Борисов: Не е вярно, че подценявам парламента! Винаги, когато мога, съм там!

Шоуменът се оказа неподготвен за експретния и политически разговор с министър-председателя

Борисов с лекота надприказва Трифонов, който не успя да му зададе нито един остър въпрос

26902 | 21 ноем. 2018 | 22:24

Чалгаджията не зададе на премиера нито един неудобен въпрос, с нищо не затрудни Борисов, който изглеждаше нахъсан и успя с лекота да го надприказва. В дадени моменти Трифонов доли полягваше угоднически пред Борисов

Борисов: Не е вярно, че подценявам парламента! Винаги, когато мога, съм там!-1542835085.jpgСнимка Кадър БТВ-1542832503.png

Слави Трифонов направи възможно най-слабото и слагачесто интервю с премиера Борисов

Преди седмица от шоуто отправиха покана към премиера, президента, омбудсмана, главния прокурор да гостуват в студиото и да отговорят на най-важните за страната въпроси. Отказа само президентът Румен Радев. И ще се окаже прав!

Шоуменът се оказа неподготвен за експертния и политически разговор с министър-председателя. Той не му зададе нито един неудобен въпрос, с нищо не затрудни премиера, който изглеждаше нахъсан и успя с лекота да го надприказва.  В дадени моменти Трифонов дори полягваше угоднически пред Борисов.

От интервюто не се роди нито една новина или информация, която да не е известна досега. 

 

"Представянето на нов вицепремиер можеше да направи и друг вицепремиер. С цялото ми уважение към парламента, отивам винаги когато мога." 

Това заяви още в началото премиерът Бойко Борисов в "Шоуто на Слави".

 

"Аз уважам много парламента, но много пъти това време се използва, за да се изговорят небивалици. Винаги, когато трябва, съм там!" Така Борисов отговори на въпроса защо не уважава Народното събрание.

 

Последва питане за цените на горивата. Борисов отговори, че на всяка касова бележка вече ще пише - колко е акцизът, колко е надценката на продавача.

Има десетки рафинерии и бензиностанции, като говорим за монопол, обвиняваме най-големите фирми в света, изтъкна премиерът. Борисов припомни и, че Нефтохим е продаден на Лукойл от Иван Костов като премиер.

 

Борисов отговори и на въпрос защо правителството залага 11 лв. на глас субсидия за партиите. Работим по стария закон, референдумът не мина, каза Борисов. Но добави, че, ако субсидията на партиите е ниска, те ще попаднат в ръцете на богатите хора.

Защо държите на парите на партия ГЕРБ на влог, като ви трябват за партийна дейност, запита Слави. Ние непрекъснато даряваме, отговори Борисов. Водещият настойчиво питаше защо правителството не инициира намаляване на партийната субсидия, а премиерът предупреждаваше, че това не е безспорна мярка. Преди избори бизнесмените питат с какво да "помогнат", но после, след като са „помогнали“, идват и си поставят условията, разказа как стоят нещата на практика Борисов. А на забележката на Слави, че в Германия субсидията на партиите е 0,50 евроцента на глас, Борисов отговори с риторичен въпрос: "А колко са гласоподавателите в Германия?" 

 

Ако направим такава ниска субсидия 1 лев, парламентът и политическите партии ще попаднат веднага в ръцете на богатите хора. Защото това е единственият начин партиите да имат своя политически живот, семинари, обучения. (…)

 

Ще се откажем от субсидията, защото 1 лв. е никаква субсидия на практика. Когато вкараме партиите в такъв режим, когато дойдат избори, партиите ще тръгват през бизнеса, да не говорим, че имаше кампании, които се финансират от социално слаби,   но това е друга тема. Ставаме зависими от олигарсите, трябва ли да го направим, не съм сигурен.

 

Това е дебат, който може да се проведе пак в обществото, две са мненията.

 

Има риск, голям при това от този ход, но аз мога да поема ангажимент и ще го предложа. Ще го предложа. Но всеки от нас, политик, водещ или всеки останал трябва да знае пред какви рискове и да можем да отговорим на следващия въпрос – какво би станало в другата ситуация.

