Борисов в остра реч нападна Радев, Нинова, Манолова, Слави Трифонов и Демократична България

Хората трябва да гледат, че вие милеете за тях, посочи премиерът (ВИДЕО)

Борисов в остра реч нападна Радев, Нинова, Манолова, Слави Трифонов и "Демократична България"

30308 | 7 ноем. 2019 | 12:46

Принципа на синия цвят ни задължава да бъдем заедно със СДС, изтъкна лидерът на ГЕРБ

Борисов в остра реч нападна Радев, Нинова, Манолова, Слави Трифонов и Демократична България-1573126785.png-1573124032.pngБойко Борисов на националната среща на ГЕРБ-1573123073.png

102 след избухването на Великата октомврийска социалистическа революция в България управляващите продължават да громят комунистите, макар и те отдавна да не са на власт. 

 

В остра политическа реч пред актива на ГЕРБ и новоизбраните кметове на партията премиерът Бойко Борисов нападна президента Румен Радев, лидера на опозицията Корнелия Нинова, загублия кандидат-кмет на София Мая Манолова, шоумена и лидер на новосъздадената партия "Нема такава държава" Слави Трифонов и особено водачите на "Демократична България" Христо Иванов и ген. Атанас Атанасов.

 

Сложени в общ кюп, те бяха посочени като врагове на ГЕРБ, които с действията си, независимо, че са много различни, са нанесли вреда на ГЕРБ, като не са подкрепили партията в изборите. Общото кмеймо, което им сложи Борисов бе, че са комунисти, деца или внуци на комунисти.

Речта на Борисов беше не повече от 15 минути, но бе гвоздеят в продържилата 50 минути Национална среща на управляващата партия, която отчете резултатите от завършилите местни избори.

 

Първоначално обявеното от Бойко Борисов решение кметовете от ГЕРБ да имат най-много три мандата, не се осъществи. На срещата той каза, че няма да се кара на хората в партията за изборните резултати, тъй като опонентите им виждат в тези действия отслабване на формацията, а опонентите започвали да се възприемат като алтернатива.

 

"Г-жа Корнелия Нинова и някои социолози и политолози, които след изборите обясняваха как се чува "пукота от пропукванията на ГЕРБ",  ме вдъхновиха  да покажа как изглежда "пропуканият ГЕРБ". 

 

Така започна словото си лидерът на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов на националната среща с актива на партията за анализ на местните избори. Зад него на трибуната бяха наредени 140-те новоизбрани кметове на ГЕРБ.

 

"Показахме с Румен Христов (лидера на СДС) и земеделците как изглежда "пропуканият" ГЕРБ. Ако сега излезем отвън, според представите на БСП, това ще е като един голям протест. В някои от градовете с колегите от СДС бяхме противници. Борихме се с политически мотиви, но когато стане дума за демократични ценности и за синя идея, сме заедно", подчерта Бойко Борисов.

На трибуната редом с кметовете, избрани от ГЕРБ, бяха и на Видин и Пазарджик, които Борисов представи като "демократи"и с които специално се поздрави.  Във Видин нашият "противник", доктора, е тук с нас, кметът на Пазарджик е тук с нас. Защото ние сме съмишленици, продължи вдъхновяващо Борисов. 

"В последните дни слушам само за Благоевград и Русе. Ами Хасково - какво чудо беше!  "Не помните ли Хасково, какво чудо беше?! Нали от Хасково тръгваше победата?! Гражданите им отговориха още на първи тур. На Делян Добрев ще му кажа - по-добра реабилитация от тази, няма брат!", каза още партийният лидер на ГЕРБ.
Борисов специално извика на трибуната областния водач на партията в Хасково Делян Добрев, когото Елена Йончева громеше като носител на корупционни практики в града.
Във възторга си от изборните резултати Борисов изброи още Севлиево, Габрово, Свищов, Ловеч, Видин, Монтана.

Това бе първата част на словото му - подчертаваща успехите на ГЕРБ. Като се обърна и видя строените 140 кмета зад гърба си, той извика: Ами ако решим с тази армия да направим предсрочни избори?! Ние имаме 800 000 гласа, те (БСП) - 400 000! Няма сфера в която да не сме постигнали ръст, под 4% е безработицата. А по време на служебното правителство на Радев на ден се губеха по 100 тира с контрабандни цигари".

От този момент започна унищожителната критика на Борисов срещу политическите му опоненти и лично президента Радев.

Много съм огорчен от нашите приятели, трябва да престанем да ги наричаме "десница". Това са бившите деца и внуци на комунистическата номенклатура", каза Борисов, като имаше предвид  лидерите на "Демократична България", част от които на втория тур на изборите дадоха своята подкрепа на гражданския кандидат Мая Манолова . 

