Кадър: Фейсбук

Както Цветанов каза, доверието в нас по много теми го няма. След като го няма, това е правилното решение, категоричен бе премиерът

Борисов: Не искам повече Веско Маринов да ми пее по концертите (ВИДЕО)

38088 | 31 май 2019 | 12:06

"По устав се изисква освобождаването на Цветанов да стане на форум, който ще бъде на 7 юли. Тогава ще освободим и Румяна Бъчварова, която отива посланик. Началник на кабинета ми е Деница, вече я сложих“, заяви лидерът на ГЕРБ


- Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не е доволен от проведената предизборна кампания, заместникът му и шеф на предизборния щаб.

 

-Цветан Цветанов е неглижирал неговото мнение като председател  на партията.

 

- Анализът на Боршсов след изборите е, че победата е категорична.

 

- На Цветанов са били предложени два варианта - или да остане да работи в централата на партията, но без медийни изяви и без да е лице на ГЕРБ или да напусне. Цветанов избрал втория.

 

- Борисов остава с двама заместници по партийна линия: Фандъкова и Димитър Николов. Вицепремиерът Томислав Дончев няма да се заеме мястото на Цветанов в партията.

 

- В ГЕРБ ще бъде създаден контролен орган, обмисля се вариант кметовете да не са и общински председатели.

 

Това са основните изводи от преведеното днес заседание на ИК на ГЕРБ, на което бяха отчетени изборните резултати.. Борисов сблага категорично край на ерата "Цветанов" в ГЕРБ. Двамата се разделят, загубили доверие един в друг.

 

 Оставката на Цветанов е правилното решение

 

"Анализ на изборите вече правих, и вие правите от сутрин до вечер. Резултатите са добри. Вече ги коментирах в Брюксел. Анализът ни е, че победата е категорична и оставките в БСП го доказват. До оставката на Цветан Цветанов се стигна, защото това беше и негово желание. Както той каза, доверието в нас по много теми го няма. След като го няма, това е правилно решение", заяви Борисов след заседанието.

 

„По устав се изисква освобождаването на Цветанов да стане на форум, който ще бъде на 7 юли. Тогава ще освободим и Румяна Бъчварова, която отива посланик. Началник на кабинета ми е Деница, вече я сложих“, заяви Борисов.

Попитан какви са били обсъжданите варианти на срещата между него и Цветанов, той коментира: „Вариантите бяха - напуска ръководните постове на партията, спира да се изявява по медиите и да е лице на партията и остава да работи в централата като редови член. Избрахме варианта да напусне отвсякъде. Няма трети или четвърти вариант -  Цветанов или трябваше да остане, или да подаде оставка", натърти премиерът. 

 

Повече власт на административни секретар Цветомир Паунов


В отговор на въпрос избран ли е негов заместник, лидерът на ГЕРБ посочи: „Това е работа на Изпълнителната комисия и на Конгреса. Двама заместници и повече власт на административния секретар, който да движи техническата неща през времето, в което се занимавам с премиерството си, е предостатъчно“.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че ще има смяна на ръководства по места в партията, където резултатите не са били добри.

 

Името на Цветанов се заменя от Изпълнителната комисия

в ход е демократична реформа на партиятя 


"След седмица пак ще ги събера. Днес исках да ги успокоя, че който си е вършил работата, ще си я върши пак. Името на Цветанов се заменя сега от изпълнителната комисия - демократичността и реформата е в ход. Ще създам и орган за контрол в партията, който да приема жалби и оплаквания. Видяхте този в Пловдив, който сочи тавана, видяхте какво му се случи, благодарение на хората, които имаха смелостта да се свържат с мен. Народът видяхте как се отнася с мен последните две седмици и това за мен е най-важното. Разбрах, че днес и президентът е видял какви училища сме направили. Над милиард вкарахме в образователната инфраструктура. Така, че решенията ни са в името на хората", заяви премиерът.