 

Дали няма да ни излезе това спестяване много по-скъпо след това. Предпазвам политическите партии, особено по-малките. Дойдат ли избори всички тръгват да почват с какво ще помогнеш или искат да помогнат, по-лошото. Ама те като ти „помогнат”, след това идва и си поставя условията. Затова според мен субсидията не е голяма, но пак казвам, щом така е решено, ще го предложа, да видим какво ще стане”.

 

Целият свят умува как да прави терминали и да докарва от Щатите шистов газ, ние - не. Ограничихме се само в акваторията на Черно море, каза още Борисов по темата за горивата.

И аз искам бензинът да е евтин, но България не произвежда петрол, изтъкна премиерът.

 

Последва въпрос за фалита на КТБ - как Борисов е позволил тази банка да стане толкова голяма с парите на държавните предприятия.

"Не е редно да се говори за Орешарски, той не е изкупителна жертва, трябва да се говори за БСП. Те бяха мандатоносителят. Той обра пешкира на мандата на БСП", каза Борисов.

 

За да отговори на зрителски въпрос, Борисов си извади "домашно" - сгънат лист с данни от финансовото министерство. 30% ръст на БВП при 20% външен дълг, цитира данните Борисов. 10 милиарда приходи повече в хазната за 4 години от мандата на БСП досега, това са официалните цифри, каза премиерът.

 

11 милиарда фискален резерв, при това, че платихме милиард и двеста за руския реактор и милиард и половина за американските централи, рапортува Борисов пред избирателя, чиито въпрос цитира Слави.

Само преди два месеца върнахме 2,4 млрд. лв. от външния дълг, добави Борисов.

 

Срещнах много мощна съпротива от партията, бе откровен Борисов, отговаряйки защо не е била приета оставката на Делян Добрев. Преди пет години партията е била една, днес е друга, всичко се развива, каза Борисов. Той отговори така на забележката на Слави, че той, Борисов, може да направи всичко в партията ГЕРБ.

 

Последваха серия въпроси, свързани с темата на свободата на словото и медиите.

Борисов отговори, е в България има свобода на словото, че не е честно да му приписват грехове в тази посока. Според премиера става дума за автоцензура. На какво ли не са ни правили по студията, Антон Тодоров за една ехидна усмивка напусна парламента, посочи Борисов.

 

Електронното гласуване крие рискове, каза още Борисов.

И предположи, че хакерите ще пробият още първия път.

Две години след избора на Тръмп в САЩ говорят за намесата на Русия в избирателния процес. Киберсигурността не случайно е тема №1 в Европа, каза премиерът.

 

Газта дойде до България, имаме да решим много важни въпроси - не ни трябва дестабилизация, каза Борисов. Той се пошегува, че също има право на реклама и припомни, че пенсионерите ще получат коледни добавки, че магистрала "Хемус" ще се строи и т.н.

 

Над 5000 въпроса изпратили зрители до шоуто, каза в началото водещият Слави Трифонов.

Премиерът също зададе въпрос - кой стои пред него - лидер на партия или журналист. "Няма партия, аз съм телевизионен водещ, не съм журналист".

 

Бойко Борисов завърши участието си с призив: "Поканете ме пак. В момента има крещяща нужда от нормален разговор на политиците. Трябва да говорим за въглещните централи. Колко ще дотираме вредните емисии? Имаме крещяща нужда от мощна политическа подкрепа, а не от дестабилизация. Газта дойде до границата, но дали ще завие към нас? Влизането в Еврозоната. Имаме да решим много важни въпроси."


От категорията

Борисов инспектира обходния път на Поморие и спортната зала в Бургас, посрещат го с хляб и сол

-1558355184.jpg

Я, каква кал! За това се казва поморийска кал, тук докато строиш, може да се ...

20 май 2019 | 14:36

Елена Йончева във Фейсбук: Борисов лъже за братовчеда Ради и къщата в Барселона (Видео)

Елена Йончева във Фейсбук: Борисов лъже за братовчеда Ради и къщата в Барселона -1558356906.jpg

Преди да стане кмет на Столична община и по-късно премиер, Борисов е продал ...

20 май 2019 | 15:46

Над 52 000 зрелостници ще се явят на матура по български език и литература

-1555508214.jpg

За държавните зрелостни изпити са осигурени 4143 зали в 677 училища, като в тях ...

21 май 2019 | 07:37

Деница Златева: Важно е човекът да бъде в центъра на политиките

-1548655794.jpg

В България има много зависимости, които са станали ясни през последните години ...

