Снимка Кадър "Канал 3"

С неговата гражданска позиция се разкриха тежки престъпления, изтъкна той

Цветан Цветанов: Единственото притеснение на Петър Христов беше относно „Наглите”

7838 | 9 ян. 2018 | 15:04

Ако е ответна реакция на групата "Наглите", това не е добре за обществото, заяви зам.-председателят на ГЕРБ


Петър Христов беше един достоен човек! Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов за убития вчера бизнесмен. Това е първата реакция на Цветанов за Христов. Според медийни публикации двамата били приятели. Христов е от Велико Търново, а Цветанов е водач на листата на управляващата партия там.

"Петър Христов не е бил член на ПП ГЕРБ. Бил е симпатизант по начин, който е изразявал своята воля. Имаше дарение, което беше направено през 2007 г. - в първата европейска кампания", обясни зам.-председателят на партия ГЕРБ.

 

С неговата гражданска позиция се разкриха тежки престъпления, изтъкна Цветан Цветанов. Той подчерта, че убитият не е имал никакви други притеснения, освен свързани с ответна реакция от групата на "Наглите". Със съдействието на бизнесмена престъпната групировка, свързана с редица отвличания, бе разбита. Ако е ответна реакция на групата "Наглите", това не е добре за обществото, заяви зам.-председателят на ГЕРБ.

 

"През периода, в който бях министър и вицепремиер, имахме възможност неговата гражданска позиция да подпомогне разкриването на тежки криминални престъпления. В тази връзка аз смятам в момента, че може би има ответна реакция. От това, което е споделял пред мен единственото му притеснение е всичко това, което се разкри за него по случая "Наглите". Убеден съм, че правоохранителната система заедно с всички допълнителни институции ще могат действително да успеят да задържат извършителя и най-важното - да се разбере мотивът. Защото най-важното - ако мотивът за това престъпление е ответна реакция на групата "Наглите", смятам, че това не е добър знак за държавата и обществото", бяха точните думи на Цветанов. Той подчерта, че Христов никога не е искал охрана и никога не е имал притеснения относно това, което е правил в своя бизнес. "Към момента, в който съм бил вицепремиер и министър на вътрешните работи не е бил свързан с някакви престъпления", каза още Цветан Цветанов.

 

Никога не е имал политически амбиции, заяви Цветанов в отговор на медиини въпроси, свързани с публикации, че името на Петър Христов се е спрягало като евентуален кандидат-кмет на Велико Търново. Цветанов подчерта, че убитият не е имал политически цели, независимо че много често името му се спрягало като евентуална кандидатура за различни позиции - за кмет или депутат, от ГЕРБ.

 

"Благодаря на тези, които се изказаха признателно и дадоха висока оценка за това, което е правил през целия си съзнателен живот", каза още Цветанов. Той припомни, че именно Петър Христов е човекът, помогнал на семейството на Мануела Горсова, която пострада при причинената от шампиона по фигурно пързаляне Максим Стависки катастрофа. Цветанов каза още, че бизнесменът е бил пряко свързан с развитието на Великотърновския регион и е участвал в много благотворителни акции, без да търси публичност за това, което прави.

 

Цветан Цветанов отговори на въпросите на медиите след заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност при президента.

 

"На днешното заседание на КСНС получихме пълен политически консенсус относно приоритетите в сферата на отбраната, Западните Балкани и Председателството", коментира разговорите на "Дондуков" 2 Цветанов.

 

„На КСНС постигнахме единна позиция на всички институции, които днес бяха представени - застанаха в подкрепа на държавните институции, на структурите, които работят за гарантирането на сигурността и аз съм убеден, че ще успеем", продължи Цветанов. По думите му винаги трябва са се търси оптимизиране на работата на всички институции и в тази посока да се подобрява съответната координация. "Тук мога да дам за пример антикорупоционното законодателство, което беше прието в българския парламент в края на 2017 г., където знаете, че създаваме допълнителен интегритет на всички звена в структурите на държавата, които да работят по антикорупционното законодателтво", заяви председателят на ПГ на ГЕРБ.


От категорията

Извънредно! Борисов поиска оставките на Горанов, Маринов и Караниколов, те ги подават утре

-1594834813.jpg

Решението беше взето след среща на председателя на ПП ГЕРБ и ...

15 юли 2020 | 20:36

Радев: Преходът започна с мутрите и ще приключи с изхвърлянето им от властта! (Видео)

-1588748561.jpg

Мафията се храни със страх и апатия

15 юли 2020 | 17:56

Корнелия Нинова: Истинската управляваща коалиция ГЕРБ - ДПС се разпада

-1594839011.jpg

В паническият си страх и желание за оцеляване, Борисов взема тези оставки, но ...

15 юли 2020 | 21:45

Томислав Дончев: Дори и кабинетът да си тръгне, това няма да стане чрез вота на БСП

Снимка Кадър БТВ-1594824698.png

Ако има американски санкции за "Балкански поток" или АЕЦ ...

15 юли 2020 | 17:59