Часове преди старта на „Черешката”, Шеф Манчев се отдаде на огнена азиатка

Часове преди старта на „Черешката”, Шеф Манчев се отдаде на огнена азиатка

2574 | 30 май 2018 | 22:42

Най-влиятелният кулинар опита актуалното източно изкушение - екзотичната напитка Маутай

Часове преди старта на „Черешката”, Шеф Манчев  се отдаде на огнена азиатка-1527709407.jpg Шеф Манчев с Влад Гицоайка-1527709483.jpgМайсторът на коктейлите Александър Симеонов-1527709442.jpg

Столичният ресторант SASA в хотел InterContinentalсе превърна в сцена на ексклузивна презентация, в която дефилира напитката за богоизбрани - Маутай, миксирана изкусно от Александър Симеонов.

 

Признат в гилдията, като талантлив майстор на съблазнителни коктейли, той предложи вариации от напитки, които да допълнят изобилието от азиатски специалитети, присъстващи в менюто на изискания ресторант. Екзотичните коктейли GreenFire, Dragon`sTears и AsianMystery бяха само част от насладата, която домакините от KweichowMoutai доставиха на своите гости, сред които присъстваха професионалисти в бранша и именити журналисти.  

 

Строгият, но справедлив водещ на кулинарното риалити "Кошмари в кухнята" и коментатор в "Черешката на тортата”, Иван Манчев, опита от трите вида високо алкохолна напитка байджо, коятосе разпространява в над 100 страни по света, а от скоро вече и в България.

 

Американският VOGUE определя Куейчоу Маутай Летяща Фея (FlyingFairy), Маутай Принс (MoutaiPrince) и Маутай Йингбин (MoutaiYingbin) като най-предпочитаната напитка в света. На гостите в ресторант SASA бе предложен микс, изграден върху най-мистериозния азиатски алкохол, допълнен с ароматните нотки на ананaс, уасаби, прясно изцеден лимонов сок и оржеат от печен бадем.

 

Маутай е символ на качество и престиж в Китай. Байджо се произвежда от сорго – вид житна култура, която издържа на засушавания и горещини, може да се отглежда в бедни почви и не съдържа глутен. 52-градусовият алкохол е продукт, превърнал се в национален символ за Китай и е най-известната марка байджо в света.

 

Kweichow Moutai е резултат от традиционно производство с вековни традиции, който преминава през 8 ферментации и 7 дестилации в продължение на една година. Бленд от дестилати, с над 5 години отлежаване в ръчно произведени глинени съдове, придават на напитката плътен аромат с остатъчен после-вкус на какаови зърна.  Специалистите откриват над 1200 аромата в огнения еликсир.

 

Разнообразието от хиляди марки и видове байджо в Китай не успява да засенчи абсолютния лидер на пазара – Маутай. Компанията отделя огромни средства от приходите си за устойчиво био-земеделие, медицина и образование, осигурявайки стипендии за студенти. В световен мащаб китайското байджо предизвика истински пазарен бум.

 

Призната като „напитката на дипломацията” в Китай, Маутай е свежото откритие на годината. Летният сезон и в България ще мине под знака на новата мода в консумирането на коктейли, носещи вълнуващите имена GreenFire, Dragon`sTears и AsianMystery. Освен като изкусителен компаньон на плажа, коктейлите са чудесен партньор за източната кухня, която се превърна в обичайна дестинация на изкушените от кулинарните шедьоври.

 

С присъствието на Маутай в България, експертите в приготвянето и предлагането на напитки  побързаха да откликнат на новата мода и разчупиха статуквото на коктейлния раздел, присъстващ във всяко меню.

 


От категорията

Есенен галет с ябълки

-1494419507.jpg

22 окт. 2018 | 17:23

Гювеч с есенни зеленчуци

Гювеч с есенни зеленчуци-1539942163.jpg

19 окт. 2018 | 12:42

Клиентите на Sofia Restaurant week оцениха високо обслужването в клуб „Пушкин”

Клуб „Пушкин”-1539773581.jpg

Клуб "Пушкин" се включи в есенното издание на Sofia Restaurant Week в ...

17 окт. 2018 | 16:20

Пълнена цигулка със свинско и гъби

Пълнена цигулка със свинско и гъби-1539697513.jpg

16 окт. 2018 | 16:44

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.