21 май 2019 | 07:26

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Тодор Ботев


22 ноем. 2018 | 12:02За миг не съм си представял, че президентът Радев ще приеме поканата да прави шоуто на Слави. Генералът е човек с достойнство и няма работа при чалгаджии. Адмирации, Генерале, Вие сте от съвсем друго тесто!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Тодор Ботев


22 ноем. 2018 | 11:38По бтв то в шоуто на Слави, сега си давам сметка, пуснаха предколедния филм Всичко е любов . Кофти пародия. Но идва Коледа. Утре няма да ни учуди, ако патреотите направят пак тройка А с чуждестранните инвестиции страшно сколасахме. Били 800 млн. повече от миналата година. Когато бяха близо до нулата. А данните за 2018 г. показват, че преките инвестиции са два пъти по малко от миналата година. Егати и глупавия неподготвен водещ. Славчооо, не се води така критично предаване. Когато те лъжат в очите заедно с останалите зрители, не се държиш като независим арбитър, който чете само въпросите на неграмотната публика. Опровергаваш лъжите. Казва ти синковецът, че ЕРП та са продадени при друга власт, намеквайки за БСП, а ти не си подготвен да го праснеш по тиквата, че бяха продадени при НДСВ. Където главен секретар на МВР беше Кой?! И така по всеки въпрос. Затова иска пак да го поканиш. Защото за нищо не ставаш като водещ. Богомил Бонев


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Диана Стефанова Атанасова


22 ноем. 2018 | 12:26Браво !!!


Тодор Ботев


22 ноем. 2018 | 11:36Не се сърдете на Учендолския, той толкова може! А и ПРИЯТЕЛ в нужда се познава....


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Гошо


22 ноем. 2018 | 11:33продължение: Бацето се подчини на техния натиск и заплахата от санкции, а впоследствие се хвалеше, че именно той, пожарникарят от Банкя, е спрял т.нар.Троен шлем. Буквално преди няколко дни БиБи настояваше, че трябва да купуваме евтин втечнен газ от САЩ и ето ти сега, булка, Спасовден...Вчера медиите (Блиц) съобщиха, че втората тръба на Турски поток ще минава през БГ, сетне през Сърбия, Унгария до Словакия. Нали Б.Б. и Теменугата щяха да уреждат природен газ от Израел, Египет, Кипър! Г н премиер, вярно ли е това?


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Гошо


22 ноем. 2018 | 11:32И друго:Б.Б. харчи излишъка в годишния бюджет с широка ръка без да се замисля, че той се дължи на изразходваните средства за модернизация на армията и бавното развитие на промишлеността, която трябва да бъде основното перо на приходите. Отделно: задава се нова световна криза и тя ще ни хване неподготвени. А времето за обилни помощи по еврофондовете неумолимо тече и след 2 г. мандалото ще хлопне. Помощ по кохезионните фондове поне засега не се очаква. За парливия проблем с доставката на природен газ Б.Б. си замълча. В пресата упорито се иска премиерът на три кабинети да отговаря за решението му за спиране на Южен поток в ущърб на БГ. Ясно е, че Борисов нищо няма да отговори, защото трябва да каже, че този номер за БГ беше изработен от Йотингер, впоследствие Шефкович, любителят на алкохола Ж.К.Юнкер и тримата американски сенатори. следва


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Гошо


22 ноем. 2018 | 11:31По външния дълг: премиерът още през 2014г. изтегли 16 млрд.лв с обяснението, че трябва да изплаща стар външен дълг, но той беше 6,8 млрд., и да гарантира бюджетен резерв за 3 г. напред. Скоро след това той изтегли още 8 млрд. Струва ми се, че мин.Горанов сетне изтегли още 2 млрд. Когато за компенсиране на недостига в ДБ доц.Орешарски поиска заем 1,6 млрд., Б.Б. орева орталъка, че държавата отива към фалит, но се оказа, че 1,6 млрд. ще фалират БГ, а 16 млрд. сигурно ще я стабилизират?!Снощи Б.Б. си послужи и с друга неистина: че заварил държ. дълг 27 млрд. и го свалил на 20 млрд. Такава сума завари кабинетът ББ 3, но тя беше наследена от ББ 2. Стойността на дълга, която кабинетът на Тройната коалиция остави, беше доста по малка виж по горе.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Гошо


