Кадри: Фейсбук

Митрополит Николай благослови лидера на ГЕРБ и му благодари за подкрепата

Борисов на Кръстова гора: Изборите са предрешени. Парламентът е слуга на Радев (ВИДЕО)

10161 | 14 септ. 2021 | 13:22

"Благодарение на г-н Бойко Борисов, преди 14 години, ние получихме частица от кръста Господен. Лично министър-председателят донесе тази велика светиня, която надлъж и нашир пази нашето отечество и благочестивия наш народ", каза дядо Николай

Кадри: Фейсбук-1631615464.jpg-1631614991.jpg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на Кръстова гора за празника Кръстовден.

 

Той присъства на празнична служба, водена от пловдивския митрополит Николай.

 

Заедно с него са бившият финансов министър Кирил Ананиев, бившият зам.-министър на регионалното развитие Николай Нанков, депутатът Радомир Чолаков, бившият зам.-външен министър и лидер на МГЕРБ Георг Георгиев.

 

"Благодарение на г-н Бойко Борисов, преди 14 години, ние получихме частица от кръста Господен. Лично министър-председателят донесе тази велика светиня, която надлъж и нашир пази нашето отечество и благочестивия наш народ", каза митрополит Николай.

 

"Нека, г-н Борисов, на вас, на всички ваши придружаващи, които са дошли в тази света обител, която се обновява благодарение на вашето родолюбиво съзнание, нека всички вие се докоснете от светия кръст, да получите земно щастие, изцеление от болестите и небесно благословение. Сърдечно ви благодаря за добротворството, което проявихте и към цялата православна църква и към тази обител. Тук десетки хиляди болни и страдащи идват, за да просят изцеление, посочи митрополитът. Вие създавате удобства за болни и страдащи и за населниците на този манастир", каза дядо Николай.

"Със средствата, които отпуснахте, се строи нов манастирски корпус, който е изцяло съобразен с канона и ще удовлетвори потребностите на много хора. Много хора, които осъзнават, че това е ваше дело, ще ви благословят и споменават в молитвите си. Бог да ви дава здраве и благословия. Слава на Бога", каза още пловдивският митрополит.

След службата двамата огледаха новите строежи на светата обител, които вървят и в момента. Това е българският Атон, отбеляза лидерът на ГЕРБ.

 

 

"Разбрах, че пътят към Мулдавския манастир е спрян", отбеляза Борисов. На журналистически въпрос кога ще обявят името на кандидата си за президент, той обясни, че ще дойде време.

"Шикалкавят с парламента. Не видях в актуализацията на бюджета да са заложени средства за пътища, за туризъм. Нито лев. Как ще има растеж?", отбеляза още той.

"Трети избори чакаме Бойко Рашков да каже кого сме подслушвали и кои хора сме яли. Това ни взима проценти, а е пълна лъжа. Превърнаха парламента в слуга на Румен Радев и място на лични вендети. Лъжат пенсионерите, че им дават пари, а от януари къде са им приходите? В момента върви чудовищна контрабанда", обяви бившият премиер.

"Днес няма да си разваляме празниците, но това, което се случва е чудовищно. Хърватия влиза в еврозоната, а България остава в чакалнята заради Радев, но хърватите са умни. Месеци на хаос и безвремие, и нищо. Искам да ми покажете едно нещо, което е свършило едно правителство", посочи лидерът на ГЕРБ.

"Изборите са предрешени. Имаме и един, и втори, и трети, и още двама, и още трима. Няма да ми задавате едни и същи въпроси на фона на безвремието. Сега чух по радиото, че Мая Манолова направила разкритие за газовата връзка с Гърция. Но, проверявайте преди да говорите. България няма нищо общо в момента с този газопровод. Той се изпълнява от гръцка фирма. Има договор и ние сме платили. Търгът го спечелиха две гръцки компании. Ако има забавяне, ще има и неустойки", обясни експремиерът по повод изказване на Манолова.


 

"Тези хора как ще обяснят спирането на "Хемус"? Къде са им инвеститорите, Киро разправяше, че ще докара 600 инвеститори. Къде са им кредитите? Слушах Велев сутринта и той ги разкости - от грантове те направиха кредити. Няма план за възстановяване, няма нищо, само едно Бюро за защита искат да дадат на Янаки Стоилов и да излъжат пенсионерите за 3 месеца", припомни Борисов.

"С този свръхдефицит сега забравете за Еврозоната", отсече той.

"Сега да видим как Радев ще прикрие самолета, който падна", коментира още лидерът на ГЕРБ.

 

По-късно Бойко Борисов посети Бачковския манастир "Успение Богородично".

 

 "Благодарение на г-н Бойко Борисов, преди 14 години, ние получихме частица от кръста Господен. Лично министър-председателят донесе тази велика светиня, която надлъж и нашир пази нашето отечество и благочестивия наш народ", каза дядо Николай

Борисов е на Кръстова гора за празника

"Благодарение на г-н Бойко Борисов, преди 14 години, ние получихме частица от кръста Господен. Лично министър-председателят донесе тази велика светиня, която надлъж и нашир пази нашето отечество и благочестивия наш народ", каза дядо Николай

От категорията

Иван Гешев: Нищо, което казва г-н Рашков, не е вярно. Законът за Бюрото по защита е писан на коляно

Снимка: БНТ-1631780292.png

"Избягвам да коментирам, защото войната в институциите обикновено я плащат ...

16 септ. 2021 | 11:12

Радев пред новите министри: Ще ви засипят с компромати, ще ви организират стачки и протести
(Видео)

Радев пред новите министри: Ще ви засипят с компромати, ще ви организират стачки и протести-1631776264.jpg

Президентът предупреди, че срещу служебния кабинет ще бъдат "парите, ...

16 септ. 2021 | 08:52

Вицепремиерът Бойко Рашков: Оградата по границата ни има нужда от доста ремонт
(Видео)

-1625483563.jpg

Вътрешният министър посочи още, че в следващите няколко дни ще бъде излъчен ...

16 септ. 2021 | 13:29

Панайотов: Черната кутия на падналия МиГ-29 е разчетена, пилотът е загубил пространствена ориентация
(Видео)

Панайотов: Черната кутия на МиГ-29 е разчетена-1631787138.jpg

Военният министър коментира и поредните упреци на ГЕРБ за случая със смъртта на ...

16 септ. 2021 | 13:11