Борисов: Специалистите ни дават най-висок рейтинг на Балканите! На тях вярвам, не на артисти и летци

Можем да похарчим всичко, да станем добри за един ден, но няма да сме добри стопани, изтъкна премиерът (ВИДЕО)

Борисов: Специалистите ни дават най-висок рейтинг на Балканите! На тях вярвам, не на артисти и летци

9602 | 1 дек. 2019 | 16:34

По време на нашето управление банковият сектор е стабилен, по време на управление на БСП фалират банки - не веднъж, не дваж, изтъкна той в присъствието на финансите Владислав Горанов, който застана заедно с него пред медиите.

Борисов: Специалистите ни дават най-висок рейтинг на Балканите! На тях вярвам, не на артисти и летци-1575219583.jpg-1574855847.jpg

Преди да замине за Испания за участие във форум за климата, премиерът Бойко Борисов коментира подробно пред медиите повишения кредитен рейтинг на страната.

Специалистите ни дават най-висок рейтинг на Балканите, изтъкнаха и Борисов, и министърът на финансите Владислав Горанов, който застана заедно с него пред медиите.

 

Специалистите казват това, не певци, артисти и летци, които това не са го учили в училище, посочи Борисов.

 

Без да споменава никого по име, Борисов влезе в задочен спор с политическите си опоненти от ляво и от дясно.

 

"Тази оценка отговаря на всички атаки срещу нас. Чуват се изказвания на хора, които нямат понятие от тази тема. Устойчиво икономическо развитие. Посочва се стабилният напредък по присъединяването към ERM II. Контрол върху банковата ни система. Подобрена е рамката по несъстоятелността и прането на пари. Нетният държавен дълг е с 6% пункта по-нисък", изброи премиерът.

 

Можем да похарчим всичко, да станем добри за един ден, но няма да сме добри стопани, изтъкна премиерът. Борисов прочете точка по точка съобщението на рейтинговата агенция, коментирайки всеки пункт.

 

"Стандарт енд Пуърс е най-голямата международна рейтингова агенция. Този рейтинг отговаря на много атаки към на нас", обърна внимание Бойко Борисов.

 

"Най-големите специалисти казват по тази тема, че сме с по-добър рейтинг от всички на Балканите. Те казват, че имаме: "Устойчиво икономическо развитие без макроикономически дисбаланс", "Стабилен напредък по присъединяването към ERM II". Този напредък в ляво няма да го разберат, но това е посланието към нашите приятели в център-дясно", добави премиерът.

 

"Нетният държавен дълг е по-нисък с 6 процентни пункта по-малко. Разпространяваше се лъжа, че Бойко Методиев Борисов е загробил българите с дългове. Сега най-голямата агенция казва, че държавният дълг е по-нисък", каза още министър-председателят.

 

"Ниският дълг на държавния и частния център и излишъците осигуряват буфери на България при един външен финансов шок. Това показва, че сме едни добри стопани", каза още Борисов и допълни: "Фискалната позиция на България се е подобрила в последните няколко години. Затова когато се искаше оставката на Горанов, не се съгласих."

 

Премиерът каза още, че според рейтинговата агенция икономиката расте стабилно и се предвижда ръст от средно 3%. "Българският банков сектор е стабилен и печеливш. Това е по време на нашето управление, а по време на управление на БСП фалират банки", отсече министър-председателят. Той цитира доклада на "Стандарт енд Пуърс", според който коалицията може да изкара пълен мандат. "Очакванията са безработицата да спадне до историческо ниско ниво от 4,4% през 2019 г. Това не го казвам аз, а специалистите по света. На хората това им е работата и взимат сигурно по 20-30 хиляди евро на месец за тази работа", поясни Борисов.

 

По време на нашето управление банковият сектор е стабилен, по време на управление на БСП фалират банки - не веднъж, не дваж, изтъкна той.

 

"Ще изпълним и ще продължаваме да изпълняваме препоръките в докладите. Не планирах да ходя на колиматичната конференция, но тя се превърна в едно голямо и важно събитие. Наложи се да отида, защото утре сутрин Урсула фон дер Лайен ни събира всички премиери спешно. Аз ще се опитам да защитя нашите въглищни централи. Но те казват, че трябва да помислим за качеството на живота, защото за 5-6 хиляди души ще се намери работа, но ние сме на първо място по смъртност заради мръсния въздух", обясни премиерът.

"Старите автомобили бълват отрова. Това изисква един дебат. Европа дава едва 9% от вредните емисии. Европа иска да е водеща и да е най-зелена и най-активна. Ако не се съгласим, в един момент ще ни принудят", категоричен е министър-председателят.

