Борисов на бала на КРИБ с Домусчиев

Ще бъдат отпуснати пари за детски градини и ясли, подчерта той (ВИДЕО)

Борисов пред КРИБ : За комунистите няма нищо по-добро от чуждите пари, заради тях страдаме сега!

13694 | 4 юни 2019 | 20:59

"В политиката популизмът стигна до там, че всеки се надпреварва да говори за безплатни неща непрекъснато – дори и една либерална дясна партия като ДПС. Безплатното за едни означава по-високи данъци за тези, които работят“, посочи премиерът

Борисов на бала на КРИБ с Домусчиев-1559671679.jpg-1559671830.jpg-1559671815.jpgКадър: Фейсбук-1559671208.jpg

В политиката популизмът стигна до там, че всички се надпреварват непрекъснато да говорят за безплатни неща. Това каза министър-председателят Бойко Борисов във видео във „Фейсбук“ по време на Петия бал на КРИБ.

 

Присъствах на Петия годишен бал на КРИБ и връчването на големите награди на бизнес организацията. Изключително съм впечатлен от заводите, които се строят в момента в България. Но няма достатъчно работници. За да се върнат от чужбина, трябва бизнесът да вдигне доходите. Всеки ден съм в контакт със синдикатите и работодателите по тази тема, написа премиерът във Фейсбук.

„Много впечатлен съм от обиколките по заводите – мога да кажа, че България пак се завърна като една индустриална държава – както е била преди 1945 г. Където минете – завод до завод. И в голямата си част всичко заминава за износ и това държи БВП висок“, заяви Борисов, цитиран от "Фокус".

Той посочи, че за комунистите няма по-добро от чуждите пари.

 

"Няма нищо безплатно. Дани Де Вито беше казал, че най-хубавото нещо са чуждите пари. При нас комунистите най-обичат чуждите пари. 1944 година са отишли и са иззели всичките пари на хората, заводите са взели и са ги фалирали. За каква реиндустриализация говорят сега? Че заради тях сега страдаме от толкова ракови заболявания. Всички гледате сериала "Чернобил". Тогава на 1 май ни изведоха на парад и ни наваля радиационния дъжд. Тези престъпници".

„И ние, за съжаление, останахме единствените, които продължаваме да се съпротивляваме срещу думата „безплатно“, подчерта премиерът.

"В политиката популизмът стигна до там, че всеки се надпреварва да говори за безплатни неща непрекъснато – дори и една либерална дясна партия като ДПС. Безплатни неща няма в живота. Безплатното за едни означава по-високи данъци за тези, които работят“, посочи премиерът.

Борисов заяви, че инвестициите и стабилността, които посочват всички световни кредитни агенции, са защото правителството държи прогнозируеми данъци.
„И ще ги държим до края“, подчерта той.
Министър-председателят посочи, че ГЕРБ няма да пипа данъците, защото те са най-добрата среда, която може България да си позволи.

 

 "Изключително съм впечатлен от заводите, които се строят сега. Но няма работници. За да се върнат работниците, трябва да вдигаме доходите. Всеки ден съм в контакт със синдикатите и работодателите. Говорим по тази тема. Мога да ви обещая, че данъците няма да ги пипаме. На финала сме и на чакалнята на Еврозоната. Който не иска България в Еврозоната, да знае, че ще има Европа на две скорости. Ние не искаме да оставаме България на втора скорост. Ние искаме да си гарантираме еврото. Тук вие трябва да ни помогнете, защото е правилно за държавата. Всички знаят, че сме в Шенген, но чисто егоистично не ни пускат. България охранява отлично границите си и това е изключително моя заслуга. Забравихте времената, когато по улиците се разхождаха стотици мигранти. Сега няма нито един", категоричен беше министър-председателят.

