Снимка Пресцентър на МС

Министър-председателят бе на откриването на нов завод в Димитровград

Борисов: Прекрасно си работи коалицията! А агенция "Рога и копита" дава, че ГЕРБ води с 20%! (ВИДЕО)

15694 | 23 ян. 2019 | 13:50

"Крадецът казва дръжте крадеца. Нито знам, нито се занимавам с тези хора. Те за добро утро, за добър ден и за лека нощ трябва да кажат "Бойко Борисов". Нито съм имал нещо общо с КТБ, нито с който и да било, заяви премиерът

Снимка Пресцентър на МС-1548248402.jpgСнимка Пресцентър на МС-1548249373.jpgСнимка Пресцентър на МС-1548249348.jpgСнимка Пресцентър на МС-1548248441.jpgБорисов: Прекрасно си работи коалицията! А агенция "Рога и копита" дава, че ГЕРБ води с 20%! -1548245595.jpg

"Прекрасно си работи коалицията. Днес си имаше Министерски съвет и всичко е наред."

Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод на трусовете в Обединени патриоти. Борисов бе на откриването на нов завод в Димитровград.

 

Според лидера на ГЕРБ няма нищо притеснително в това, че лидерите на отделните партии в т.нар. малка управляваща коалиция излизат с критики един към друг и вече открито заявяват, че са пред развод.

"Всяка политическа партия си има нейните лидери, те си имат своя политика и си я развиват. Важното е това да не пречи на общата работа на правителството, а то не пречи“, коментира още Борисов, като допълни и, че напрежението в малката коалиция не се е отразява и на инвестиционния климат в страната. 

 

В началото на изявлението си министър-председателят коментира достойнствата на новата инвестиция. "На такива заводи се радвам - те създават БВП, плащат заплати и най-важното - цялата продукция отива за износ", каза той.

 

Запитан ще отговори ли на политически въпроси, Борисов каза: "Това е най-важната политика - повишаване на доходите и работни места".


Борисов бе призован за коментар и по обвинението на прокуратурата към депутата от БСП Елена Йончева.


"Крадецът казва дръжте крадеца. Нито знам, нито се занимавам с тези хора. Те (БСП) за добро утро, за добър ден и за лека нощ трябва да кажат "Бойко Борисов". За всички свои неудачи - "Бойко Борисов"! Нито съм имал нещо общо с КТБ, нито с който и да било. Има специализирани органи. В момента институциите работят - какво общо имаме ние с тази работа", възнегодува премиерът от зададения му въпрос.

 

И продължи: "Когато повдигнаха обвинение на Делян Добрев, ние какво казахаме - нека да си свършат работата, да направят съотвените проверки. Когато хванаха техния депутат, че купува гласове, те какво казаха... Когато повдигнаха обвинения на Цветанов по времето на мандата на БСП, ние казахме - нека прокуратурата да си свръши работата, ако има виновни - да бъдат наказани! Кога ние сме обвинили някого? Нямам абсолютно нищо общо с тези неща. Това, че ме питате - само отнема вимание от реалната политика", скасти Борисов репортерката.

 

И обясни: "А реалната политика е увеличаване на доходите чрез подобни заводи, които са тук. Това значи добър инвестиционен климат. Искаме през март да направим три копки по "Хемус", защото на север няма нищо. На юг - свършваш Министерски съвет и за час и половина си в Димитровград. А я тръгни за Търговище, Разград или Варна - два дена ти трябват."

 

Медиите попитаха Борисов за коментар и по последното изследване на "АФИС", според което БСП е първа политическа сила на 1,2% преди ГЕРБ.

 

"Не ги знам тези, госпожо! Кой ви е казал да ме питате подобно нещо?, ядоса се Борисов. Питам кой е собственик на тази агенция?". Журналистката мълчи и се чуди какво да отговори. В това време някой се обажда: на члена на ИБ на БСП.

Борисов продължава: А агенция "Рога и копита" дава, че ГЕРБ води с 20%! Ще ми зададете ли сега правилно въпроса - агенцията на члена на Изпълнителното бюро на БСП дава, че БСП води в тяхното социологическо проучване (визира Юрий Асланов, който обаче отдавна не е член на ИБ на БСП - б.р.). Тогава вашите зрители ще разберат. Ако агенцията на Цветан Цветанов излезе с проучване, вие ще ми зададете ли въпрос? Има ли проблем някой да се регистрра като социологическа агенция", не спира да се ядосва премиерът.

