Сн. Община Бургас

Заслугата за невероятната празнична атмосфера е изцяло на общината и екипа на кмета Димитър Николов

Бургас - най-красивият коледен град (Снимки)

156391 | 17 дек. 2019 | 14:42

Изящество, блясък и много настроение струй от централните улици на морския град, а пищната украса разказва празнична приказка за традиции и съвремие, вплетени в уникална хармония

Сн. Община Бургас
-1576582729.pngСн. Община Бургас-1576576491.jpgСн. Община Бургас-1576574213.jpgСн. Община Бургас-1576574204.jpgСн. Община Бургас-1576574195.jpgСн. Община Бургас-1576573937.jpgСн. Община Бургас-1576573927.jpgСн. Община Бургас-1576573921.jpgСн. Община Бургас-1576573915.jpgСн. Община Бургас-1576573910.jpg

Неочаквана похвала получи община Бургас и лично градоначалникът Димитър Николов. Вчера съпругата на държавния глава похвали работата на екипа на Николов с думите: „Много съм щастлива, че най-накрая градът случи на кмет!", призна Радева и допълни, че в момента Бургас е по-добър дори и в нещо толкова прозаично като коледната украса, а елхата в града е дори по-красива от тази в София. „Задължително ще мина и ще разгледам украсата, защото до сега съм я виждала само в интернет“, призна Десислава Радева.

 

Зад тази искренна похвала стои самата истина. Бургас е най-красиявият коледен град в България! Изящество, блясък и много настроение струи от централните улици на морския град, а пищната украса разказва празнична приказка за традиции и съвремие, вплетени в уникална хармония.

 

Ул. Александровска, ул. Стефан Стамболов, ул. Демокрация и ул. Богориди засияха от хиляди коледни светлинки още в началото на месеца. На отделна украса пък се радва най-големият жилищен комплекс в града - Меден рудник.

 

Тази година бургазлии се радват на още по-пищна украса, защото общината е купила нови декоративни елементи, които ще се съчетаят със съществуващите и ще допълнят декорацията от предходните години, сред тях са огромни снежинки, няколкометрови светещи герлянди, венец от имел и пищна арка, разположена в сърцето на морския град.

 

Коледният дух изцяло е завладял Бургас. Това личи не само по невероятната светлинна украса по основните улици на града, а и по празничните мероприятия, организирани от общината. 

 

За поредна година общината организира и конкурс под надслов "Да украсим Бургас". Желаещите да се включат в инициативата трябва да изпратят снимка или кратко видео, с което да демонстрират как са помогнали за цялостното празнично настроение чрез направата на атрактивна коледна украса, поставена на външни фасади на жилища, офиси, магазини и обществени сгради, намиращи се в Бургас.

 

Бургас се обръща назад към традициите чрез друга инициатива - венец от имел носи коледна романтика в сърцето на града. Празничното съоръжение, допринасящо за подсилване на романтиката, характерна за наближаващите коледни и новогодишни празници, е с размер 70 см. в диаметър и е надвиснал над емблематичния за Бургас Компас на главната улица "Александровска". 

 

Татуист, действащ капитан на кораб, зъболекар, фотограф, програмист, лингвист, брокер, банкер, фризьор и маникюристка пък са част от художниците-любители, които са подредили празничната изложба, наречена "Инвенции". Експозицията бе открита в навечерието на патронния праник на града - Никулден, в зала "Георги Баев" на Културен център "Морско казино".

 

Иновативната изложба е уникална по рода си, събира 50 творби на 25 мъже и жени на различна възраст. Всички творци се занимават с изобразително изкуство, но това не им е основна професия.

 

"Инвенции" е въздействаща колаборация от жанрове и стилове. Тук се преплитат живопис, графика и акварел. Ценителите на изкуството ще видят пейзаж, натюрморт, портрет, абстракция, анималистична рисунка и фигурална композиция. Стиловете преминават от хиперреализъм през реализъм, натурализъм, абстракция до абстрактен импресионизъм.

 

Голям празничен концерт ще се състои за поредна година в града на брега на морето. "Коледни звезди", един грандиозен и любим спектакъл на жителите, ще започне в 19.00 часа на 20 декември в залата на Операта. В него ще участват обичани певци и артисти като Георги Христов, Дичо, Еделина Кънева, Марчо Апостолов, вокална група "Фортисимо" с диригент Милена Добрева, детски хор "Милка Стоева" с диригент Светла Стоева, детска балетна школа "Марина" с ръководител Марина Змеева и музикантите на Държавната опера с диригенти Невена Михайлова и Йордан Дафов. Организатори на концерта са Община Бургас и Държавна опера - Бургас.

 

Всичко това и още много забавление предлага морския град на жителите и гостите на града. 
Заслугата за невероятната празнична атмосфера е изцяло на общината и екипа на кмета Николов, който заслужи доверието на бургазлии в безапелационна победа още на първи тур на проведения преди месец местен вот.

Вторият мандат на Димитър Николов продължава успеха на първия, а празничната програма на общината, съчетана с уникалната по рода си коледна украса, са поредното доказателство за устрема и развитието на града.


"Всичко това го правим за гражданите на града. Работя за Бургас и ще продължа да си поставям максимални цели, за да бъде градът ни още по-красив и привлекателен",
казва кметът, рекордьор по обществена подкрепа за начинанията си.Когато става въпрос за Бургас, той успява да обедини съгражданит си, така че да се конкурират с останалите градове.

Коледната украса е най-малкото в това състезание, то тя е израз на отношението на управата Бургас към града и жителите му в стремежа им да го направят като истински дом на бургазлии.От категорията

Бойко Борисов: Подготвя се да бъде запален Партийният дом. Моля ви, не проливайте кръв! (ВИДЕО)

Бойко Борисов: Подготвя се да бъде запален Партийният дом-1594497380.png

И какво? Искат сега да строшат Министерски съвет. Да го трошат, да трошат и ...

11 юли 2020 | 22:40

Борисов нареди на МВР и на ДАНС да свалят още днес охраната на Доган и Пеевски

-1593499740.jpg

Министър-председателят разпореди главният секретар на МВР и председателят на ...

11 юли 2020 | 13:50

Георги Марков за Радев: Кой си ти, бе? От село някакво!

Снимка "Канал 3"-1594498324.jpg

Как така държавен глава излиза с юмрук да плаши главния прокурор, възмущава се ...

11 юли 2020 | 23:10

Вътрешният министър: По искане на премиера искам оставката на шефа на полицията в Бургас

-1584802299.jpg

Младен Маринов не можа да мотивира оставката на шефа на ОДВМР- Бургас Радослав ...

11 юли 2020 | 14:10