„На финала сме за чакалнята на еврозоната – това е добре, защото ще спре изкушението на банките от лошите кредити и ще се гарантира сигурността на инвестициите. Да не говорим, че сме в общото европейско семейство. В противен случай, който не иска – има Европа и на втора скорост. Ние не искаме да оставяме България във втората скорост. Защото големите и силни държави казват, че еврото е това, което ги държи единни“, коментира Борисов. Той обясни, че държавата ще продължава да подкрепя и малкия, и средния и едрия бизнес.

Борисов посочи, че с финансовият министър Владислав Горанов са се договорили да се отпуснат пари за колкото е нужно детски градини и ясли, за да може жените да работят и да бъдат равнопоставени.


„Колкото градини и ясли липсват в България, ще отделим ако трябва и 100, 200, 500 млрд. лв. ако трябва, и ще ги построим. Защото има смисъл“, каза още той.

 

"Другото, за което може да разчитате на нас, е да стимулираме средния и едрия бизнес. Ще ви натискаме за заплатите. Ще сторим и детски градини и ясли, за да се връщат младите майки на работа. В това има смисъл. Всички искат безплатно, но няма безплатно. При 10% данък не може да се говори за намаляване на данъка на хляба. Защо не намалим и данъка на млякото, на месото? Всеки говори за безплатно, но тогава данъците ще станат 20%. Хубав популизъм е това за безплатното и намаляването на данъците, но защо не го направихте, когато бяхте толкова пъти на власт ДПС и БСП, г-н Адемов?", обърна се премиерът към депутата от ДПС и председател на социалната комисия Хасан Адемов, визирайки предложенията на Делян Пеевски и Йордан Цонев за намаляване на ДДС върху лекарства, книгите и хляба, както и възможността за безплатни детски градини.

 

"Ние сме добри стопани и за това има излишък. Единственият шанс да се вдигнат доходите е да има стабилност, а някои искат предсрочни избори. Днес президентът сезирал Конституционния съд и аз ще ви попитам, вие от Северна България искате ли АМ "Хемус"? Като я искате бъдете по-активни. Използването на думата безплатно ще доведе страната до нестабилност. Сега ще излезе, че само аз не искам безплатни детски градини и хляб, но безплатно има само в утопиите на социалистите. Стига толкова, защото сега сме събрали тук да ви поздравим и да се почерпите", завърши Бойко Борисов.

 Борисов: За комунистите няма нищо по-добро от чуждите пари, но безплатни неща в живота няма!

"В политиката популизмът стигна до там, че всеки се надпреварва да говори за безплатни неща непрекъснато – дори и една либерална дясна партия като ДПС. Безплатното за едни означава по-високи данъци за тези, които работят“, посочи премиерът

От категорията

Радев: Не искам България да катастрофира от самодоволство, искам да вървим напред и нагоре! (ВИДЕО)

Снимка Кадър БТВ-1576079049.png

"Ако този нов независим прокурор, който трябва да разследва главния, ...

11 дек. 2019 | 17:37

Борисов за Радев: Защо е тази злоба? Вместо да работим за държавата, той само омраза показва (ВИДЕО)

Кадър: Фейсбук-1576087433.jpg

"За 40 минути не е казал една дума за държавата. Левски не си е позволявал ...

11 дек. 2019 | 20:03

Данаил Кирилов: Магистратите не трябва да говорят политически

Данаил Кирилов-1557932691.jpg

Не можем чрез правна норма да дадем хапче на един или друг съдия или прокурор, ...

11 дек. 2019 | 22:17

Хасан Адемов: Сотир Цацаров е сериозен професионалист, нямаме основания да се притесняваме (ВИДЕО)

Хасан Адемов Снимка: Канал 3-1576095169.jpg

Нашата позиция за субсидиите е за публично финансиране на политическите партии, ...

