И Чапа увековечи Лили Иванова в изящна бронзова пластика

Уникална малка пластика на собствената си фигура получи днес примата

И Чапа увековечи Лили Иванова в изящна бронзова пластика

5236 | 15 ян. 2019 | 18:48

Един изключителен подарък-шедьовър от моя приятел – проф. Георги Чапкънов. Статуетката е израз на неговото знаменито майсторство! Благодаря, че е посветил част от своя огромен талант на моята скромна персона!", написа в социалните мрежи певицата

И Чапа увековечи Лили Иванова в изящна бронзова пластика-1547578425.jpgЧапа увековечи Лили Иванова-1547570963.jpgИзящна малка пластика на собствената си фигура получи днес примата-1547570945.jpg

Изящна малка пластика на собствената си фигура получи днес примата Лили Иванова.

Нейн автор е прочутияj проф. Георги Чапкънов - Чапа.

Лили Иванова сама се похвали във Фейсбук със скъпия подарък, публикувайки снимки от пластиката, поставена на холната маса в нейния артистичен апартамент. 

Изпълнителката на „Щурче“ публикува кадри от приятелската среща между двамата, на която скулптурът й поднася с 30-сантиметровата бронзова пластика.

 

Творението представлява умалено копие на самата певица, позиционирана на мястото, където се чувства най-добре, а именно – на сцената, в позната на нейните фенове поза - с изпънати нагоре ръце и изопнати изящни крака.

 

Статуята е изработена по предварително дадена от самата Иванова фотография от момент, в който тя поздравява верните си почитатели от публиката.

Според първоначалните планове на професора, пластиката е трябвало да бъде готова още за съвместната изложба с пластики на Чапкънов и фотографии на Иван Тенев, която бе открита в галерия „Класика“ около Коледа. По всичко личи обаче, че отливките все още не са били готови тогава, съобщава в. Монитор.

 

"Един изключителен подарък-шедьовър от моя приятел – проф. Георги Чапкънов. Статуетката е израз на неговото знаменито майсторство! Благодаря, че е посветил част от своя огромен талант на моята скромна персона!", написа в социалните мрежи певицата, която с лекота изпълни в три поредни вечери зала 1 на НДК, дарявайки на феновете си с уникален коледен подарък.

 

Това не е първият път, в който популярният творец е извайвал фигури на известни хора. Сред предишните му „модели“ попада и прочутият италиански кинорежисьор Федерико Фелини („Сладък живот“, „Осем и половина“).

 

Междувременно гласовитата прима пази особен сантимент и към графиката „Човекът птица“, която съвсем наскоро й подари режисьорът Николай Волев. Самият той е автор на творбата, която нарисувал още през 1969 г. в Лондон.

 

Лили Иванова засвидетелства подкрепата си към Волев, като заведе група приятели на представлението „Сексът – начин на употреба“, което бележи театралния режисьорски дебют за кинодееца. Пиесата е на Дарио Фо и Франка Раме, а българската адаптация Волев пазел в продължение на повече от десетилетие в търсене на перфектната актрисата за всички 27 роли в нея. В крайна сметка режисьорът се доверява на младата надежда Кристина Топалова, която успя да спечели адмирациите на певицата и благословията й да върви напред, но "без да си вдига нагоре нослето"


От категорията

Театър "София" с онлайн подарък за своята публика - "Парижката Света Богородица"

Снимка: Столична община-1585298484.jpg

Видеозапис на 100-тното и последно представление, спектакъл на Лилия Абаджиева ...

27 март 2020 | 10:40

Болшой театър ще излъчи най-хубавите си спектакли в YouTube

-1423500609.jpg

Първо в петък от 16 ч. по Гринуич ще бъде показан балетът "Лебедово ...

27 март 2020 | 07:03

Мариус Куркински: Това е криза на безбожие! Сега е време за стихване

-1552467155.jpg

Светът се нуждае от изгубената човечност, от смиряване на самочувствието. ...

27 март 2020 | 17:34

ПРОФОН със спасителен план за артисти и продуценти

Дружеството прави безпрецедентен ход и започва да изплаща авансово част от приходите, които ще бъдат финално разпределени през септември-1585321703.png

Дружеството прави безпрецедентен ход и започва да изплаща авансово част от ...

27 март 2020 | 17:07

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.