Кадър: Фейсбук

"Той отсега знае какви задачи ще даде и на главния прокурор, откъде знае кой ще е, попита лидерът на ГЕРБ

Борисов към Радев: Новият главен прокурор може да попита за всичките ти далавери (ВИДЕО)

13662 | 6 септ. 2021 | 16:25

"Мен не ме е страх. Толкова много неща мога да кажа на новия главен прокурор за Радев и неговата компания, че разговорът ще тръгне в друга посока”, коментира бившият премиер


"Очаквахме, че поне на днешния ден, този, който по Конституция е призван да потушава острия дебат на политическите партии – защото това е смисълът на демокрацията, целта на президентската институция, ще успее да потуши неразбирателствата".

 

Това заяви в Пловдив бившият премиер Бойко Борисов в отговор на критиките на президента Радев. Лидерът на ГЕРБ бе на среща с младежите на ГЕРБ, след като преди това поднесе цветя на паметника на Съединението.

"Имали сме такива президенти като д-р Желев, Петър Стоянов, Георги Първанов, Плевнелиев, които са успявали да намалят напрежението, да правят срещи и накрая да излезе държавата от кризата. Защото днес – когато сме в Пловдив – всички помним историята. Кой е бил против Съединението на България и кои имат изгода България да е толкова безпомощна", подчерта Борисов.

 

По думите му има множество недовършени проекти в Пловдив, които са били договорени с кметовете на населените места в региона.

"Вместо днес да си честитим празника, всеки да каже какво значи обединение, какво значи Съединение – Но Съединението, Радев, не означава да си гледаш хората, а всички други да са лоши. Съединението означава да можеш да говориш и с най-големите си врагове, а това са политически противници. И за мое най-голямо съжаление – няма да оставям ненаказана лъжа или нападка," категоричен бе Борисов.


„Днес президентът Радев казва, че най-важните ми думи щели да бъдат пред новия главен прокурор. Откъде знаеш кой ще е новият главен прокурор? Кой ще е той и защо точно моите думи. За твоите думи да попитат - за торбичките на Пламен Узунов. Може първо този нов главен прокурор тях да попита. Или за всичките ти там далавери на твоя кръг”, посочи Борсов.

Лидерът на ГЕРБ допълни: „Той отсега знае какви задачи ще даде и на главния прокурор. Затова е този зор да се сменят прокурорите. Мен не ме е страх. Толкова много неща мога да кажа на новия главен прокурор за Радев и неговата компания, че разговорът ще тръгне в друга посока”, каза Борисов.

 

"Минах покрай стадионите, по 3-4 работника работят. Калко се направи за този град. Още изгорелия театър да хванем, базиликата, всяка една плочка знам защо и как сме го правили с кметовете", припомни той.

"Защо единственият закон се оказа този за НСО, за да се оголи главният прокурор и да риск за него", попита още Борисов.

Борисов се възмути и на думите на Радев по-рано днес в Белозем, където се срещна с пострадалите от градушката земеделски производители. "Пак бюджетът му виновен", отсече той.

"Дразнеше ги, че измислих зелените коридори и ги махнаха, днес пак са 30 починали. В същото време се надявам в Пловдив, че няма да допуснете това безобразие - да затварят бизнеси, без да ги обезпечават. Ние затваряхме, защото светът не знаеше какво става. Затова затваряхме. Нямаше лекарства, нямаше ваксини. Но дадохме пари на всичкия бизнес, включително на свободните професии, по 5, по 6 милиона. Сега има казват който иска да си вземе кредит. Направети си тази нова политическа партия около Радев. Как ще затварят бизнес?", попита още председателят на ГЕРБ.

"Строителството всичко замря. Децата още не знаят ще учат ли, а майките, бащите, не знаят как да си направят програмата. Спомняте ли си, понеже виждам, особено тези микрофони, колко репортажи имахте за цените на горивата? Помните ли Христо Иванов пред Министерския съвет? Вие минавали ли сте покрай бензиностанции, да видите цените? С по две-три стотинки тогава се вдигаше и правеха репортажи. Газът се вдигна със 101%, вдигна се тихомълком хлябът, но няма репортажи, Радев трябва да излезе успешен до изборите. Сега ще видите и с тока какво ще стане", прогнозира Борисов.

