Да не забравяме, че Казахстан държи 40% от световното производство на уран

Боян Чуков: Кремъл реагира светкавично на удара в Казахстан, демонстрира отговор на хибридна война

87336 | 7 ян. 2022 | 12:13

Имахме безспорно възможност да наблюдаваме един „конфликт на бъдещето“, който подсказва какви ще бъдат хибридните битки, в широк план и средна интензивност, фокусирани в зони със стратегически важни ресурси


Боян Чуков, Фейсбук

Драмата в Казахстан върви към затихване. Вероятно по-бързо от колкото се очаква. Днес се подготвя обръщение на президента Токаев. След освобождаването на Карим Масимов от поста Председател на Комитета за национална сигурност китайците дадоха знак, че и те подкрепят влизането на миротворци от ОДКБ в Казахстан. Карим Максимов е уйгур.

Ако излезем от политкоректния наратив, то може да се твърди, че Владимир Путин се превърна в "задкулисен гарант" на стабилността на ОНД и казахския преход на властта от клана на Назърбаев към близкото обкръжение на Токаев, което е за евразийска интеграция.

Да не забравяме, че Казахстан държи 40% от световното производство на уран. Казахските въглеводородни залежи са също важни, но са на втори план.

Изключително важни събития, свързани с Казахстан, останаха в сянката на медийната либерална ширпотреб шумотевица, типична за света, който се спомина. В Казахстан бе неутрализиран интернет и съответните мрежи, което има негативни последствия за криптомонетите и комуникациите. Това е форма на модерна кибервойна.

Руснаците очакваха атака от Скандинавия до Крим, но техните противници удариха в най-невралгичната държава от геостратегическа гледна точка. Това обяснява светкавичната реакция на Кремъл.

Руснаците в Казахстан показаха какво представлява руският секретен план "День приговора", който е ключов елемент от хибридната контравойна срещу противниците на Русия - тотално блокиране на територията, изключване на интернет, ослепяване на вражеските сателити, мощни електронни и електромагнитни смущения, секюризация на оръжейните арсенали и стратегически инфраструктури, дислоциране на специализирани подразделения за водене на асиметрична хибридна война 5-то поколение.

Имахме безспорно възможност да наблюдаваме един „конфликт на бъдещето“, който подсказва какви ще бъдат хибридните битки, в широк план и средна интензивност, фокусирани в зони със стратегически важни ресурси.

 


От категорията

Проф. Ангел Димитров: На 15 януари 1992 г. България призна първа независимостта на РМакедония

Проф. Ангел Димитров: На 15 януари 1992 г. България призна първа независимостта на РМакедония-1639233221.jpg

От есента на 2019 г. в Република Северна Македония се вихри антибългарска ...

15 ян. 2022 | 09:13

Кирил Петков пристига в Скопие на 18 януари. За какво ще си говорят с колегата Ковачевски

Кирил Петков заминава за Скопие на 18 януари. За какво ще си говорт с колегата Ковачевски-1641293421.jpg

В Скопие са наясно - България препотвърджава позицията си до този момент и няма ...

14 ян. 2022 | 23:48

Владимир Костов: Само историята предлага прозорец към бъдещето

Влдимир Костов: България като държава и народ е на кръстопът-1618210330.jpg

Политиците, водени от пазарни страсти, могат да предложат на обществото ...

16 ян. 2022 | 11:17

Петър Волгин: Решението на КСНС беше силен удар върху цялата либерално-глобалистка мрежа в България

Нямаме никакъв интерес от превръщането на страната ни в плацдарм за водене на военни действия, смята Петър Волгин-1468575482.jpg

Кирил Петков все пак ще направи това, което умни хора го съветваха да не прави ...

16 ян. 2022 | 10:55