И се обърна гневно към залата. "Те ли се съешиха с Христо Иванов и Атанасов? Искаш ли да ти кажа Росене, обърна се той към седящия на два метра пред него бивш държавен глава, понеже си по-умен и интелигентен от мене, това не е градска десница, това е опозицията вътре в комунистическата партия. Тя сега работи с нейните сателити", отбеляза Борисов като гласът му добиваше ледени нотки.

"Циганите обичали Бойко", цитира той медийни заглавия, в които бяха извадени разпечатки от гласуването в ромските секции, където се вижда, че ромският вот за ГЕРБ превъзхожда в пъти този на останалите партии. Борисов си беше подготвил големи листове с таблици, за да направи сравнение с предишни гласувания. "Накарал съм да ми изкарат данните за президентските избори, защото ми казват, че циганите обичали Бойко. Ами обичат Бойко, защото им осигуряваме работни места, защото вкарахме 50 000 деца да учат, а не да крадат. В София, ако не са ромите, кой ще ви чисти? Метат като пчелички. Мръсната работа я вършат само те. Ние пък сме осигурили техните деца да са образовани, колкото нашите и да си изкарват честно парите. Затова считам, че има право да гласуват повече за нас!“, обобщи доволно премиерът.

И не спря дотук:. "Изкарал съм как са гласували ромите на президентските избори - 40 915 за Радев, за нашта Цецка малко над 19 000. Ако говорим за корпоративен вот, на нас още не ни е минала давността за Костинброд и чудовищната манипулация“, почти извика пред стъписаната зала Борисов.

 

"Тези ли са демократите, бе!" изкрещя той, сякаш пред него не стои актива на ГЕРБ, а най-върлите му врагове.

Това не е градска десница, те са опозицията вътре в комунистическата партия. Кога се озлобиха най-много?, зададе си Борисов въпрос и сам си отговори. Първият път те се озлобиха най-много, когато почти бяха купили "Грипен", а ние стратегически закупихме Ф-16. В НАТО вече ни гледат по друг начин. Това най-вече ги вбеси".
И продължи със същия напорист тон: Вторият път се озлобиха, когато дадохме 1 млрд лева за интерконектора с Гърция за втечнен газ. Балканският поток го изтъргувахме с един милиард по-евтино. Строим газови магистрали. Защо не ни подкрепиха поне сега? След ден ще водя американския посланик за види какво сме построили. Строим с гърците, строим с турците, строим газови магистрали. Кое им хареса Мая повече?! Какво избраха повече от нея?! Обикалят от телевизия на телевизия, изливат компромати, продължи премиерът.

 

Третият път се озлобиха, когато службите и прокуратурата хванаха за шпионаж няколко човека. Не си сдържаха нервите. Е, това вече ги разкри и те си отидоха при Мая Манолова, разкри заговора Борисов.

 

И продължи да се пита с чувството на човек, който е изоставен от най-билзките си. "Кое не им харесва в нас? Кое им хареса в Мая повече? Мутра ли е Фандъкова или е диктатор?, обърна се той към стоящата до него кметица на София, но всъщност репликата му бе отправена към лидерите на "Демократична България".


Борисов сам се ожесточаваше от думите си и не спираще с  тирадата си срещу ДБ, сякаш за това бе извикал всичките си кметове: "Те говорят глупости, изкарват компромати и казват - ГЕРБ беше много лош с нас. С кое, питам? С това, че сме срещу Белия автобус и човека, който подкрепяше Орешарски. Защо ви дразним, че ние сме евроатлантически съюз?“, не успяваше да овладее гнева си премиерът, а кметовете зад него пристъпяха от крак на крак.

След като словесно "се разправи" с ДБ Борисов насочи стрелите си към лидера на опозицията Корнелия Нинова: „Днес чух, че Нинова казала, че имало репресирани след изборите. Моля я, да ми ги изпрати тези хора. Ако се окаже, че е вярно, лично ще им се извиня и този който си го е позволил, ще има реакция“, закани се Борисов.

Ами Кърджали, сети се в този миг Борисов, че не е споменал драматичната битка, в която ДПС отново спечели града и областта. Какво чудо беше!,каза той, без да обясни какво има предвид, но постепенно вътрешното му напрежение спадаше.

"Аз като се почувствам виновен, давам оставка и ако не ме върне народът, си стоя у нас, каза премиерът на актива на партията.

Хората трябва да гледат, че вие милеете за тях, заръча на кметовете на ГЕРБ премиерът. По време на словото си не пропусна да отбележи, че ГЕРБ е победил в родните места на опонентите му - Крушовица, Мизия и Славяново.