"Колко помощи дадохме на селското стопанство? Миналата година в кризата само пет пъти давахме помощи, сега няма нищо. В коя сфера? И вместо днес да каже, кой с опита си, нещо да се направи, вече темата корупция се пренесе в парламента. Там се купуват депутати и се правят кабинети със суми от по 500 000. Ето това са те. И мълчанието на агнетата, тишина. И Тошко Йорданов каза, че тя пише едни цифри на листчета, упревлението на листчетата на Румен Радев, това се прави в момента. След новите избори се надявам Пловдив, като един от градовете на интелектуалците и поетите, да мислят хората не с емоциите си, а повече с разума си. Съединието прави силата. И Господ го е казал - всяко разединение отвътре, е пагубно. Каква е вината на ГЕРБ? Че по техните правила сме първа политическа сила. И честни ли им са правилата? Радев призна, че без да се броят квитанциите от машините, изборът е манипулиран. За един ден преброиха 99,2%, а за три дни броиха 0,8%. Това са фактите", коментира още Бойко Борисов.

"Тошко Йорданов си каза пред БНР как са искали да му разцепят партията, накарах да ми свалят записа от БНР, не повярвах. Но той го каза. Победих Дончева на изборите в София за кмет, те нямат победа срещу мен. Кой им даде тези огромни пари да купуват депутати? И ако аз не повдигна тази тема, няма кой. Но Борисов не пропусна, нали? Освен мен той няма политически противник. Зад нас стоят 650 000 души, стояли са и 1,5 млн. и пак ще стоят, те видяха за какво става въпрос. "Тракия" плаче за трета лента, не се говори нищо, само дай да купим пенсионерите. Ами децата с увреждания? Има ли го това, за което майките идваха при нас? Манолова вкарала ли го е това увеличение? Тя си изгради популярността върху нещастието на тези хора. Киро ще прави партия. Ами да прави. Много хубави работи направиха в държавата, партия ще правят. Исках да е празнично, да дам и аз на политическия опонент заслуженото, да намалим заедно напрежението. План за възстановяването, няма го. Ние още план нямаме, другите държави похарчиха парите", добави Бойко Борисов.

"Това знаете ли откога е така? СДС не си спомням, аз не си спомням партия сама да е правила правителство в съзнателната ми политическа кариера. Аз съм правил правителство на малцинство, покажете му на Радев, правил съм и в коалиция с РБ. И почва сега той, ама те не могат сами. Направихме тогава коалиция. После с патриотите, противоположни партии бяхме, но изкарахме 4 години. Какво умно ни каза той днес? Че без първата политическа сила, какво? Колега, какво каза? Избор след избор ГЕРБ печели, това е оценката на народа. Кой компромат, който ми спретнаха неговите хора, не е станал достояние на всички българи. Едното е снимка, някой ме е заснел, докато спя самичък, отворил вратата и щракнал. Другото някой е снимал, докато ме няма. Прекрасен компромат направи и въпреки това народът си гласува за нас“, коментира Борисов.

 

"Безсилие, страх, че ще загуби изборите. Видя хаоса, в който вкара секторите. Той преди това трябва да отговаря за търговия с влияние, на телефоните на неговите хора излизаха съдебни решения, Пламен Узунов се разхождаше като абсолютен мафиот с торбички, идва, вижда листчето, прибира. По-притеснителното е, че той знае кой ще е следващият главен прокурор и как ще бъде избран, това явно му липсва, да не нарежда само на Рашков и прокурорът да задържа политическите му противници. От цялото нещо ще му остане тази реплика. Той ме плаши или мисли, че ме притеснява със следващия главен прокурор. Нали имаше разделение на властите, уважаеми г-н журналист? Попитахте ли го откъде знае кой ще е следващият главен прокурор? Той плаши, диктаторът плаши политическите си опоненти. Дойдох до тук само, за да му отговоря. И чух, че младежите са тук, сложих цветята на паметника и дойдох да му отговоря. Откъде-накъде ще плаши държавен глава най-голямата политическа партия в опозиция? Откъде-накъде? Бързо ли избяга днес? Беше ли притеснен? Възмездието му ще дойде от народа. Това, което го затискат като информация, говорих за ценовия шок, за мигрантите, селското стопанство, ваксините“, подчерта Бойко Борисов.

