Кадър: Канал 3

На Балканите много трябва да се пазим от думите "нова епоха", "историческо", посочи той

Борисов към Македония: Върнем ли се в историята, приключваме с бъдещето (видео)

3258 | 23 ноем. 2017 | 13:45

Коридор № 8 ще е като пълноводна река, която ще помогне на всички балкански страни каза още премиерът в Струмица

Кадър: Канал 3-1511437028.jpgКадър: Канал 3-1511437472.jpg

„Сега е момента да се използва и българското, румънското, но и хърватското председателство, като тази тема може да се държи на дневен ред в продължение на две години. Убеден съм, че "Коридор №8" ще е като една пълноводна река, която ще помогне не само на България, но и на всички останали страни". Това заяви премиерът Бойко Борисов след съвместното заседание на правителствата на България и Македония, което се проведе в Струмица - родния град на македонския премиер Струмица.

 

Той допълни, че политиката на страната ни е да се присъединяват и в комуникацията, инфраструктурата и енергетиката, за да може хората да развивата бизнес и да се повиша икономиката. Всяка една европейска столица трябва да е свързана. "Това което ние предлагаме е една много видима стъпка за Балканите е, че Европа е с нас и мисли за Балканите и съм сигурен, че всички колеги са се убедили в красота на Балканите и трябва да се възползваме от това. Мисля, че перспективата НАТО и ЕС са възможни за Македония, но това е ваш избор", каза още Борисов.


"Разговаряхме за проекти в инфраструктурата, като и да засилим бизнес контатиктите и връзките между двете страни. Правим проучване за реализиране на това как двете страни да се снабдят с газ и за развитието на "Коридор 8", заяви след заседанието премиерът на Македония Зоран Заев. Той изрази надежда, че с това приятелство между двете страни ще стартира и подготовката на Македония за влизане в ЕС, с което нашата страна ще помогне по време на европредседателството.

 

Министър-председателят на България допълни, че когато се слагат пари в изграждане не се правят войни.

 

"На Балканите много трябва да се пазим от думите "нова епоха", "историческо". Аз и преди казах на колегите, че трябва да забравим за Велика България, Велика Македония и тн. Колкото по-скромно гледаме на това, което правим, толкова по-добре. Тайната на нашата политика е, че не е настроена за трети страни, а всички на Балканите да получим по равно и достатъчно и да дадем възможно на хората да развиват бизнес. За това е важно за нас нашите приятели от Сърбия, Македония, Черна Гора и всички останали да са част от Европейския съюз. Не можем да оставим черни петна на картата, точно обратното, за това нашите проекти, които развиваме ще даде възможност да търгуваме. А историята показва, че там където е вървяла търговия, икономиките са били в отлично състояние. Върнем ли се в темата история, приключва бъдещето. Ние съвети не даваме, непоискана помощ не даваме, разглеждаме нашите приятели тук като добри съседи, с които можем да живеем", заяви Борисов.Бойко Борисов в Струмица

Коридор № 8 ще е като пълноводна река, която ще помогне на всички балкански страни каза още премиерът в Струмица

От категорията

Ердоган кани Радев на среща. Той предлага да се видят през юли на форум на НАТО

Снимка: Канал 3-1521805951.jpg

В Брюксел ще имаме възможност да обсъдим по-задълбочено развитието на ...

23 март 2018 | 13:51

Борисов: Няма да гоним руски дипломати без доказателства за случая "Скрипал"

Борисов: Няма да гоним руски дипломати без доказателства за случая "Скрипал"-1521801554.jpg

"Припомних на Тереза Мей времето, когато беше обвинен и Саддам Хюсеин за ...

23 март 2018 | 11:58

БСП дари книги на центъра

Нинова в Македония: Българският културен център работи за по-силни връзки между София и Скопие

Снимка Пресцентър на БСП-1521808809.jpg

Лидерът на социалистите пожела културният обмен между двете страни да се засили ...

23 март 2018 | 14:38

Столичните червени съветници търсят начин собствениците да получат земята под блоковете

Снимка Пресцентър на БСП-София-1521808026.jpg

БСП и Асоциацията за регулиране на отношенията в Етажната собственост обсъдиха ...

23 март 2018 | 14:25

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


2018