по 3 пъти на ден просто излишно си хабим очите да му четем нелепиците


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


ТИКВЕНИК


16 авг. 2017 | 17:14"Как тази чаша се е спукала? Да извадят записа още тогава ние прогнозирахме, че водата ще натисне и ще спука плочата, защото тя е направена в котловината по подобен начин." ______Това е следващия корифей, след Доган в областта на енергетиката и мелиорациите. ______Абе, гусин, премиер, от коги станахте специалист по всичко ядрена енергетика, хидроцентрали, магистрали (любими), екопроекти и т.н. ??? Такива ли кадри ражда пожарната в БГ. Ако е така, нека преместят БАН в ПОЖАРНАТА, та се научат, как се става ПЕНКИЛЕР.______ Между другото, и министър Петкова и специалисти от енергетиката, категорично заявиха, че СПУКАНА ЧАША НЯМА, както в Белене НЯМА ГЬОЛ.______ Ама кой да чете, след като в библиотеката има само един ВИНЕТУ.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


ТИКВЕНИК


16 авг. 2017 | 17:13Август става интересен Цветан Василев иска САЩ да го защитят и в отплата ще разкрие всичките игрички на Борисов и Пеевски. Борисов научава и веднага си "урежда" среща, между другото в троянски манастир с руския посланик. Какво ли ще разкрие Борисов на посланика, за да си уреди евентуалната защита от Владимир Владимирович, в случай че работата се вмирише ? Те затова са тези брътвежи на невменяем човечец в тази статия.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Орда Капичева


16 авг. 2017 | 16:55Бабини красавици ще пукнат и България........... http: www.segabg.com pic 12544 867974 l.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Боба Есемесо


16 авг. 2017 | 16:38Ей за туй май са Цанковите каманье...................... Американски губернатор: Обвинението срещу Цветан Василев е изфабрикувано.... https: mobile.frognews.bg article 140179


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Боба Есемесо


16 авг. 2017 | 16:36Ако всичко казано в статията Е, ама НЕ Е верно!!!! Лъже кат дрът циганин....Нито чашката е спукана, а е основен ремонт.... Нито Цариградско шосе е асфалтирано преди 11 години, а скоро пак го ремонтираха .... Абе циганин!!!! По тая схема след неговите бакии БСП може 100 години да го обвинява и управлява!!!!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Спасов


16 авг. 2017 | 16:30Колкото до инвестицията!Търсете си я от този на който я дадохте,в случая доган!А не да давате проекта на неговия заместник пеевски.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Спасов


16 авг. 2017 | 16:29ВНИМАНИЕ!За Цанков камък приватизацийка се готви!Дали няма да е шиши?


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Сурвакар Балкански


16 авг. 2017 | 16:10Ако всичко казано в статията за Цанков камък ,пък и за другите обекти,ще излезе ,че този път Борисов е прав !Прокуратурата следва да се заеме с тези крупни губещи обекти на държавата !


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Борис


16 авг. 2017 | 15:49Е па дай ги най накрая да го ЕВа. 10 години само плашиш....още колко да те чакаме?


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.