И уточни, че досега ръководният орган на партията е бил много слаб, а фукнциите му на практика са били иззети от едно лице - Цветанов. По устав заместник-председателите са членове на ИК. Тя се състои от 11 души и се ръководи от председателя. Ще се разделят и постове - да няма вече припокриване кмет и областен ръководител, министър и областен ръководител и пр.

 

Контролен орган в партията за сигнали и оплаквания

 

"Ще създам и един орган за контрол вътре в самата партия – за сигнали, жалби и оплаквания – говоря за тези извън престъпленията. Видяхте на този в Пловдив какво му се случи – имаше лошия късмет да попадне на хора, които имаха смелостта бързо да се свържат с мен", заяви Борисов, визирайки арестувания за корупция снощи районен кмет от Пловдив.

 

Не искам повече Веско Маринов да пее по концертите ни


С темата Цветанов Борисов опита да сложи точката:

"Не ми се искаше повече Веско Маринов да ни пее на концертите. И аз им казах как трябва да се проведе кампанията, не се съобразиха с мен...

 

И магаре да бях вързал, щяха да го изберат за депутат!


- Ще ви бъде ли трудно без Цветан Цветанов като се има предвид, че предстоят местни избори наесен - попитаха журналистите.

И Борисов се ядоса:

"Дайте да говорим сериозно. Всеки има роля. Когато влязох на избори - влязох с 90% рейтинг. И магаре да бях вързал, щяха да го изберат за депутат!"
Борисов обяви още, че е назначил Деница Желева, сега негов съветник по международните въпроси, за шеф на кабинета си.

Румяна Бъчварова заминава за Израел като посланик.

 


Преди това в централата на ГЕРБ се проведе заседание на Изпълнителна комисия на партията. На съвещанието присъстваха и областните председатели на ГЕРБ. 


Още по време на изборите Борисов намекна, че ще има промени в партията и ще "реже" до дъно провинилите се структури. Идеята на Борисов е да изгради наново партията си така, че да е способна за истински победи.

Вчера Цветанов разкри, че по време на разговора си с Борисов двамата не са постигнали съгласие за общото им партийно бъдеще и затова той си е подал оставката. Цветанов напуска партийната централа и се лишава от всички атрибути, които му даваха досега партийните постове - кабинет, кола, секретарка и други екстри. Няма да има има медийни изяви, няма повече да е лице на ГЕРБ. Остава редови партиен член, но с какво ще се занимава извън ГЕРБ, не е ясно.

 Борисов: Победата ни на изборите е категорична - оставките в БСП го потвърждават

"По устав се изисква освобождаването на Цветанов да стане на форум, който ще бъде на 7 юли. Тогава ще освободим и Румяна Бъчварова, която отива посланик. Началник на кабинета ми е Деница, вече я сложих“, заяви лидерът на ГЕРБ

От категорията

Бойко Борисов: Подготвя се да бъде запален Партийният дом. Моля ви, не проливайте кръв! (ВИДЕО)

Бойко Борисов: Подготвя се да бъде запален Партийният дом-1594497380.png

И какво? Искат сега да строшат Министерски съвет. Да го трошат, да трошат и ...

11 юли 2020 | 22:40

Борисов нареди на МВР и на ДАНС да свалят още днес охраната на Доган и Пеевски

-1593499740.jpg

Министър-председателят разпореди главният секретар на МВР и председателят на ...

11 юли 2020 | 13:50

Орбан поздрави Борисов за ERM II: Европа оценява усилията ти да поставиш страната си в нова посока

-1572949630.jpg

Министър-председателят е категоричен, че повече от всякога Европейският съюз ...

12 юли 2020 | 00:08

Каракачанов към протестиращите: Не провокирайте полицаите! Не си играйте с огъня!

-1591275039.png

Президентът излезе от ролята, която му е отредена. Той трябва да е глава на ...

11 юли 2020 | 23:46