 

И пояснява: "Направили са си социологически агенции още преди 20 години с цел да манипулират общественото мнение. Сега си правят телевизия. После вие може да ме питате, какво говорят и по телевизията на БСП. Даже си спомням, когато бях кандидат за кмет, тези агенции дадоха, че Татяна Дончева и Милен Велчев вече са ме изпреварили близо с 20%, а аз ги претрепах със 70% разлика! Те за това са направени тези агенции. Нали има там червен Кольо, зелен Кольо - известни с никога непозналите резулати", усмихна се накрая Борисов.

 

За евроизборите премиерът каза, че неговите очаквания са, че изборите ще бъдат трудни, но ГЕРБ е направил много, за да ги спечели.

 

Той коментира и несвършеното от кмета на Хасково. "Отдавна тряваше да светне синята лампа на Хасковския кмет, заяви Борисов в отговор на журналистически въпрос. Знаете колко пъти му исках оставката, коло пъти исках да напусне този пост, но за съжаление това е една от грешките, които хасковската партийна организация допусна и се надявам след някалко месеца на местните избори действително да подберат кандидатура, кото да отговаря на изискванията на гражданите на Хасково. Защото толкова много неща се направиха за Хасково, и пари се дадоха, а сме в това състояние - това е срам за всички по веригата надолу".

"Това е най-важната политика - повишаване на доходите, работните места и високо технологични производства“, посочи още премиерът. "Искам да поздравя инвеститорите, защото това е едно много високо технологично предприятие, всичко е роботизирано.
Предвижда се още 400 работници да назначат и да доразвият целия завод. Те си подготвят и обучават работниците, които са от Хасково и Димитровград. На такива заводи се радвам, защото те създават БВП, създават работни места“, каза още Борисов.

Бойко Борисов присъства при откриването на ново производство на американската компания "Варок Лайтинг Системс" в Димитровград. В обръщението си към екипа на завода, който произвежда осветителни тела за автомобилната индустрия, премиерът подчерта, че и огромната нужда от работници в България в момента ще доведе до много по-високи заплати за тези, които имат квалификация.

 

Новото предприятие се намира на пътя за Хасково, недалеч от открития наскоро завод на японската фирма „Язаки“.

 

„Сами виждате как завод след завод се изгражда. Затова мога да кажа, че на такива инвеститори се радвам“, посочи премиерът. Той добави, че има много спекула на тема инвестиции. Но заводите, които се изграждат в момента, не само разкриват работни места и са високотехнологични, но и на 100% работят за износ. „Затова в момента имаме рекорден за всички времена на България брутен вътрешен продукт, който минава 116 милиарда“, заяви премиерът Борисов. Той припомни констатация на Американската търговската камара, че всъщност инвестициите са 2 пъти повече, отколкото ги отчита статистиката. „Аз не повярвах, но Американската търговска камара го защити като теза и днешният завод е поредният, който го доказа“, заяви министър-председателят.


Заводът в Димитровград е разположен на площ от 30 000 кв.м. като ще бъдат разкрити над 150 работни места. Предприятието ще произвежда малки осветителни тела за автомобилната индустрия като рефлектори и фарове за мъгла. Те ще се ползват от световно известни автомобилни марки. Първата копка на производствените мощности бе направена в края на март 2017 г.

По-късно Бойко Борисов посети димитровградския завод „Язаки“ за произвеждане на електрически инсталации за вграждане в автомобили „Мерцедес“ клас „А“ и „B“ на „Даймлер“. Премиерът разгледа инвестицията за 45,5 млн. лв. Ръководството на завода посочи, че до края на 2019 г. работните места за квалифицирани специалисти ще са над 2000.

 Борисов: Прекрасно си работи коалицията! А агенция "Рога и копита" дава, че ГЕРБ води с 20%!

