Боян Чуков

С времето се оказа, че една голяма част от подобни „размисли“ на антуража на Джордж Сорос са семпла пропаганда

Боян Чуков с унищожителна критика срещу статия на Иван Кръстев

18850 | 17 март 2017 | 00:05

Първоначално формулата бе пределно ясна: Всичко, което противоречи на официалната версия, лансирана от либералните глобалисти е конспирология, пише анализаторът


За съжаление текстът на Иван Кръстев е доста закъснял като размисъл. Той твърди, че „конспиративните теории започнаха да доминират в политиката“. Това написа анализаторът и експерт по сигурност Боян Чуков във Фейсбук.

Първоначално формулата бе пределно ясна: Всичко което противоречи на официалната версия, лансирана от либералните глобалисти е конспирология. С времето се оказа, че една голяма част от подобни „размисли“ на антуража на Джордж Сорос са семпла пропаганда или ligth дезинформация, написа още Чуков.

Само преди броени седмици понятието „deep state“ (дълбочинна държава) се считаше за понятие, което е типично за „конспиролозите“, които анализират вътрешнополитическата обстановка в САЩ. Анализ, базиран на постановката, че Доналд Тръмп се бори срещу deep state се осмиваше. Окарикатуряваха се анализаторите, които твърдяха, че „блатото“, което иска да пресуши американският президент е в действителност deep state, пише още анализаторът.

От около десетина дни официални лица в САЩ както и вестник NYT (The New York Times, същият вестник, който му е публикувал размислите) не се стесняват и открито употребяват в публични изказвания и статии въпросното понятие. И никой не се смее. Никой не иронизира. Оказа се, че „конспиративната теория“ е грижливо скривана истина, завършва Боян Чуков.

 


Още по темата

Иван Кръстев: Bъзxoдът нa пapaнoичния гpaждaнин

-1466780086.jpg

Mнoгo диcидeнти oт Изтoчнa Eвpoпa иcĸpeнo вяpвaxa в ĸoмyнизмa и ce oбъpнaxa ...

16 март 2017 | 23:01

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


2018