Бойко Борисов

"Хората виждат усилията ми, усещат искреността ми и това, че се раздавам. Но не си правя илюзии, че ще бъда пощаден!”, убеден е премиерът

Бойко Борисов на 57 – един феноменален възход

31252 | 13 юни 2016 | 09:20

За 15-те години, откакто е на политическата сцена в България Борисов позна всичко – и възторга на симпатизантите, и предателства от своите, и удари на врагове, беше на върха, беше и в опозиция, беше възхваляван и оплюван, посвещаваха му вицове и песни, ка


Бивш кмет на София.

Бивш главен секретар ан МВР.

Единственият, охранявал и Тодор Живков, и Симеон Сакскобургготски, и папата, и Антонио Самаранч.

Лидер на патртия ГЕРБ, която единствена в 10- годишната си история не познава загуби.

Единственият държавник на прехода, повторил премиериски мандат след спечелени избори.

 

Бойко Борисов е 50-ият и 53-ият председател на Министерския съвет в две правителства – от 2009 до 2013 г. и в настоящето от 2014 г.

 

Съдбата му поднесе една феноменална обществено-политическа кариера, наситена с много битки, сълзи, възход и драматични изживявания. За 15-те години, откакто е на политическата сцена в България, Борисов позна всичко – и възторга на симпатизантите, и предателства от своите, и удари на врагове, беше на върха, беше и в опозиция, беше възхваляван и оплюван, посвещаваха му вицове и песни, карикатури и монументални платна.

Знае балканските ни нрави и затова винаги е здраво стъпил на земята: “Хората виждат усилията ми, усещат искреността ми и това, че се раздавам. Но не си правя илюзии, че ще бъда пощаден!”

 

Амбициозен, енергичен, диалогичен Борисов е единственият политик, който има успешен пряк контакт с хората. Упрекваха го, че е популист, че управлява от телевизора, че езикът му е простонароден - истината е, че той умее да владее общественото съзнание, както никой друг в България. Изградил се е сам. Тръгнал от улицата, минал през охранителния бизнес, изкачил последователно стъпълата на политическата йерархия. Взел си поука от всеки неуспех, от всяка битка и победа. Без да има политическата подготовка, той е роден политик. Има изключителна памет, умее да отсява зърното от плявата.Вдъхновява се от историята.  

 

Спортът го е научил на желязна дисциплина, а пребиваването в МВР - на чувство за справедливост, на усещането за държавност. Не крие, че е обсебен от успеха. “Свикнал съм да побеждавам. Когато бях ученик, бях пълен отличник, златен медалист. Във всичко, с което съм се занимавал, съм влагал много желание и плам и за моя радост, винаги е зависело от мен”.

 

Управлява страната в сложна геополитическа обстановка, с объркани европейски партньори навън и и скарани коалициони съюзници вътре в страната. Успява да балансира в сложните отношения на Балканите, в изострените конфликтни точки между Русия и Турция, успява да държи България далеч от бежанска криза и етнически конфликти. Не се отклонява от европейската визия на България и спазва всички договорености, което го прави предвидим партньор - качество, оценено на Запад.

 

Борисов има изострено чувство за държавност и обострен политически нюх, който му позволява да излезе победител от всяка ситуация. Няма друг съвременен политик, който така умело да лавира в драматичните вътрешно-политически и международни отношения. Който го е подценил, винаги е бъркал.

Има силни критици, които го държат нащрек. 

 

Обвиняват го, че е авторитарен, но умее да слуша. Взима решенията сам, след като е чул различни аргументи.

Не се притеснява да даде заден, когато е видял грешките си. Не се притеснява да се извинява публично, да поеме вина и да носи персонална отговорност.

И в партията, и в управлението е безкомпромисен към онези, които са загубили общественото доверие.

 

Не прощава предателства. Не обича подмазвачи. Мрази интриганти. 

Научи се да бъде колективен играч.

Не е разточителен, не се блазни от лукса. Каратист и футболист – единственото му хоби.

 

Вече има слабост – малък Бойко, с който го ощастливи дъщеря му Венета.

 

Партията му се роди като отрицание на изчерпаната политическа система, а той изгражда образ, който дори някои от противниците му искат да следват. Носи харизма, дарена му от Бога, а тя не се копира.

 

Убеден е, че “С партия или без партия, моето име вече е институция”. Прав е!

 

Сега му предстои поредното изпитание – дали да сложи във венеца на възходящата си кариера и президентския пост или да се стреми към трети премиерски мандат.

 

Епицентър.бг честити рожденния ден на Бойко Борисов! 

 

 


От категорията

Проф. Герджиков: Разединението на нацията трябва да спре, защото е най-пагубното нещо! (ВИДЕО)
(Видео)

Снимки: Епицентър.БГ-1634376408.jpg

Президентът винаги може да бъде с народа си във важни моменти, може винаги да ...

16 окт. 2021 | 14:07

Сова Харис: ГЕРБ запазва първо място с 24,2%, БСП е втора с 19,01%, ПП има 14,6%, ИТН с ерозия 14,4%
(Видео)

-1634030665.jpg

Кaндидaтирaнeтo нa дoкaзaни eкcпeрти в cвoитe oблacти кaтo Aнacтac Гeрджикoв и ...

15 окт. 2021 | 09:13

Чомски: На живот и смърт – интелектуалците не могат да продължават да обслужват статуквото
(Видео)

-1590385059.jpg

Сега организираното човешко общество е „заплашено от унищожаване“ под ударите ...

17 окт. 2021 | 14:46

Вълчев до КС: Кирил Петков е бил и канадски гражданин до 20 август, правната преценка не е сложна
(Видео)

Вълчев до КС: Кирил Петков е бил и канадски гражданин до 20 август, правната преценка не е сложна-1634471043.jpg

Публикуваният от самия него документ, изхождащ от официалните власти в Канада ...

17 окт. 2021 | 14:41