Кадър: Фейсбук

"Или ще влязат в час да говорят това, което реално имат, а не да ми правят прогнози", заяви той (ВИДЕО)

Борисов бесен: Сменяме КЕВР! Не може да говорят глупости за повишаване с 20% цената на парното!

22729 | 4 юни 2020 | 11:06

"Ще обсъдя с колегите, и без това им е изтекъл мандатът, смяна на КЕВР. Такива глупости не може през седмица-две да се говорят за такива неща. "Такива тежки преговори водихме с "Газпром" и свалихме цената на газа не с 4%, а с 44%, кат


Още днес ще се опровергае прогнозата за 20% увеличение на парното! 

Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти по време на инспекция на завършения обходен път на Габрово, водещ към бъдещия тунел под Шипка, става ясно от видео в профила на министър-председателя в социалната мрежа Фейсбук.

Той припомни, че България е успяла да договори намаление в цената на природния газ с „Газпром“ в размер на повече от 42 % и то със задна дара.

"Ще обсъдя с колегите, и без това им е изтекъл мандатът, смяна на КЕВР. Такива глупости не може през седмица-две да се говорят. Говорят за бъдеще време, ако станело нещо, еди-какво си. Те излизат и казват: ще вдигнем с 20 % цената на „Топлофикация“," ядоса се премиерът.

 

Министър-председателят се ядоса на въпрос на журналст. "Г-жо златна, кой те накара да питаш тия глупости? Ние ви правим тунели и мостове, каквито не сте виждали досега, ти ме питаш за разцепление".

"Към днешна дата имаме 42% намаление на цената на газа и то със задна дата", каза още Борисов и добави: "Такива тежки преговори водихме с "Газпром" и свалихме цената на газа не с 4%, а с 44%."

 

"Такива глупости не може през една седмица-две да правят такива неща. Говорят за бъдещо време, ако станело едикакво си - ние към днешна дата имаме 42% намаление на цената на газа и то със стара дата. Да, през годините топлофикациите са задлъжнели много, защото не вдигаха (цената), и при Орешарски не вдигаха цената, и като всеки един продукт – това се плащано. Така или иначе ще влязат в час с това, което реално имат, а не да ми правят прогнози. Те днес така или иначе ще го опровергават", заяви Борисов.


Днес регулаторът трябва да обсъди увеличение на цената на топлото за София с 22%, с 15 до 18 на сто за Бургас, Враца и Разград.

 Борисов бесен: Още днес ще се опровергае прогнозата за 20% увеличение на парното, сменяме КЕВР!

"Ще обсъдя с колегите, и без това им е изтекъл мандатът, смяна на КЕВР. Такива глупости не може през седмица-две да се говорят за такива неща. "Такива тежки преговори водихме с "Газпром" и свалихме цената на газа не с 4%, а с 44%, кат

От категорията

Нинова: ГЕРБ счупиха държавата. В сряда внасяме вота, подкрепете ни в деня на дебатите пред НС!

Корнелия Нинова: ГЕРБ счупиха държавата. В сряда внасяме вота, подкрепете ни пред парламента!-1594538054.jpg

Истинските причини са погубното и корумпрано управление на ГЕРБ.Призовавам ...

12 юли 2020 | 10:08

COVID-19: 211 са новите случаи у нас, няма починали

COVID-19: 211 са новите случаи у нас, няма починали-1594531778.jpg

Най-много са новозаразените в София - 94, следвани от Пловдив - с 23 и ...

12 юли 2020 | 08:27

Илхан Кючюк: В рамките на това Народно събрание, няма ресурс за ново мнозинство

Кадър Нова телевизия-1594569214.png

Едно нападение срещу почетния председател на ДПС Ахмед Доган е нападение срещу ...

12 юли 2020 | 18:51

Д-р Михаил Околийски: Сега е моментът да мислим за последствията от коронавируса

-1590232925.jpg

СЗО препоръчва да се намери баланс между здравия разум за опазване благото на ...

12 юли 2020 | 18:43