Борисов е бесен на Цветанов, застава зад Томислав Дончев

Борисов е ядосан и на факта, че Цветанов организира декларации от партийните структури, които да излязат в негова защита

Борисов е бесен на Цветанов, застава зад Томислав Дончев

86738 | 25 март 2019 | 11:23

Дончев намекна, че не може да има търпимост към нито един политик, който е загубил доверието. "Прав е Томислав", подчертал няколко пъти Борисов в тесен кръг, давайки да се разбере, че споделя тезите му


Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е силно ядосан на заместника си Цветан Цветанов, заради позицията му да не подава оставка от нито един пост и по този начин да не поема отговорност за "апартаментгейт", който тресе държавата.

 

Двамата са се чули снощи по телефона. Цветанов е декларирал пред Борисов отказ да се дръпне встрани от обществената сцена, въпреки огромното недоволство, което събира. Той не се смята за виновен, тъй като всичко по сделката с евтиния му ВИП-апартамент според него било законно.

За Борисов обаче е важно общественото мнение, гласа на улицата и моралния удар, който понася партията.

 

Борисов е ядосан и на факта, че Цветанов организира съпротива в партията - под диктата на заместника му се готвят декларации от партийните структури, които да го защитават и да подчертават незаменимостта му като партиен строител и организатор. Това означава, че Цветанов иска да изправи партията срещу Борисов. "Тази партия аз съм я създал", подчерта в началото на скандала Борисов и неизменно държи това да се знае от всички.

 

Премиерът е гневен и на фенстраницата във Фейсбук "Цветанов е невинен", където най-верните му депутати вече пишат заклеймяващи атаката срещу Цветанов постове. Страницата е споделена от председателя на правната комисия Данаил Кирилов, а също и от председателката на Жени ГЕРБ Ирена Соколова.

 

Публичен изразител на мнението на премиера е вицепремиерът Томислав Дончев, който в остро изказване вчера по БНР заяви, че скандалът ще търпи развитие и че поведението на Цветанов нанася политически щети на правителството.

Дончев намекна, че не може да има търпимост към нито един политик, който е загубил доверието.

"Дори и най-стабилната парламентарна конфигурация не би могла да спаси някой, по отношение на който доверието е изчерпано, заяви пред БНР вицепремиерът. "Прав е Томислав", подчертал няколко пъти Борисов в тесен кръг, давайки да се разбере, че споделя тезите му. Дори изпуснал репликата: "Ще го махна Цветанов!". Засега обаче не е ясно от кой пост Борисов иска да освободи Цветанов.

 

Цветанов е сондирал мнение в групата и е поискал депутати да излязат публично в негова защита. Засега никой не се е навил освен дежурните говорители.

Нещо повече - поне  дузина от народните представители, които имат обществена тежест,  не одобряват поведението на Цветанов. Според тях, ако вината на Цачева е, че е сключила сделка на данъчна основа, с което е ощетила бюджета, то при Цветанов може да се говори за търговия с влияние, заради поправката "Артекс", която с негово съдействие е минала през парламента.

 

Според източници на Епицентър. бг Изпълнителната комисия на ГЕРБ, която ще заседава в четвъртък, ще вземе "правилното решение".

 

Очаквайте подробности


От категорията

Напрежение!Радев не иска Нинова да е шеф на парламента, тя пък - негови хора да са в правителството

Напрежение!Радев не иска Нинова да е шеф на парламента, тя пък  - негови хора да са в правителството-1638346646.jpg

Петков и Василев се ангажирали да изключат от бъдещо правителство кандидати от ...

1 дек. 2021 | 09:26

Служебният кабинет отпусна 61 млн. лева за допълнителни възнаграждения на медиците на първа линия

Снимка: Правителствена информационна служба-1638361590.jpg

Правителството одобри българската позиция за сезиране на Съда на ЕС за отмяна ...

1 дек. 2021 | 14:22

Проф. Ива Христова: Няма случай на Омикрон в България, но вероятно не е далеч от границите ни

-1613718326.jpg

Според нея основната мярка, която страната ни трябва да предприеме, е затягане ...

1 дек. 2021 | 14:52

Дават още 100 млн. лв. за 60 000 работници, служители и самоосигуряващи се по мярката "Запази ме+"

Снимка: МТСП-1638361941.jpg

Те ще имат право да получат средства в размер на 75% от осигурителния си доход ...

1 дек. 2021 | 14:31