Сега е точно сезонът на възторжените „експерти-анализатори“, които работят само с данни на CNN

Боян Чуков: Бомбардировка симулакър

17966 | 14 апр. 2018 | 10:20

Съгласно постъпилата до този момент информация... май гледаме поредната серия на „Капитан Америка“ и неговите съюзници


Боян Чуков, A-Specto


Симулакър е термин на Жан Бодриар. Означава копие без оригинал. Замяна на реалното със знаци за реалното. Бомбардировката тази нощ на тристранната коалиция САЩ, Великобритания, Франция имаше вид на „рекламно бомбомятане“.
Френскоезичен алтернативен сайт, известен с това, че разполага с „чувствителна“ информация, определи бомбардировките тази нощ над Сирия със заглавието „Une operation bidon ?“ („Фалшива операция“). Израел е предоставил координатите на сирийските цели, предназначени за унищожение от тройната коалиция.

CNN публикува снимка на нощен Дамаск с огнена следа в небето и надпис: „Огънят озарява небето над Дамаск“. Сирийската държавна телевизия съобщи за удар по изследователския център в сирийската столица. И за 13 свалени ракети.

The Gardian съобщи, че Министерството на отбраната на Великобритания е разказало за своето участие в днешните удари по Сирия. Британските военни са съобщили, че четири RAF Tornados (самолети) са излетели от Кипър и са изстреляли ракети Storm Shadow по бившата ракетна база в Сирия, недалеч от Хомс, където според британското отбранително ведомство сирийското правителство съхранява вещества за изготвяне на химическо оръжие. Според репортерите на сирийската държавна телевизия, ракетите предназначени за Хомс, са неутрализирани и не са нанесли щети.

Френският източник опроверга сирийската телевизия. Според него една от крилатите ракети е паднала върху целта. Другата е била свалена от сирийската ПВО. Основната задача на британците, пак според френския сайт, е била „разрушаване на компроментиращите доказателства, които показват степента на съучастие на страните, подкрепящи тероризма в Сирия в операцията „под чужд флаг“.

Сергей Лавров също достатъчно ясно намекна, че Лондон играе двойна игра в Сирия. Да не забравяме, че Мария Захарова съобщи предварително за описаното по-горе събитие. А тя определено не е баба Ванга.

Според цитирания по-горе френски алтернативен сайт „всички поразени цели от коалицията не са оперативни или са изоставени от дълго време. Бившата ракетна база в Хомс е изоставена преди ...24 години“.

Що се касае до военното летище Dumayr до Дамаск, което е „било силно овехтяло преди атаката и е поразено с две ракети, попаднали извън неговия периметър“.

След завършването на ракетната атака от страна на тройната коалиция, ливанската телевизия „Ал Маядин“ съобщи, че хиляди сирийци са се събрали спонтанно на главния площад на „Омаядите“ в сирийската столица, манифестирайки срещу агресията. Тази сутрин сирийските военни заеха своите места в Министерството на отбаната в Дамаск, които напуснаха малко преди ракетната атака.

При ракетната атака не е имало поразени руски или ирански цели. Системите С-300 и С-400 не са били задействани, а само комплексите ПВО „Панцир“.

Съгласно постъпилата до този момент информация... май гледаме поредната серия на „Капитан Америка“ и неговите съюзници.

Но да изчакаме! Да не бързаме. Ще се появят както винаги още много „детайли“.

Сега е точно сезонът на възторжените „експерти-анализатори“, които работят само с данни на CNN.

 


От категорията

Петко Добрев: Откъде дойде залпът по апартаментите в ГЕРБ

Сн. Offnews-1553182661.jpg

Борисов няма как да замете апартаментгейт. Това не е суджукгейт и да се измъкне ...

21 март 2019 | 17:31

Най-голямата китайска строителна компания: България може да е по-силна като си сътрудничи с Китай

Лиу Дзиенфън: България може да е по-силна като си сътрудничи с Китай-1553096004.jpg

Знаем, че България има стратегия за подобряване на инфраструктурата си като ...

20 март 2019 | 17:25

Валерия Велева: Как минава световната слава...

Валерия Велева: Как минава световната слава-1553353911.jpg

Да ти се размине за Истанбулската конвенция, втори път да ти се размине за ...

23 март 2019 | 17:04

Симов: Борисов отстрелва Цачева като отчаяна надежда, че публиката ще се задоволи само с нея

Симов: Борисов отстрелва Цачева като отчаяна надежда, че публиката ще се задоволи само с нея-1553352667.jpg

Светкавицата на скандала ни разкри една бърлога от преяли номенклатурчици, ...

23 март 2019 | 16:49

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.