Руските либерали изпадат във все по-тежко униние. Народът е готов да ги линчува, ако не е Владимир Путин

Боян Чуков: Русия все по-ясно се обръща на Изток

11031 | 15 септ. 2021 | 13:05

Русия е пред екзистенциална дилема. Дали да тръгне по пътя Москва - „Трети Рим“, или да поеме в посока третата „Златна орда“. Предстои приемане на Иран в ШОС, така реално се обединяват всички народи от първата „Златна орда“ на Чингис хан


Боян Чуков, Фейсбук

Трагичната смърт на министъра на МЧС на Русия Евгени Зиничев изведе на дневен ред отново въпроса за приемник на Владимир Путин. Руските либерали изпадат във все по-тежко униние. Вътрешнополитическата обстановка за съидейниците на Медведев и Чубайс е подтискаща. Народът е готов да ги линчува, ако не е Владимир Путин, зад чийто гръб все още не са на силно течение.

Руските либерали от 90-те в момента имат само една „икона“- Владимир Путин. И тя им гарантира оцеляване докато е в Кремъл. Транзитът на властта може временно да се отложи, но категорично предстои в обозримо бъдеще. Илюзия е, че Владимир Путин ще стои в своя кабинет вечно.

Атмосферата в бившата Руска империя и настояща Руска федерация става все по-строго консервативно-патриотична, твърди Александър Дугин. И е прав. Духът, който броди по руските земи, е социалистически и облечен в сталински кител. Шансът начело на Русия да застане някой либерал, подобен на Медведев, е нищожен.

Но нищожни са и шансовете за успешна „цветна революция“ инициирана от колективния Запад. Руснаците пуснаха пароструйката и тя омете „иностранные агенты“. Лукашенко започна да пристъпва леко по пътя на Съюзната държава. Батька се успокои, че системният либерал Медведев няма шанс да се завърне в Кремъл. Това за него е фатално.

След Владимир Путин няма да има кой парниково да отглежда руските либерали. Всяко връщане назад към времената на Елцин е фатално за Русия. Руската федерация ще се разпадне подобно на СССР. Владимир Путин свърши това, за което бе избран. Спря разпада на страната и суверенизира отново Русия с помощта на възраждането на военния потенциал.

Не е случайно, че Путин и Шойгу са постоянно заедно. Че ходят по Сибир и по православните манастири. Не е случайно, че Сергей Шойгу е будист (някои твърдят, че е кръстен православен), който построи прекрасна православна църква в двора на военното министерство.

Русия все по-ясно се обръща на Изток. Години наред се повтаря изказването: „Във всеки руснак се крие татарин“. Днес все по-ясно се налага в Русия: „Във всеки татарин се крие руснак“.

Русия е пред екзистенциална дилема, която се превръща в национална драма! Дали да тръгне по пътя Москва - „Трети Рим“, геополитическа, идеологическа, религиозна и политическа концепция от XIV век? Или да поеме в посока третата „Златна орда“.
Думата „орда“ е имала в Русия значение на „войска“.

Реално първата „Златна орда“ е на Чингис хан. Втората „Златна орда“ е на Сталин и общността на бившите социалистически страни. Тези дни ще се състои заседание на ШОС. Предстои приемане на Иран в организацията. С влизането на персите в ШОС, реално в една общност се обединяват всички народи от първата „Златна орда“ на Чингис хан.

Личността на Александър Невски в последно време става все по-популярна в Русия. Все по-задълбочено се говори за неговия живот и дело. На фасадата на главния храм на ВС на РФ е скулптурното изабражение на светия благоверен княз Александър Невски.

Неговите отношения със „Златната орда“ за по-грамотните са известни. Най-яростните фенове на евроатлантическия геополитически полюс изпитват патологична омраза към княз Александър Невски (у нас включително и към катедралата „Александър Невски“ в София, все искат да я преименоват), който е едно от най-ярките лица на евразийския геополитически полюс.

Ако наистина Русия се обръща с лице на Изток, то тя определено загърбва Москва - „Трети Рим“. А Рим е на Запад. Ако Русия действително се обръща към нова геополитическа доктрина в лицето на „Златната орда“, то тогава България ще придобие особено значение за Кремъл. Ще утихнат дитирамбите за „православното и славянско братство“, което сърбите безмилостно унищожиха заедно с наследниците на Коминтерна.

Ще излезе на преден план фактът, че по време на етногенезиса на Московското царство през XVI век ролята българският фактор не е за пренебрегване. И руската геостратегия на Балканите ще размести своите акценти. Александър Вучич като перфектен двуличник в най-скоро време ще помогне на руснаците да излязат от своя дългогодишен махмурлук, наречен „Сербы - русские на Балканах“.

Картините с Александър Невски и неговия побратим Сартак, син на Бату хан. Последният е син на Джучи и внук на Чингис хан.

 

 


От категорията

Александър Урумов: Макс и Мориц от Харвард и стадо патки на финала

-1548142627.jpg

Предстои да видим колко години ще отнеме на Румен Радев да направи същото ...

26 септ. 2021 | 19:14

Кеворк Кеворкян: ПочЕтени и с много топки

-1568320806.jpg

Прословутото Харвардско Дуо/Петков и Василев изхвърля лекомислено въодушевление ...

26 септ. 2021 | 19:22

Световният недостиг на енергия заплашва да се превърне в цялостна глобална криза

-1632764162.jpg

Въпреки всички приказки за преход към т.нар. "зелена енергия", ...

27 септ. 2021 | 20:35

„Северен поток 2“ вече дава на Москва допълнително влияние - дори преди началото на доставките

-1600434274.jpg

В случай на студена зима Европа ще трябва да влезе в ценова война с Азия за ...

27 септ. 2021 | 20:21