 

„Поздравявам колегите от СДС за добрия резултат. Принципът на синия цвят задължава да бъдем заедно. Нека днес да ни видят усмихнати. Ще ви се карам и предупредя следващия път“, сети се той за какво бе срещата. По повод репликата на президента Плевнелиев, че кмета камбитов загубил Блаоевград защото не открил добре заплатени работни место, Борисов каза: не е саво това причината, но сега няма дя ви се карам.

 

Така заявката му, че на тази среща ще се даде знак за прочистване на партията, не се осъществи. Не стана ясно и кои са дерибеите, които толкова много го бяха ядосали в изборната нощ, когато видя, че е загубил 4 областни града.

 

"Принципът на синия цвят ни задължава да бъдем заедно, обобщи накрая. Посъветва кметовете "като видят паднала хартийка на улицата, да я вземат, а като има шахта без капак - да я пазят, за да видят хората, че милеят за тях. Не може само "Качихме със сто, качихме с десет". Трябва да качим в качеството. Хората ви дават, дават доверие. На добър час и карайте внимателно", завърши традиционно словото си лидерът на ГЕРБ.

 

След това започнаха снимките, прегръдките и активът на ГЕРБ напусна залата, вдъхновен за нови победи. 

 

 

 


От категорията

Генeралният ни консул в Милано: Няма българи с позитивни изследвания за коронавирус в Италия

Снимка МВнР-1582620264.jpg

Нашите препоръки са: Ако е възможно по-рядко да се пътува. Ако са в Италия – да ...

25 февр. 2020 | 10:41

Пътници от Милано: Автобусите са пълни, но няма паника

Снимка Архив-1436969108.jpg

От Министерството на външните работи препоръчват на българските граждани да не ...

25 февр. 2020 | 10:22

Борис Бонев: Безпардонно, нелегално и незаконно застрояват бул. ”Витоша”

-1564997510.jpg

Сигурен съм, че и добросъвестните бизнесмени и собственици на заведения ще имат ...

25 февр. 2020 | 11:16

Проф. Петко Салчев е единствен кандидат за управител на НЗОК

Снимк БНР-1582621524.jpg

Мандатът на сегашния управител на Здравната каса д-р Дечо Дечев изтича на 12 ...

25 февр. 2020 | 11:04

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Сергей Серафимов


8 ноем. 2019 | 13:35Преди 32 години в "онези" времена имаше една прословута реч на "диктатора" Живков пред актива на профсъюзите ("онези"). Както тогава така и сега профсъюзите и правителството си гнездят на едно място на гърба на народеца. Та тази реч беше толкова забавна, че се продаваше апокрифно по битаците на аудио и на видео касети. Тези касети забавляваха хората по седенките и терените (купоните) и предизвикваше бурен смях и подигравки, в рамките на позволеното. Но си беше забавно. Като гледах снощи речта на нашия пръв партиен и държавен ръководител все повече се убеждавам, че май "диктатора" е имал извънбрачни връзки. Каква поразителна прилика. Като онази игра "открий десетте разлики". Няма такива. Пълно съвпадение. Ако не беше толкова трагично просто и сега щяхме да се забавляваме. Препоръчвам на шоумените да си вземат поука. Имаше и нещо още по смешно. Флигорничката на ББ "онзи" Плевнелиев пъ


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


zahari savov


8 ноем. 2019 | 09:20Искам само да попитам: "Кой по ред е този пленум на ЦК на БКП?!"


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Георги


8 ноем. 2019 | 08:33Борисов постоянно говори за тия комунисти, но нищо не говори за своето минало, което упорито крие... Флагманът на ЕНП в България, дясната ГЕРБ, е пълна с бивши комунисти 3 4 от националното ръководство Изпълнителна комисия, начело с Бойко Борисов, са били членове на БКП с лидер Тодор Живков. В лявата БСП бившите комунисти са по малко в процентно отношение само 50%. Или по простата математика показва, че Начело на ГЕРБ са 11 души, а от тях 7 са комунисти и членове на Комунистическата партия. Във върховното ръководство Изпълнителното бюро на наследницата на БКП БСП са 17 човека, а само 9 са имали партиен билет при Бай Тошо.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Muto


8 ноем. 2019 | 08:25Някой да знае случай, когато тапир се е почувствал виновен?


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


геЙрб - видими резултати


8 ноем. 2019 | 01:19Днес видях онова мекере красимир янков наживо, толкова надут пуяк рядко съм виждал! Доста неприятно впечатление ми направи господин манекена, с такъв човек на висока позиция във варненската организация а и където и да било другаде, няма да спечелят никога! Нинова мятай ги наред тея лайнари във варна!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Димитър Степанов


8 ноем. 2019 | 08:12Не към Нинова. Обърни се към Варненската организация да се игледа и осъзнае кого избира във свойте и по висши органи. Корнелия не може да избира или сваля на по долните нива. Нейният глас в НС и Конгреса е само един.


