На вечеря в Кавала бе обсъден бежанският натиск по границите

Борисов: Утре с Ципрас подписваме меморандум за разбирателство между България и Гърция

1183 | 5 септ. 2017 | 23:18

Нашата цел е диверсификация на газовите потоци и доставки, написа той в социалната мрежа


Утре премиерите на България и Гърция Бойко Борисов и Алексис Ципрас ще подпишат меморандум за разбирателство между България и Гърция. Това съобщи българският министър-председател на страницата си в социалната мрежа „Фейсбук".

 

Ето какво написа той в социалната мрежа за срещата си с Ципрас:

 

На официалната вечеря в град Кавала с министър-председателя на Република Гърция Алексис Ципрас обменихме опит за справяне с мигрантския натиск по границата. Обсъдихме още и темите за икономика и газовия хъб. Още един вход за газ, означава повече конкуренция. А повече конкуренция, означава по-добри цени. Нашата цел е диверсификация на газовите потоци и доставки. Утре предстои подписването на Меморандум за разбирателство между България и Гърция за развитието на железопътната връзка „Солун-Кавала-Александруполис-Бургас-Варна-Русе“.


Още по темата

Борисов и Ципрас обсъждат мигрантската криза на вечеря в Кавала (снимки)

Снимка: Министерски съвет-1504637567.jpg

Българският премиер ще нощува в перлата на Кавала – хотел „Имарет“, който е ...

5 септ. 2017 | 21:40

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


2018