"Крадецът казва дръжте крадеца. Нито знам, нито се занимавам с тези хора. Те за добро утро, за добър ден и за лека нощ трябва да кажат "Бойко Борисов". Нито съм имал нещо общо с КТБ, нито с който и да било, заяви премиерът

От категорията

Корнелия Нинова: Преглътнах егото си, защото щяха да разсипят партията!

Снимка Кадър БТВ-1560749862.jpg

Структури в червената партия и отделни социалисти хвърляли членските си книжки ...

17 юни 2019 | 08:11

Православната църква почита Свети Дух

-1496641818.jpg

В народните поверия се казва, че от този ден започва т.нар Русалска седмица

17 юни 2019 | 08:03

Десантчици участват в мащабно учение на летище „Чешнегирово“

-1525340274.jpg

В учението участват 5600 военни от осем страни-членки на НАТО, парашутиститет ...

17 юни 2019 | 09:35

Борисов и Мария Габриел обсъждат изграждането на суперкомпютър у нас

-1560679549.jpg

Премиерът ще разговаря и с ръководителя на Генерална дирекция „Свързаност“ към ...

17 юни 2019 | 09:19

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Величков Любомир


24 ян. 2019 | 11:31Апропо : "Прекрасно " значи почти съвършено . Щом е толкова доволен ,дай боже, така да продължава ситуацията .Може пък наистина да е доволен : народът гледа сеирите на уж патриотите и не обръща внимание на Бойковите управленски глупости .


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Величков Любомир


24 ян. 2019 | 11:31Апропо : "Прекрасно " значи почти съвършено . Щом е толкова доволен ,дай боже, така да продължава ситуацията .Може пък наистина да е доволен : народът гледа сеирите на уж патриотите и не обръща внимание на Бойковите управленски глупости .


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Величков Любомир


24 ян. 2019 | 11:20Не е лошо този приказен юнак да се замисля от време на време къде какво говори и да не се изхвърля по повод и без повод и да се прави повече на мъж, отколкото е. Само един пример от последните дни : В събота пред тайфата от съпартийци се изрепчи и постави изискването през март да направи първа копка на пет участъка на магистрала "Хемус" . Само три дни след това , в сряда ,пред журналисти в Хасковска област , вече преспал, намали броя им на три. Че му е стил да не знае какво говори ,стил му е ,но все пак е нещо като премиер . Информация поне за него би трябвало да има бол. Разбира се ,ако не иска съзнателно да манипулира . Едва ли не може да провери ,че шефът на социологическа агенция " Апис ", която обяви нелицеприятни за ГЕРБ данни от последното проучване,. не е член на Изпълнителното бюро на БСП , както го обяви. Така и се кълнеше ,че няма нищо общо с нападките срещу президента , че бил миролюбив и че не иск


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Тодор Ботев


24 ян. 2019 | 09:30Могъществото на падишаха, султана, емира, халифа и останалите фаворити на полигамните бракове и съжителства обикновено се гради въз основа на тяхната абсолютна власт над харема. Властта в нашенския й балкански и цървулски вариант е точно това един огромен харем от над 92 хил. съпруги на едноличния и самодържавен владетел. А като прибавим и наложниците, цифрата показва броя на избирателите на Самодържеца. Наложниците са коалиционните партньорки, медиите, извънпарламентарните кандидатки за измамния лукс на харема. Всеки ден ги виждаме по телевизията, в интернет, по страниците на изпосталелите вестници и всички останали носители на публична информация. Атмосферата в харема е отвратителна. Ханъмите и наложниците не спират да се дърлят. Скубят се, дерат лицата си и не спират да се наричат с всякакви обидни епитети. А когато Самодържеца се появи, настъпва внезапна тишина. Ханъмите и наложниците се хилят угоднически и предано гледат Самодържеца в


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


ДАНЪКОПЛАТЕЦ


24 ян. 2019 | 05:10Обстановката замирисва на есента на 2016. Разгромът на ШАЙКАТА май ще е тотален и на двата избора. Вотът ще е протестен, но най_интересното ще е след като КРАТУНАТА и ЦЪРВУЛА паднат. Май ще има нов Народен Съд.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Незабравка


24 ян. 2019 | 10:53Задължително! Трябва целия министерски съвет в затвора! А цвъко и боко на специален режим,с прангите на Иванчева! Убиеца московски, делянчо кумгейта,антон шайката! И много специална килия за делян пеевски бройлера! И още...затворите за пръв път запълнени на макс!


