80-годишният Хопкинс твърди, че е участвал в 23 убийства на политици, журналисти и лидери на политически партии

Британски агент: Аз убих принцеса Даяна. Искаше да се разведе, но знаеше прекалено много (Видео)

107626 | 21 юни 2017 | 17:22

"Даяна беше красива и любезна жена", казва той и уточнява, че според него тя е застрашавала британската корона


80-годишният пенсиониран агент на британските тайни служби МИ5 Джон Хопкинс признава за серия от убийства, които е извършил. Той твърди, че му остават още няколко седмици живот и не иска да напусне този свят, отнасяйки истината в гроба, съобщава британската медия Culture Shock TV.

 

Хопкинс твърди, че е участвал в 23 убийства организирани от британската тайна служба и изпълнени в периода от 1973 до 1999 г.

 

Сред тези убийства е и това на принцеса Даяна. Джон Хопкинс е работил като оперативен агент в МИ5 38 години, като в този период тайната служба на Великобритания често му е нареждала да извършва дискретно убийство на определено лице, за което се смятало, че представлява опасност за националната сигурност на Обединеното Кралство.

 

Като машинен инженер и експерт по оръжие Хопкинс твърди, че има голям опит в убийства с конвенционалните методи, включително и използването на химикали и отрови.

 

Бившият британски разузнавач обяснява, че е бил част от седемчленна група оперативни агенти на МИ5, които били натоварени да извършват политически атентати на територията на Великобритания. От разказите му става ясно, че повечето от жертвите били политици, журналисти и лидери на политически партии. По отношение на принцеса Даяна Хопкинс твърди, че тя е единствената жена жертва на атентатите, който той е извършил и единствен член на британското кралско семейство. Тя е единствената жертва, за чиято смърт бе поръчано директно от самото кралско семейство, подчертава Хопкинс.

 

"Даяна беше красива и любезна жена", казва той и уточнява, че според него тя е застрашавала британската корона. "Кралското семейство разполагаше с доказателства, че тя възнамерява да се разведе с принц Чарлз. Тя знаеше прекалено много тайни отнасящи се за кралското семейство. Моят шеф ми каза, че тя трябва да умре. Получил е пряка заповед от принц Филип и трябваше да направим така, че да изглежда нещастен случай. Никога преди това не бях убивал жена, още по-малко принцеса, но изпълних заповедта. Направих това за кралицата и за страната. Следният етап от задачата включваше медиите, които много добре изпълниха своята част от работата", разказва Хопкинс.

 

Бившият британски разузнавач прекарва последните си дни вкъщи, но казва, че след тези разкрития очаква да бъде арестуван. Хопкинс твърди също така, че всяко разследване относно тази афера би било трудно доказуемо и "много усложнено", защото писани доказателства в МИ5 няма, а освен това почти всички негови колеги са починали.

 

Източник: БГНЕСБритански агент: Аз убих принцеса Даяна. Искаше да се разведе, но знаеше прекалено много (Видео)

"Даяна беше красива и любезна жена", казва той и уточнява, че според него тя е застрашавала британската корона

От категорията

Възстановяването на Алексей Навални в Германия ще отнеме "много време"

Алексей Навални след изписването от болницата Снимка: Фейсбук-1601031465.jpg

Руският опозиционер бе изписан във вторник след едномесечно лечение в ...

25 септ. 2020 | 13:56

Euronews: Безкарантинната стратегия на Швеция ѝ помага да избегне втората вълна на Covid-19

-1588259553.jpg

В същото време в страната бяха въведени нови санитарни правила - забранено е да ...

25 септ. 2020 | 11:00

Рекорден брой заразени с Covid-19 във Великобритания

-1584359759.jpg

От снощи в Англия и Уелс влязоха в сила новите ограничения в борбата срещу ...

25 септ. 2020 | 14:27

Нападение до редакцията на "Шарли ебдо" в Париж! Най-малко четирима ранени (ВИДЕО+СНИМКИ)

-1482217507.jpg

Двама души се нуждаят от спешна помощ, каза полицията. Предполага се, че става ...

25 септ. 2020 | 14:00