11 дек. 2019 | 22:12

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Димитър Степанов


1 юли 2019 | 22:11Вече нещата са доведени до там, че на карта е поставено съществуването на България, при това неграмотно, мутринско управление. Младежта бяга навън, нормалния бизнес е тъпкан и рекетиран, демографската катастрофа е в пълен ход. Тук вече не става въпрос за тази или онази партия, а за нашата родина България. Не мога да разбера това овчедушие и примиренчество с посредствеността. Нима българската десница няма честни, образовани и интелигентни хора , а стои и наблюдава разпада на страната ни, примирява се с неграмотни мутри и тъпи, безграбначни слуги около тях? Това никъде в ЕС го няма. Дали наистина е случайно нашето пет вековно робство. Като че ли не е случайно.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Димитър Степанов


1 юли 2019 | 21:57Що се отнася до социалистическа България, този неграмотник Борисов как другояче да я оцени с филията на село, след като през живота си не е влизал в нито един завод. А за Кремиковци въобще не е наясно. Този завод бе планиран за Бургас да работи със суровина от СССР, но софийската административна каста, като при всички времена се наложи да е в София. България преди 1944 та бе една разорена от национални катастрофи аграрна страна с дребно и примитивно селско стопанство. Социализмът направи от България средно развита европейска индустриална държава с модерно кооперирано и механизирано селско стопанство, а развита наука, култура и спорт, многобсилна социална държава. През средата на 80 те България имаше износ колкото тогава Турция и Гърция взети заедно. В класациите на ООН България бе на 27 мо място, а сега сме на 57 мо. С едно изречение Социализмът направи от България съвременна, модерна, индустриална държава и това се дължи на труда на целия


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Димитър Степанов


1 юли 2019 | 21:43Момчета и момичета, не пишете, че Борисов е бил комунист. Той нокога не е бил такъв. Вие правите ли разлика между комунист, като идейни убеждения и кариерист бивш член на БКП? Такива, като него с лопата да ги ринеш. Що се отнася за. "индустриална България" преди 1944 това просто е комично. Яворов много добре е описал онази България с Белчо и Сивушка. Този човек е изключително нагъл неграмотник. Такива хора като него вече 10 години управляват България. тези, които го избират имат ли поне малко чувство за национално достойнство? Добре, не искат БСП това си е тяхно демократично право. Да глауват за други, извън БСП. Но да избираш такива хора, като него е върха на безотговорността пред дори техните деца и внуци. Това е върхът на националния нихилизъм и национална безотговорност.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


nikvalchev


7 юни 2019 | 07:16То се знае че парите са по Закон на Олигарсите! Какви са тия Комунисти и Шменти Капели, дето смеят да оспорват Бойковите Закони??? Има едни комунисти дето подобни "закони" ги награждават с 9 грама в тила, но това е тема "Табу"!... Не "Комунистите" разпределят вече 30 години Изработеното (ПАРИТЕ) в България. Разпределят ги Управляващите чрез Законите които Приемат!! Ако Разпределението е неправилно, вината е на Тези, които са приели съответните "Закони" (БЮДЖЕТ)!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Тодор Ботев


5 юни 2019 | 10:26След седмичният тур за овации сред матрияла , Баце днес уважи едрият гербав капитал и сполетя бала на КРИБ. Естествено, да си нагледа спонсорите и да им напомни кой разпределя порциите в държавата. А те съответно да си споделят тегобите с алчните работници. И понеже е на бал, така да се каже културно събитие в битието на Баце, той не се сдържа отново културно да се изкаже по повод бала: Правителството държи данъците прогнозируеми и така ще е до края. Няма безплатни неща. Комунистите най много обичат чуждите пари. През 1944 та година взеха на хората къщите и предприятията. За каква реиндустриализация говорят те? Да върнем Кремиковци и торовите заводи ли? Ако гледате сериала Чернобил , тези престъпници ни изкараха на манифестация, точно когато дойде радиационният облак.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Тодор Ботев