Мария Качулева


23 ян. 2019 | 21:49Борисов нека да продължава да говори глупости,Цветанов да продължава да обикаля телевизиите с тъпите си прозрения,да пращат и другите малоумници Тома Биков и АХтон Тодоров,и Румяна Коларова и Румяна Бъчварова да се правят на социолози по често,за да си приказват неща без връзка с мозъка,та тогава да видим какъв майтап ще бъде на всякакви избори.Да твърдиш,че коалицията си работи прекрасно,когато си наясно,че само властта ги крепи,за да не ти сритат задника,че не могат да прекратят договора с ГЕРБ,но могат да гласуват против Герб всеки път,когато решат,е страхотна наглост. Вярвааси,това е ясно,че сме толкова тъпи,че не можем да схванем измамата. А това вече е обидно.Зорлем ще ме накара да гласувам за БСП,само и само да не е ГЕРБ.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Незабравка


24 ян. 2019 | 02:25За съжаление така се получава,заради наглостта на управляващите се,ояли се,потънали в топлината на собствената си лой! Просто и ясно трябва да изберем партия голяма,различна от герберята. И съвсем ясно е,че това няма да е дпс, нито дребните раданкъневци,барековци и вся друга сволоч: остава единствено БСП! Корнелия,мъжкото момиче,на чието ниво боко цял живот да се пъне не може да стигне! Само БСП!


Незабравка


23 ян. 2019 | 20:37Как е Бочко??? Пристяга ли те под лъжичката? БСП печелят а?!? Ще печелят...дошъл е момента когато Ние,матриала ще изберем и магаре ако само и да не си Ти и шайката! Нали помниш тези думи свои... Ха ха ха,!!! как си мутро?!?!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Bigman1


23 ян. 2019 | 23:14Който се смее последен най добре се смее...Борисов пак ще ви отнесе като куцо пиле червен домат...най ми е кеф преди избори как се надъхвате а после ред сополи ред сълзи...и матряла ви виновен...


Гошо


23 ян. 2019 | 20:31Бъркате името на социологическата агенция, г н премиер. Тя не се казва "Рога и копита", а "Тикви и пъпеши".


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Незабравка


23 ян. 2019 | 20:13Наглец гаден! Мръсно...да не обиждам животните!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Петър Петров


23 ян. 2019 | 19:49Някога държавата строеше високотехнологични заводи за времето си и според възможностите си.Сега търсим експлоататори на труд ,които крият печалбата в офшорки.Вместо национална собственост трохи от от укрити данъци.Неолиберално дебилство!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Mari Paunova


23 ян. 2019 | 20:53Много точно г н Петров!


Visitor


23 ян. 2019 | 19:54Абсолютно!!!


Visitor


23 ян. 2019 | 19:32"Агенция РОГА И КОПИТА"... А когато агенция "Мътилка и пушилка" дава преднина за ГРОБ, тогава е "правилната" агенция! А бе, социолог ни е прИмиера...


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Швейк


23 ян. 2019 | 20:12СоциоПат е май повече


PrastoveteMU


23 ян. 2019 | 18:27Асфалтът се пука, господа съдебни заседатели!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


OFFche Welle


23 ян. 2019 | 20:16:). Това е готино. Лайк


смърт за сорос


23 ян. 2019 | 17:25телето в железница си мечтае за рога и копита... кво да прави чиляка, да не му е лесно, че е природно тъп?


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


ДАНЪКОПЛАТЕЦ


23 ян. 2019 | 17:23КРАТУНАТА скръстил кунките кат Танте.____ОСТАВКА БЕ ИДИОТ НЕЕДЕН !!!!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


мм


23 ян. 2019 | 17:10А защо не споменават, че средната работна заплата в новия завод е "много висока" и възлиза на 700 лева!!!! А изказа на министър председателя е умопомрачителен! Как може да се говори така на публично място "червен Кольо, зелен Кольо", "претрепах"и т.н. и т.н. Това е потресаващо и срамно!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Mari Paunova


23 ян. 2019 | 20:57Такива са възможностите на "големия международник"