 

Борисов каза още: "Ние дишаме най-мръсния въздух в целия ЕС. И тук ние сами трябва да си поставим въпроса - така ли искаме да бъде? И това изисква един голям дебат – докога, колко, по какъв начин, с какви мерки, включително и през финансови инструменти за подпомагане. Ако не се съгласим, в един момент със сигурност ще ни принудят. Но здравето е на първо място. Искаме да увеличим продължителността и качеството на живота. Оттук трябва да тръгнем. Сигурно ще струва скъпо, но ще се опитаме да го направим. Ако преценим, че здравето е на първо място, ще мислим как. Това трябва да го реши правителството. Затова искам и широк дебат – медици, еколози, граждани да кажат кое, как и какво!"

 

"Кредитните агенции споделят оценките за макроикономическото развитие на страната до края на тази година. Оценяват се положително всички структурни реформи за присъединяването на ERM II", каза в началото на брифинга министърът на финансите Владислав Горанов.

 

"С това повишаване на кредитния рейтинг достигаме най-високия кредитен рейтинг на Балканския полуостров", добави той. "След голямата криза и фалита на КТБ ние успяхме не само да си върнем положителния кредитен рейтинг, но и да покажем на нашите партньори, че страната ни е стабилна в икономически план. Това дава и по-голяма сигурност за инвеститорите", продължи финансовият министър.

 

Минута преди полунощ на 29 ноември премиерът публикува във фейсбук страницата си новината, че международната рейтингова агенция Стандард енд Пуърс (S&P) повишава кредитния рейтинг на България до равнище BBB, като се позовава на добрите фискални резултати и вероятността от напредък по пътя към приемане на еврото.

 

Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в 25-ата конференция по изменение на климата на 2 декември в Мадрид, Испания, съобщи по-рано пресцентърът на Министерския съвет.

Очаква се страните по Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата да постигнат напредък по редица въпроси, свързани с финансирането на дейности в борбата с изменение на климата в развиващите се държави, с пазарни механизми за сътрудничество, както и докладване на поетите ангажименти заради климатичните промени.

Държавните и правителствени ръководители на страните по Конвенцията ще изложат позициите си, с които да се даде напредък на преговорите за финализиране на правилата за прилагане на новия пазарен механизъм по чл. 6 от Парижкото споразумение. В него се залага възможността за използването на доброволни механизми за намаляване на емисиите, предназначени за развиващите се държави.

На Конференцията министър-председателят Бойко Борисов ще представи позициите на България по важни въпроси и приоритетни теми, свързани с изпълнението и отчитането на целите на Споразумението от Париж.
Европейският съюз е отговорен за едва 9% от парниковите емисии в света, затова страната ни застъпва становището, че ЕС не може да се справи самостоятелно с проблема без поне толкова активно участие и на другите големи емитери (Китай, Индия и САЩ). В същото време Европа, благодарение на опита и силно развитите си технологии, играе водеща роля в борбата с климатичните промени.

В рамките на форума ще се проведе среща на държавните и правителствените ръководители на ЕС.

 Борисов и Горанов

По време на нашето управление банковият сектор е стабилен, по време на управление на БСП фалират банки - не веднъж, не дваж, изтъкна той в присъствието на финансите Владислав Горанов, който застана заедно с него пред медиите.

От категорията

Пожарникарите в протестна готовност, искат отмяна на новото им работно време

-1479814610.jpg

Наредбата, която е обнародвана миналия петък, слага край на 24-часовите ...

19 ян. 2020 | 09:40

Ново незаконно сметище под АМ "Струма"

Ново незаконно сметище под АМ "Струма"

-1579421066.jpg

Не е известно кой изхвърля животинските остатъци, предполага се, че наблизо ...

19 ян. 2020 | 09:52

Водата в Свищов вече е годна за пиене

-1573648336.jpg

Продължава работата в района на село Вардим по отстраняване на аварията по ...

19 ян. 2020 | 15:41

Паргов: Общинските съветници на БСП имаме положително становище за транзита на вода от "Белмекен"

-1572610329.jpg

Предстои обсъждане на бюджета, заявки много имаше как ще се връщат парите при ...

19 ян. 2020 | 14:02

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Marta


2 дек. 2019 | 13:21Аз не знам в КОЙ сектор имаш реформа за 10 години власт ТИКВО НЕНАГЛЕДНА МАЛОУМНА? Утрои дълговете на народа, за да си държиш насрания задник на власт и да си купуваш благоразположение, та и те хвалят за прахосничеството ти някакви измислени агенцийки, на които пълниш гушите, не и на народа.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Muto


2 дек. 2019 | 10:07За такъв народ, подходящ идиот!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Величков Любомир


2 дек. 2019 | 09:34Що се отнася до заемите : Умните и с капацитет ръководители взимат заеми , използват ги ефективно и ги връщат ,като ползите остават за страните им . Нашият се гордее ,че не взима заеми освен за покупка на американски самолетчета , защото знае ,че няма този акъл да ги насочва ефективно , да ги предпази от кражби и корупция , да умножи парите в полза на блългарския народ .Умните заеми са гаранция за просперитет . Ден за ден , кръпежлък и да се възползваме пасивно от международната икономическа конюнктура ., това е политиката Му . И така още сто години на опашката.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Незнакомов