геЙрб - видими резултати


8 ноем. 2019 | 00:13Банкянския олигофрен продължава с мантрата че анти герб хората били комунисти...какъв комунист съм аз бе, малоумнико?!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Петьо


9 ноем. 2019 | 15:28Мисля, че ""истински"" (в кавички) комунист, и такъв дето ""уж"" (пак в кавички) се прави на комунист няма абсолютно никаква разлика!Кои са истинските ""комунисти"", и ""уж"" комунисти?!Тези от преди 90г или тези от след 89г?!От преди 90г комунистите ни крадяха здраво, и след 89г пак ни крадяха здраво 20г под разни фракции на Бкп!Така, че моля......!


Visitor


8 ноем. 2019 | 10:29Подкрепям мнението на Степанов!


Петьо


8 ноем. 2019 | 08:12"""олигофрен""" който увеличава пенсии, заплати, създава работни места, построи много згради, прави пътища и т.н.На това българската Сепаратистка партия бсп му казва Репресия!В депресия е българската сепаратистка партия дете, и ония от ДъБъ!


Димитър Степанов


8 ноем. 2019 | 00:39За мен комунист е достоен човек, който не се отказва от идейните си убеждения, а член на БКП кариерист е съвсем друга работа. Забелязвам, че хора на хора със собствено мнение и достойнство им викат комунисти, което издига понятието комунист много високо, като морална категория.


Димитър Степанов


7 ноем. 2019 | 23:03Мутрагеньо вече трудно се владее, защото с митринския си кучешки нюх разбира, че всички ги презират и мразят заради наглите им кражби и купени избиратели. Те нямат избиратели, които свободно гласуват. Техният избирателен корпус са административни страхливци, корпоративни страхливци и купувани лумпени. Мутрагеньо се похвали,че получили 800000 гласа, а БСП 400000. Е да, това не е таванът на БСП. Знае се, че БСП изкарва по малко от половината си електорат на местни и евроизбори. Защо е така трябва да се разбере от БСП. Вероятно подценяват тези избори. На парламентарните избори в 2017 за БСП гласуваха над 955000, които са честни гласове и показва,че потециалът на БСП е много голям. Не се знае колко гласове от БСП мошенниците от ГЕРБ направиха невалидни. Но така или иначе ръководството на БСП трябва да се справи с тези проблеми с електората си и го разширява с активна работа.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


геЙрб - видими резултати


8 ноем. 2019 | 00:11Не се знае колко гласове от БСП мошенниците от ГЕРБ направиха невалидни. Не се знае и няма да се узнае никога, но е близко до акъла че голяма част от невалидните 660 000 бюлетини са били за бсп!


Мира


7 ноем. 2019 | 21:39Мда, съвсем се е объркал вече нещастният.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


ДАНЪКОПЛАТЕЦ


7 ноем. 2019 | 21:37Гледах цялото ШОУ.___НЕЩАСТНИК НЕПОРЪБЕН.___Малко е да се че, че е КРАТУНА КУХА И ПРОСТА.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Лулчев


7 ноем. 2019 | 20:37Нещастен затлъстял он@нист е Биби.Господи, моля те от все сърце, избави България от Тиквата и Шайката, и от импотентната българска опозиция!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Петьо


7 ноем. 2019 | 20:35Троловете на Българската Сепаратистка Партия Бсп, и (в кавички) """демократична""" България лазят навсякъде да храчат защото нищо друго освен това не им и остана!Власт никога няма да видят вече!Дори със новия си сателит ""нема такъва държава"" пак няма да им се получи!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Visitor


8 ноем. 2019 | 10:26Не бой се! Славчо си е ваша патерица, знаем го него!


Visitor


7 ноем. 2019 | 20:26Аз, като видинчанин и гласувал на балотажа за д_р Ценков (новоизбрания кмет) се чувствам омерзен!!! Не за това го подкрепих, за да ми се чучне сега на бойкоборисовото коляно!!! Отврат!!! А още не е положил клетва?! Срам и позор!!!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


геЙрб - видими резултати


7 ноем. 2019 | 20:07нагъл олигофрен!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


555


7 ноем. 2019 | 19:47Нещо много взе да си изпуска нервите мутрафона, баси злобата!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


OFFche Welle


7 ноем. 2019 | 19:35Тиквата уверено върви по пътя на Калигула и Мусолини..... Посрещнат с всенародна любов и мразен от всички в края на управлението си. Въпросът е, дали преторианците ще му вземат тиквата или Народа ще го обеси с краката надолу ?


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.