22 ноем. 2018 | 11:30Г н премиерът снощи се изяви като участник в забавно шоу, дори превишавайки като шоумен Сл.Трифонов. Първо, за БВП: той на няколко пъти спомена повишение на БВП с 20%. Понеже паралелно говореше и за външния дълг, струва ми се, че оплете едното с другото. Нарастването на БВП вече 3 г. е 3,6%, така че да говорим за 20%, както се изцепи премиерът, е безсмислено. Ако вземем предвид относително нарастване на тези 3,6% с 20%, т.е. 0,72%, този параметър не е интересен за широката публика, а и самият Борисов като лице далече от икономиката би се объркал с него.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Джон Смит


22 ноем. 2018 | 09:55Ако беше отишъл и пРазидента ЦРУшник щеше да има още по голямо слагачество. Може би Фуражков затова не посмя да иде ,за да не му лъсне уйдурмата със Славуца Учиндолска.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Диана Стефанова Атанасова


22 ноем. 2018 | 12:35Не отиде, защото е Президент и умен човек, а не е шут, който разиграва празни зрелища с 80% лъжи, клишета и общи приказки.


Тодор Ботев


22 ноем. 2018 | 12:03За миг не съм си представял, че президентът Радев ще приеме поканата да прави шоуто на Слави. Генералът е човек с достойнство и няма работа при чалгаджии. Адмирации, Генерале, Вие сте от съвсем друго тесто!


Тодор Ботев


22 ноем. 2018 | 11:36Глупако, ако Президентът беше отишъл Славуца нямаше да се държи като проститутка.....


Орда Капичева


22 ноем. 2018 | 09:48Бих му препоръчал на Славуца да спре интервютата за да не се излага повече. Да прави както патрона му пожарникар, гасене на пожара в зародиш за да намали щетите!!!! Явно и Цаца и Цеца ще го довършат!!!!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Орда Капичева


22 ноем. 2018 | 09:41А как бълваше предната вечер жълто кафяви въпроси към липсващият ПРЕЗИДЕНТ ...явно целта на цялото мероприятие е оплюване на Президента и гъзоблизане на байхУЙя с цел оформяне на бъдеща патерица.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


мм


22 ноем. 2018 | 09:38Потресаващо жалки...


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


siava ivanov ivanov


22 ноем. 2018 | 09:03сега разбрахте ли защо президента отказа да иде при елементарният слагач Трифонов


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Величков Любомир


22 ноем. 2018 | 09:01Бойко е всепризнат манипулатор , а Славчо е достатъчно слаб за да го контрира. Пример : вГермания субсидията на партиите е 0.50 евро на глас . А Бойко веднага пита " А колко са гласоподавателите в ,Германия ? " Демек пак се събира крупна сума . Но разковничето , за което ,Бойко нищо не казва, а гологлавият мълчи , е ,че при това голямо население и структурите на партиите и съответно издръжката им са многократно по големи от тези у нас и второ , при високия стандарт в Германия за едни и същи цели похарчените пари са също много повечек КАЗВАЛ СЪМ : И ДВАМАТА ШАШАВЯТ НАРОДА КАКТО СИ ИСКАТ И КОЙТО СЕ ХВАНАЛ ,СЕ ХВАНАЛ


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Величков Любомир


22 ноем. 2018 | 09:01Бойко е всепризнат манипулатор , а Славчо е достатъчно слаб за да го контрира. Пример : вГермания субсидията на партиите е 0.50 евро на глас . А Бойко веднага пита " А колко са гласоподавателите в ,Германия ? " Демек пак се събира крупна сума . Но разковничето , за което ,Бойко нищо не казва, а гологлавият мълчи , е ,че при това голямо население и структурите на партиите и съответно издръжката им са многократно по големи от тези у нас и второ , при високия стандарт в Германия за едни и същи цели похарчените пари са също много повечек КАЗВАЛ СЪМ : И ДВАМАТА ШАШАВЯТ НАРОДА КАКТО СИ ИСКАТ И КОЙТО СЕ ХВАНАЛ ,СЕ ХВАНАЛ


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


zahari savov


22 ноем. 2018 | 08:34Резилът на България в шоуто на Слави! Колко е прав професор Иво Христов за лумпените ...


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.