2 дек. 2019 | 09:26"...На тях вярвам, не на артисти и летци...". Знаем, Боко, че вярваш на пожарникари, мутри и милиционери. Ама ние не вярваме.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Тодор Ботев


2 дек. 2019 | 09:23Изненадващо разбрахме, че Борисов е поискал и получил оставката на социалният министър, Бисер Петков. Причината бавната реформа в сектора! Стига бе! Бойко, верно ли? И кога след десет години на власт разбра, че реформата била бавна? За каква реформа въобще говорим? За социалният геноцид над българите, това ли наричаш реформа ? Всъщност, Борисов поиска оставката на Петков, за да свали напрежението и спаси собствената си кожа. Само че, майките искат оставка на парламента заради Валери Симеонов, а не оставката на Бисер Петков. Петков не го познавам, чувам от майките, че бил свестен и тн. Важно ми е как е гласувал на заседанията на Министерски съвет за онези 43 милиона за Гергов, или за назначаването на Пламен Георгиев за консул. Тогава ще преценя, колко е бил читав . Аргумента на Буда с бавната реформа обаче заслужава коментар! Този или е малоумен, или мисли нас за малоумни. Ако приемем аргумента на Борисов, то да питаме тогава, какво


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Величков Любомир


2 дек. 2019 | 09:19Добре би било големият икономист , експерт и политик ген доктор Борисов да каже Румъния балканска страна ли е и какъв е нейният кредитен рейтинг.? И защо не ни сравнява с по квалитетни страни , а с едва оцелялата Гърция и авторитарната Турция. А иначе е добре ,че ни сравнява със Северна Македония и Косово. Там ни е мястото.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Владимир


2 дек. 2019 | 00:59Мутрагеньо тоя рейтинг хладилник не пълни


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


геЙрб - видими резултати


1 дек. 2019 | 23:27Като че ли на банкянския тЪпир са му поникнали крила след като облиза гъза на тромпета! Дееба тъпия и нагъл селЕндур!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Бодигард на правдата


1 дек. 2019 | 22:29АКСИОМА Докопа ли се до властта простака, държавата превръща във клоака.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


BiGman1


1 дек. 2019 | 21:50Ох,как ви боли позитанци...нека...и още повече ще ви боли...нека...


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


BiGman1


2 дек. 2019 | 22:32Има Незабравке...има...ама те гони деменцията и забравяш...аре погледни в огледалото може и да си спомниш...Боже колко си тъпа...даже и да се кодоша с теб вече не ми е кеф...


BiGman1


2 дек. 2019 | 22:32Има Незабравке...има...ама те гони деменцията и забравяш...аре погледни в огледалото може и да си спомниш...Боже колко си тъпа...даже и да се кодоша с теб вече не ми е кеф...


Незабравка


2 дек. 2019 | 08:38По тъп от бгИдиото има ли?!


геЙрб - видими резултати


1 дек. 2019 | 23:29Ей, олигофрен герберски, гледай аз теб да не те срещна някъде и да ти откача кухата кратуна!


BiGman1


1 дек. 2019 | 22:40Бодигарде, теб освен че те боли...те и сърби...гледай да не те срещна някъде да ти начеша простатата...що си толкова тъп бе дебил?...:)


Бодигард на правдата


1 дек. 2019 | 22:33Неграмотнико, след БОЛИ и ПОЗИТАНЦИ се пише запетая. А многоточията са напълно излишни. По точно паразитни.


zahari savov


1 дек. 2019 | 21:45Простотията е страшна болест, за нея няма лек! Президентът Радев не ти е виновен затова, че просто не можеш да надскочиш себе се, г н Б.Б.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


мм


1 дек. 2019 | 21:22Рейтингите, давани от някакви агенции,които нямат нищо общо с живота у нас, нямат и значение за хората! Продължаваме да сме най бедни в цяла Европа! Относно старите коли: нали ББ не мисли, че хората нарочно карат стари коли, те просто не могат да си позволят нови! А Горанов изглежда сякаш току що е станал от някаква банкетна маса!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Mari Paunova


1 дек. 2019 | 20:17Много по важно е каква оценка народът ще ви даде за това ,че го вкарахте в блатото!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


555


1 дек. 2019 | 19:55Бахти тъпия пожарникар, абе баце нали знаеш, че си на светлинни години от летците или да ти го напомня??? щото пък на теб никой не ти вярва на алабализмите дето ги плещиш!!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


zmei15


1 дек. 2019 | 19:52Епицентър,слагайте по една червена точка за тези откровено порнографски материали ,които публикувате !Банкянският жалък смешник е слаб и като порноактьор.Не ни го показвайте това просто пишлеме!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.