Сн. Фейсбук

Заедно с премиера е и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството

Борисов на инспекция навръх Никулден: Пускаме процедурата за пътя Русе-Велико Търново утре (Видео)

9048 | 6 дек. 2020 | 09:33

По време на обиколката на ремонта на Околовръстното шосе премиерът коментира и пандемията, като заяви, че е благодарен на българските лекари, че успяват да лекуват българите от болест, която е непозната и за която няма лекарства


Премиерът Бойко Борисов инспектира новата отсечка от Околовръстният път на София. С него на празничния Никулен е зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков, който е именник. Той разкри как върви строителството на магистрала "Хемус" и двамата съобщиха, че в понеделник се пускат тръжните процедури за пътя Русе-Велико Търново. Те огледаха ремонта на Околовръстното шосе на София и пуснатата днес отсечка

 

Нанков разговаря със строителите там, а премиерът ги поздрави за празника и ги похвали, че работят. Те обаче обясниха, че за това получават допълнителни пари и им се плаща добре.

 

"Тук може да се види разликата между това, което правим. Имаш 8 платна на тангентата и 2 на Околовръстното, кое е по-добре", риторично попита Борисов.

 

"Радвам се, че се работи и в условията на пандемия, слагайте маски и се пазете. И да не забравяме - най-важно е качеството", отсече той.

 

Строителите пък му показаха модерна машина от най-ново поколение, с която се полага асфа уточниха, че с такива се работи и в Германия.

 

По време на обиколката на ремонта на Околовръстното шосе премиерът коментира и пандемията, като заяви, че е благодарен на българските лекари, че успяват да лекуват българите от болест, която е непозната и за която няма лекарства, но те успяват да изписват и по 2500 оздравели на ден. Той изрази надежда, че епидемията скоро ще свърши и няма да има такъв натиск над лечебните заведения, а икономиката ще се стабилизира в световен план.

 

Борисов обяви, че се работи и по плана за връзване на магистрала "Люлин" с околовръстните отсечки, както и за западната тангента.

 

Ремонтираме три участъка от Северната дъга на Софийския околовръстен път в района на кв. „Требич“ и Нови Искър. Това написа премиерът Бойко Борисов в страницата си в социалната мрежа „Фейсбук“.

По думите му трите участъка от Северната дъга в района на кв. „Требич“ и Нови Искър, които са с обща дължина 5,8 км. „Вече приключва реконструкцията на първия участък с дължина 1,3 км между пътния възел със Северната скоростна тангента и кръстовището за с. Мировяне и кв. „Требич“. Вече е пуснато движението по обновеното трасе“, пише още Борисов.

 

„С всеки изминал ден напредва работата по разширението на Южната дъга на Софийския околовръстен път. Строителите се справят отлично. Днес пуснахме движението между "Младост" и "Горубляне", а през следващата година ще е готов целият участък до АМ „Тракия“, посочи той.

„Преди да дойдем на власт на това място имаше двулентов път и тежки задръствания. Ние строим широки и модерни пътища, за да подобрим безопасността на движението, което е особено важно в зимните месеци“, каза още Борисов.

 

 

">

 

 

">

 

">

 


От категорията

Радев и Йотова полагат клетва. 21 артилерийски салюта ще отбележат началото на втория им мандат
(Видео)

Президентът Румен Радев положи клетва за втория си мандат пред Народното събрание -1642579944.png

Президентът Румен Радев ще положи венец и ще отдаде почит пред загиналите за ...

19 ян. 2022 | 08:05

Добромир Живков: Президентът трябва да се върне в позицията на балансьор и обединител на нацията
(Видео)

-1478008861.jpg

Правителството и коалицията ще започнат да търпят имиджови загуби, ако в ...

19 ян. 2022 | 09:14

Проф. Александрова: Омикрон не е толкова безобиден, колкото си мислехме
(Видео)

-1613832949.png

Възможни са и други антирекорди по заболеваемост, прогнозира вирусологът

19 ян. 2022 | 09:55

Лорер с ново министерство от 482 души и двама зам.-министри
(Видео)

Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер ще има двама заместници и ново министерство от 482 души. Снимка БГНЕС
-1642578693.png

В Министерството на иновациите и растежа се прехвърлят: Българската агенция за ...

19 ян. 2022 | 09:45