Не ви ли срам да се целувате с Бойко Рашков, обърна се лидерът на ГЕРБ към Христо Иванов

Борисов към Рашков: Щял да се саморазправя с мен, тоя пияница! С гол гъз таралеж ще мачкаш!

20912 | 24 юли 2021 | 18:29

Ще ги видите Тошко, Мошко и подобни, след 6-7 месеца. Нека да изкарат колкото може повече, ние ще се оправим, каза лидерът на ГЕРБ


Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е в поморийското село Бата. Там той се срещна с хората, както и с кмета, който задържан преди изборите за 24 часа в Поморие.

С него са още Младен Маринов и Кирил Ананиев, както и проф. Костадин Ангелов.

"Това ли му е демокрацията на Христо Иванов? Не ви ли е срам да се целувате с Бойко Рашков? Ще ги видите Тошко, Мошко и подобни, след 6-7 месеца. Нека да изкарат колкото може повече, ние ще се оправим. Корнелия казала, че щяла да участва, тя и сега си има министри, те не ме интересуват, тях съм ги бил, бил, бил, колкото пъти - толкова. Но тоя, дето се представя за демократ, той щял да прави реформата. Не ви ли е жал бе, семейства имат", каза Борисов в село Бата, където се срещна с арестувания кмет преди изборите.

"Щял да се саморазправя с мен, тоя пияница. С гол гъз таралеж ще мачкаш, това ще ти кажа", обърна се Борисов към Бойко Рашков и заплахите, които служебният вътрешен министър отправи към него от парламентарната трибуна.

Местните хора се оплакаха на Борисов, че е бил задържан и мъж, у който бил намерен списък с имена за сватба.

"Те купуваха като бесни, правиха им коридори, да правят каквото искат да правят. Това са тея демократите. Това се демократите", възмути се Борисов.

"Искам с кредитния рейтинг на "Фич" да има кажа, че те не могат да четат или не знаят английски. Дай, Кире, да го прочета тук", обърна се Борисов към Кирил Ананиев. Не ви ли срам да се целувате с Бойко Рашков?, попита Борисов Христо Иванов. 

 

Бившият финансов министър обясни по-обстойно за доклада на кредитната институция.

"Вече има държави с по 70% ваксинирани, и пишат - увеличава някои от рисковете, свързани с пандемията. Провалиха кампанията, хвърлят ваксини в канала, българите не се ваксинират, когато дойдат октомври-ноември, икономическият растеж ще тръгне надолу, защото всички ще са болни. Ние всеки ден говорим, но файда йок. България все още не е представила своя национален план, само чегъртат, който бяхме приготвили, те не инат не го взеха, той беше на масата.

 

Докато правят инат и се занимават с нас, хората им казаха, че ще има забавяне на първите траншове и ще засегне растежа през 2022 г. Всички популисти обясняват как ще вдигат пенсии, но не обясняват откъде ще вземат парите. Айде, от "Хемус" ги прибраха. Неваксинирането и неусвояването на средствата, сега ще върви надолу, досега вървеше нагоре", каза още Бойко Борисов, четейки доклада на "Фич".

"Досега с правителството на Борисов, имаше прогнозируемост и фискална стабилност. Считат, че другите, освен нас, ще проявят благоразумие и аз се надявам и няма да разсипят държавата", продължи да чете и да коментира доклада Бойко Борисов.

 

"Две злини има, ние казваме същото. Имаме да изберем българите от слабо и много слабо редовно правителство. Но тези хора по възпитан начин го казват, нашите взимат само отбрани пасажи, да изглежда, че са на правили нещо, но те са направили нищо. Ние давахме по 50 лв. на пенсионерите, но първото тримесечието се вдигна рекордно БВП", завърши лидерът на ГЕРБ темата с доклада на рейтинговата агенция.

 

Кметът на Бата се оплака, че качулките и полицаите, са направили къщата му дармадан и вече втора седмица не може да си оправи къщата.

 

"Два часа броиха 1500 лв. и ги снимаха, отпред, отзад снимаха, за да имат време да дойдат журналистите. Щрак, сложиха ми белезниците, и тогава хоп! - битивито бяха на входната врата. Полицаите казаха, че такива са инструкциите", разказа Георги Георгиев.

"Вкараха ме в ареста, пред районното в Поморие ми свалиха белезниците. На другия ден отвориха вратата в 9 часа и викат свободен съм".

"Новата съдебна реформа е това!", прекъсна го с коментар на случката Борисов.