5 юни 2019 | 10:27Още на първото изречение много се смях. След това ми се доплака. Разбрахме, че комунистите обичали най много чуждите пари. А аз се чудих откъде у него такава алчност, все пак той си е от такъв сой, баща му работил в МВР, самият той достоен член на БКП, че даже напуснал МВР, за да не напуска партията. Е, партията БКП я напусна, ама влечението към чуждите пари му остана. А впрочем той знае ли колко работници са работили в ??Кремиковци ??, торовите заводи и всички заводи, които се закриха по негово управление и управлението на псевдодемократите, които като хуни преминаха през икономиката на България и след тях останаха само руини? Но пък виждаме, че Баце следи сериала ??Чернобил ??, и понеже е бягал да храни свинята с помия, вместо да ходи на училище, явно оттам си вади изводите и за историята. Да, бяхме всички на манифестацията тогава, по времето на аварията. Но за 10 години заради неговото некадърно и крадливо управление загинаха и се разбо


Antikiller


5 юни 2019 | 08:54Помияриии!!!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


ДАНЪКОПЛАТЕЦ


5 юни 2019 | 08:45ИДИОТ !!!!Загроби България за години напред. След него ще остане само разруха и пустош. Гласувайте за КРАТУНАТА и после се сърдете на себе си. Няма други по_големи идиоти от нас българите. Сами си копаем гроба и после се сърдим.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Валдес


5 юни 2019 | 07:57И ние, за съжаление, останахме единствените, които продължаваме да се съпротивляваме срещу думата безплатно . Безплатни неща няма в живота. Безплатното за едни означава по високи данъци за тези, които работят . А КОЙ ПОХАРЧИ 2(ДВА) МИЛИАРДА ЗА САНИРАНЕТО НА ЖИЛИЩАТА НА 20 ХИЛ. ДУШИ, КОИТО МОЖЕ И ДА НЕ СА БЕДНИ, ЗАЩОТО ИМАТ ЖИЛИЩЕ.Кой е популиста, или наистина безплатен обяд няма?


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Величков Любомир


5 юни 2019 | 07:56Апропо , това мафията и олигархията ли са ?


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Величков Любомир


5 юни 2019 | 07:56Апропо , това мафията и олигархията ли са ?


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Величков Любомир


5 юни 2019 | 07:56Апропо , това мафията и олигархията ли са ?


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Величков Любомир


5 юни 2019 | 07:55Боже , каква наглост? Безмерна . първо този е бил комунист и е напуснал МВР защото е трябвало да се деполитизира , т.е. да не членува в БКП , докото работи в системата Второ : това го казва човек , който раздава държавните пари ,като че са негови лични , донесени от Банкя. Без санкция на върховния орган в държавата , Народното събрание , само с решение на послушните министри от МС след внасяне и то след като вече е поел ангажименти за похарчването им от НЕГО. Както винаги шашави хората ,както само той си знае .Както я е подкарал на следващите избори вместо избирателни списъци ще са достатъчни само щатните разписания на държавните и общинските служби ,доминирани от ГЕРБ.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


dedoto


5 юни 2019 | 07:20Я, какви ги плещи вожда на болшевиките от ГЕРБ Грабят Европа Разсипват България !!!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Стършел


5 юни 2019 | 07:09Наглеца боко ,изказа пак една огромна глупост.Най сетне България станала пак индустриална държава както преди 1945 година.Този че е чел само Винету е ясно ,ама поне се е родил и живял след 1945 година и трябва да е видял кога стана България индустриална държава.Истина е само че герб ни докараха до нивото на държавата от преди 1945 година с дребно и разкъсано земеделие и никаква индустрия.Тои си мисли ,че магистралите и санирането са индустрия.За химическа,фармацевтична,преработвателна,лека промишленост, тежко машиностроене,каростроене той не чувал.Мисли ,че като открива малки цехчета по за 200,300 души по няколко пъти и е индустриализирал страната.Жалък помияр.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Amet


5 юни 2019 | 06:56Вместо да бъде разследван и вкаран в затвора за деянията,които е извършил срещу народа,тоя дебол ръси бисери,услужливо забравя,че България беше развита индустриална страна,с развито селско стопанство,безплатно здравеопазване и образование,без наркомани,проститутки и престъпници,които лежаха ефективно,нека другия път гневните отидат да берат гъби,вместо да гласуват,ще продължаваме да сме прости магарета като него,ако го държим на власт


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.