Няколко неуспешни опита за съставяне на кабинет са урок и червена лампа, категоричен е той

Божанков за наема на "Позитано": Не искам да приема, че някой в служебното правителство атакува БСП

6514 | 5 окт. 2021 | 18:11

Всички заяждания между политиците, партии и институции трябва да приключат, категоричен е бившият депутат от левицата


Всички заяждания между политиците, партии и институции трябва да приключат. Видяхме докъде водят. Няколко неуспешни опита за съставяне на редовен кабинет са урок и червена лампа, която трябва да свети при всички.”, заяви бившият депутат на БСП и водач на листата на партията във Велико Търново Явор Божанков в ефира на „Денят на живо” по Нова телевизия.

Според него сега е времето да се обърне внимание на сериозните неща като цените на електроенергията, инфлацията, високите цени на имотите.

Цената на тока повлече всичко – от всекидневните стоки до транспорта, всичко е поскъпнало за броени дни. Това е голямата тема, която в момента трябва да обсъждат големите политически партии, и да е фокус в тази кампания”, смята политикът.

Божанков потвърди и пред Наделина Анева подкрепата на БСП за кандидат-президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова. Политикът от столетницата подчерта, че ще се работи в посока преизбирането им.

Той коментира и скандал между БСП и служебното правителство, който се тиражира в медиите. Според някои публикации управата на БСП дължала наем от над 200 000 лв. за централата си на „Позитано” 20. Областната управа на София пък искала тази сума да бъде изплатена, а партията твърди, че не я дължи. Това потвърди и Божанков, цитирайки закона.

„Всички партии плащат режийните разходи и тези разходи са плащани. Кой и защо със задна дата е начислил такъв наем и е извадил изпълнителен лист, може би този човек трябва да понесе своята отговорност. Спорът ще се реши в съда”, обясни той.

От столетницата са поискали оставката на областния управител на София, тъй като вместо да обсъди проблема с тях, той е преминал към действия. Днес се е провела среща между него и представители на партията, която Божанков определи като формална.

Аз, като човек, който винаги е подкрепял президента Румен Радев и служебното правителство, не искам да приема, че някой там атакува БСП и иска да ни изгони от централата. Дано всички това е едно голямо недоразумение. Надявам се от областната управа да направят крачка назад, защото това е ненужно напрежение на прага на една предизборна кампания”, добави политикът.


От категорията

Нинова: Нямам проблем с Крум Зарков!Той има проблем с БСП, яростно подкрепя Истанбулската конвенция!
(Видео)

Снимка Нова нюз-1638030247.jpg

Все повече сме оптимисти, че ще се състави редовен кабинет, посочи тя. Голямото ...

27 ноем. 2021 | 18:21

Последен ден на преговори за съставяне на кабинет - финанси и международни отношения
(Видео)

Последен ден на преговори за съставяне на кабинет-1637996414.jpg

След завършване и на днешните две срещи, постигнатите договорености ще бъдат ...

27 ноем. 2021 | 08:59

Росен Плевнелиев: ПП и ИТН са времеви проекти
(Видео)

-1584112840.png

Лесно е да се хвърлят лозунги, но да видим какви хора ще влязат в състава на ...

27 ноем. 2021 | 19:22

Илхан Кючук поднесе съболезнования в Скопие на близките на загиналите в катастрофата на АМ "Струма"
(Видео)

Илхан Кючюк поднесе съболезнования в Скопие на близките на загиналите в катастрофата на АМ "Струма".-1638034120.jpg

Кючюк посети училище в квартал Чаир, Скопие, от което 5 деца са намерили ...

27 ноем. 2021 | 18:52