"Първо е много важно, всички, надявам се и вие да задавате въпроса ще имаме ли честни избори? Без квитанции изборите не са честни. Всички търчат и носят флашки, които влизат в един нелицензиран софтуер. Флашките могат да се манипулират, седят при Рашков. Какво значение има кандидатът? Те обявиха кабинет, ние първа политическа сила, те си обявиха кабинет. Какво значение има кандидатът? Тук е важно ДПС дали ще прелива пак гласове на ИТН. Какво ще правят след машините? Между машините и това става измамата. Неговите партии се занимават с НСО, а не с изборите. Истинското усещане в хората ще дойде, когато се влоши времето, дойдат сметките. Не просперитет, застой е в момента", продължи той.

“В момента номинираме, Деси си има кандидат за президент, обсъждаме. Ние бърза работа нямаме. Вие, щях да го попитам, вие кандидат-президент, кой ще плати тези обиколки с държавните коли и пари? Пътува си с огромен антураж, 30-40 коли, вие виждате ли ги тези работи? Ветропоказателите пак се обърнаха, търсят ме, хваща ме яд вече, за четвърти път. Моята приятелка Мария Капон от Пловдив, но се оказа, че за някои поръчения от Дубай, намерила е друг изпълнител, не твърдя, че е така. Тя го менажира Пловдивския панаир. Тя казала, че няма да се върна на бял кон, а на магаре. Той Христос се е явил, на магаре е влязъл в Йерусалим. Важно е кой ще влезе, аз моите изводи съм си ги направил. Днес, само младежи, тук-таме има и някой друг, простено да ни е. Много бързо се въртят, уплашиха се, той сега не може да направи служебно правителство," каза още Борисов.

 

Той поръча на присъстващите в залата да общуват, да обсъждат, за да може да се подготви добре партията за предстоящите президентски избори.

"Това искам от вас, социологията, всичко, което трябва да се направи. Партията има много сериозни хора, които много са дали, били са лоялни, дали са всичко и подрастващо младо поколение, което трябва да го интегрираме така, че да процесът на обновление да става много естествен. Да изсмучем от знанието и опита на всеки един, това е много важно", поръча на актива Борисов.

За разлика от Радев, ние спазваме карантина и всички са с маски, констатира доволен Бойко Борисов.

Преди това Бойко Борисов поднесе цветя и сведе глава пред паметника на Съединението на едноименния площад.


Пред паметника Борисов беше посрещнат от парламентарната шефка на ГЕРБ Десислава Атанасова, шефа на младежката структура на партията Георг Георгиев, бившия кмет на Пловдив и партиен шеф, а сега депутат Иван Тотев и от други народни представители.

След като поднесе цветята пред паметника на Съединена България, Борисов и активистите на ГЕРБ си направиха снимка за спомен. 

 

 Борисов към Радев: Новият главен прокурор може да попита за всичките ти далавери

"Мен не ме е страх. Толкова много неща мога да кажа на новия главен прокурор за Радев и неговата компания, че разговорът ще тръгне в друга посока”, коментира бившият премиер

От категорията

Радев пред енергетици: Заради задкулисни интереси в енергетиката са вземани погрешни решения

Радев: Заради задкулисни интереси в енергетиката са вземани погрешни решения-1634414368.jpg

По думите му повече от десетилетие България не е работила за изграждането на ...

16 окт. 2021 | 19:16

Богомил Манчев: Очаква ни трудна зима от финансова гледна точка

-1528279032.jpg

Ако газът се е увеличил за няколко пъти 150-180%, сметките за парно няма да са ...

16 окт. 2021 | 22:43

Искра Михайлова от Монтана: Къде е обликът на президентството и къде е мисията на президентството?

Искра Михайлова от Монтана: Вицепрезидентът се бори за каузи-1634416685.jpg

ДПС е партията, която има огромни заслуги за изграждането на държавността в ...

16 окт. 2021 | 23:37

Карадайъ в Монтана: ДПС е гарант, че Конституцията и законите ще се спазват

-1634405466.jpg

Изправям се пред вас в трудно време, изпълнено с изпитания и предизвикателства, ...

16 окт. 2021 | 20:25