"Е, това ще направите, Христо, това ви е демокрацията. Повече срещу съдия никой не трябва да каже дума. Моят дядо така са го извели, утрепали са го с тояги. Аз затова си изпускам нервите срещу Рашков, тоя червен сатрап. И на другия ден писали "Червеният вятър го отвя". Ела ти сам си ме виж, ела се разправи с мене, вземи си още двама-трима, да ми кажеш какво съм направил. Че съм имал най-добрата охранителна фирма, хората пишеха, как не ви е срам бе човек. Взехте с измама изборите, ок, как не те е срам, пет мандата кмет, прави църкви, пътища и накрая пускат съобщения.

 

Вижте в Гърция, локдаун, тук всички на море. Какво ви вадим очите? Има опозиция във всяка държава. Какво ви пречим? С кое? Още продължавайте да махате, ама свършете и работа за народа и както и да криете прессъобщенията, това ще усещате. Кмете, да се надяваме, че съдиите са последното здраво нещо, което е останало. След прокурорите ще подберат и съдиите. Как може от трибуна на парламент да излезеш и да кажеш, че ще се саморазправиш, вътершен министър си, а Наско Атанасов става да го целува.

 

Христо Иванов досега колкото пъти се е появил на избори минимум двойно съм го побеждавал. Вчера държал тон и на Дани Митов, като някакъв, че е победител. Какво искаш? Победих те в твоя район по твоите правила", заяви още Бойко Борисов.

 

"Те ще почнат после всичките да се притесняват. А какво ни е от акъла, това ще ни е. 12% ваксинирани, да ни е честито. Не ми се говори, че ми е мъчно“, каза той.

Изказването му дойде след новината на проф. Костадин Ангелов, че образователният министър в служебния кабинет проф. Николай Денков, препоръчва новата учебна година да започне дистанционно.

Иначе проф. Ангелов отчете, че ако се е запазил темпа на ваксинация, който в началото на година беше огромен, то в края на август, колективният имунитет е щял да бъде постигнат.

Преди това той се срещна спонтанно с граждани, както и с кмета на Поморие Иван Алексиев. Той отчете пред Борисов какво е направено с пътищата по програмата за разивитие на селските райони.

"Затова искат да ни чегъртат, защото децата имат детски градини", отговори му Борисов след като Алексиев се похвали, че в Ахелой е построена модерна детска градинина с ясла.

"От майтап на майтап, ако не ни утрепат... Ама тея демократи, те промяната... За стъргане си кмете. И ти се шегуваш с мен и аз с теб", продължи да разговаря с поморийския кмет Борисов.Борисов

Ще ги видите Тошко, Мошко и подобни, след 6-7 месеца. Нека да изкарат колкото може повече, ние ще се оправим, каза лидерът на ГЕРБ

Борисов от с. Бата

Ще ги видите Тошко, Мошко и подобни, след 6-7 месеца. Нека да изкарат колкото може повече, ние ще се оправим, каза лидерът на ГЕРБ

Борисов към Христо Иванов: Не ви ли срам да се целувате с Бойко Рашков?

Ще ги видите Тошко, Мошко и подобни, след 6-7 месеца. Нека да изкарат колкото може повече, ние ще се оправим, каза лидерът на ГЕРБ

От категорията

Европейският институт EISA: ГЕРБ води, БСП е на втора позиция, ИТН губи 1/4 от поддържниците си

-1632771979.jpg

ДПС запазва традиционните си позиции, почти изравнени с ПП, ИБГНИ са под ...

27 септ. 2021 | 22:50

Радев: Единството не е механичен сбор на грабители с ограбени, на лъжци с излъгани

Инициативният комитет, който ще издигне кандидатурите на Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент на предстоящите избори на 14 ноември. Радев-1632775613.jpg

Единството не е механичен сбор на грабители с ограбени, а осъзнато обединение ...

27 септ. 2021 | 23:00

ИК на Радев/Йотова с трима съпредседатели - Ана Заркова, Цветослава Гълъбова и Йордан Камджалов

ИК на Радев/Йотова с трима съпредседатели - Ана Заркова, Цветеслава Гълъбова и Йордан Камджалов
-1632755220.png

В него влизат Павел Попандов, ген. Михо Михов - бивш началник на ВВС и на ...

27 септ. 2021 | 17:55

Янев: Цените на тока и парното за битовите потребители – без промяна до края на 2021 г. (Видео)

Сн. Нова.тв-1632748581.png

Премиерът подчерта, че служебното правителство целенасочено е работило в посока ...

27 септ. 2021 | 16:16