Бутер баклава за Нова година

6820 | 29 дек. 2018 | 10:51


Необходими продукти:

500 г бутер тесто

2 ч.ч. смлени орехи

1-2 бр. яйца

1/2 ч.ч. захар

2 ванилии

 

За сиропа:

3-4 ч.ч. захар

3-4 ч.ч. вода

ванилия

 

Начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват със захарта и ванилията. Към тях се прибавят смлените орехи и се разбърква, докато се получи еднородна смес.

 

Бутер тестото се разстила на масата и се разделя на две, за да се получат два правоъгълника. По средата на всеки от правоъгълниците се разпределя от получената смес по дължината на правоъгълника и тестото се завива на руло.

Готовите две рула се нарязват на малки рулца.

 

Пекат се в предварително загрята фурна на максимална температура като се внимава да не прегорят отгоре.

 

Готовите баклавички се сиропират със сиропа приготвен от захарта водата и ванилията. Остават се да се напоят. 


От категорията

Панирани тиквички с джоджен

Панирани тиквички с джоджен-1589881152.jpg

19 май 2020 | 12:38

Какво да сготвим на Гергьовден – традиционни рецепти

-1493822812.jpg

На трапезата присъстват зелени пролетни продукти - зелен лук, пресен чесън, ...

5 май 2020 | 13:49

7 причини да пием безалкохолно вино

7 причини да пием безалкохолно вино-1589743551.jpg

Деалкохолизираните напитки са 4 пъти по-малко калорични – това ги прави идеални ...

17 май 2020 | 22:25

Шницели от спанак

Шницели от спанак-1588066740.png

28 апр. 2020 | 12:37