Челен сблъсък Борисов срещу Радев: Ще купуваме изтребители, когато сме готови!

Тази армия само от изтребители ли се състои и как така избраха „Грипен“?, попита премиерът

Челен сблъсък! Борисов отвърна на Радев: Ще купуваме изтребители, когато сме готови!

27877 | 26 май 2017 | 11:04

Освен това самолетът не е най-важното в една армия, а сухопътните сили. Не само за бронираните машини, и за флота, и за авиацията, посочи министър председателят


Ще купуваме нов изтребител, когато станем готови. Това каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов.

 

Тази армия само от изтребители ли се състои? Преди една година президентът Радев като командващ на ВВС казваше, че МиГ-овете трябва да се ремонтират, защото могат да карат до 28-а година. Нали това са негови думи? Затова тогава, изпълнявайки неговите желания, разчитайки на неговата най-висока компетентност в тази тема, одържавихме миналия петък „Авионамс“. Сега ще вложим още 15 млн. лв. в завода да го дооборудваме и да може всякакви ремонти на МиГ-29 и СУ и на хеликоптерите ни да бъдат правени там", каза министър - председателят.

 

"Когато всичко това завърши, а това са десетки милиони, още военният министър не ми е докладвал как така за 1 месец толкова бързо избраха „Грипен“, след като бяха сменени всички военни експерти“, заяви Борисов и подчерта, че иска да го разгледа, защото това е 1,5 млрд. лв. на данъкоплатците.

 

„Чувал съм от президента Радев да говори и за пенсии да се повишат, чувал съм го и за инвалидите да говори да се повишат възнагражденията им. Чувал съм за всичко да говори, че трябва да се повишат възнагражденията. Освен това, ген. Боцев казва, че сухопътните войски са в окаяно състояние и за тях трябва. Адмиралите казват, че нямат кораби и ги заливат с бетон, за да не потъват подовете. И за тях трябва. Вместо да се говори така и да се създава някакво напрежение, правилното е да се съберем и да кажем, че разполагаме с толкова пари и до 2023 г. трябва да ги вложим в техника. Нали ще има КСНС, ще ги изговорим тези неща. Трябват милиарди за военните, от къде да ги вземем. Трябва да кажем, че се спира това, това и това или трябва да се даде тук, тук и тук и всички да понесат отговорност за това“, добави премиерът.

 

„Освен това самолетът не е най-важното в една армия, а сухопътните сили. Не само за бронираните машини, и за флота, и за авиацията. Това са 3 рода войски. Трябва така да се планират парите, че от 2023 г. всичко това да стане факт. Самолетите трябва да са последни“, каза още Бойко Борисов.

 

На срещата на върха на НАТО в Брюксел Румен Радев влезе в задочен спор с премиера по отношение на новите изтребители.

 

Президентът разкритикува Борисов заради ежедневна смяна на позиции и приоритети от страна на правителството, което не работело в интерес на сигурността на България. "Има решение на парламента и когато тези решения се подкопават от други институции, това означава, че подкопаваме изобщо институционалността в България. Очаквам наистина сериозен дебат по тези важни теми", заяви Радев.

 

В едно от последните си заседания служебното правителство одобри офертата на шведската компания "СААБ" за изтребителите "Грипен" като най-изгодна от предложенията за нов тип изтребител за нуждите на армията. Процедурата стартира, след като през 2016 г. парламентът одобри проектите на Министерския съвет за инвестиционни разходи за придобиване на съвременни многоцелеви изтребители и патрулни кораби.

 

"Освен това, генерал Боцев казва сухопътните войски са в окаяно състояние и за тях трябва, адмиралите казват нямаме кораби – заливаме ги с бетон, за да не потънат – и за тях трябва. Вместо да се говори така и да се създава някакво напрежение правилното е да се съберем и да кажем разполагаме с толкова пари и до 2023 г. трябва да ги вложим в техника”, каза Бойко Борисов.
Според него на КСНС това трябва да се обсъди. „Трябват милиарди за военни, откъде да ги вземем? Трябва да кажем спираме това, това и това и всички да понесат отговорност за това. Само за препоръки и аз знам, че е хубаво нещо. Освен това самолетът не е най-важното в една армия, сухопътните сили са. Трябва така да се планират парите, че до 2023 г. всичко това да стане факт. Самолетите трябва да са последни”, смята премиерът. 

Борисов заяви още, че за бившето военно НДК са били хвърлени десетки милиони и било оставено да се разруши. „С доста усилия и воля сега сме създали една сграда, която се обзавежда в момента по всички изисквания на съдебната власт. Надявам се септември сградата да е готова и веднага щом преместим съдиите и прокурорите съдът, който е до Радиото, който е в окаяно състояние, в рамките на една година да го приведем във вид, за да създадем максимално добри условия на магистратите”, каза още Борисов.


От категорията

Румен Радев: 9% ДДС е работа „на парче“, а държавните бензиностанции – „авантюра“ (ВИДЕО)

Румен Радев: 9% ДДС е работа „на парче“, а държавните бензиностанции – „авантюра“ -1590575441.jpg

"Ако ще строим държавни бензиностанции по начин, по който се строят ...

27 май 2020 | 11:50

Борисов реши: Съборяме старата сграда на детската болница и ще построим нова на същото място (ВИДЕО)

Снимки правителствена информационна служба-1590570306.png

Премиерът разговаря с представители на протестиращи срещу строежа на ...

27 май 2020 | 12:03

Екатерина Захариева: Подкрепяме позицията на БАН, ще я изпратим до руския културен център

-1580984288.png

БАН излезе с позиция, в която определи случая като „изопачаване на истината“, ...

27 май 2020 | 18:01

Проф. Валерия Фол: Описанието на ритона на Божков в протокола предизвика смях

-1590590998.jpg

Пише „сив метал“ а протомето - "рогат бозайник". Рогат бозайник може ...

27 май 2020 | 17:48

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


румен стоянов


27 май 2017 | 18:22Анализ на "Булгстратфорт" . Продължават опитите, сега чрез Борисов, да ни пробутват американски авиационен скраб на цената на диаманти !!! . 1. Португалските Ф 16 са ПОДАРЕНИ на Португалия от САЩ по програмата "Мир ІІІ", произведени са преди 40 години и бракувани като негодни и опасни преди 20 години... (..., но са съвършен скраб... и Конгреса на САЩ забранява в България да се изнася модерно въоръжение..., въпреки, че ужким сме съюзници...!!!) 2. Италианските "Еврофайтър" са от ПЪРВАТА серия и имат опростено оборудване само за бойни действия денем в прости метеорологични условия... Италия не ги модернизира, защото с модернизацията излизат по скъпи от новите... (представлява нещо като осъвременен МиГ 19 от преди 50 години...) 3. Единствения съвременен самолет е "Грипен", но ТРЯБВА да вземем варианта "NG", който тепърва започва да се произвежда... (всецелеви, и по съвършен от всичко което лет


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Гошо


27 май 2017 | 10:46. Самолетите за броени минути излитат, бомбардират , съответно влизат във въздушен бой и се прибират. Пехотата тръгва в бой след авиацията. Това можеш да го кажеш на човек, който разбира от дума, не и на бодигарда на Тато и на царя, Издъни се яко с кирилицата, сега със стратегията на армията. За среща с папата пък изпратил изглеждащата като врана външна министърка и с някакви обувки гаче са папуци от 18 век, човекът с лице на Страхил страшен хайдутин Марешки и още 4 5 други представители на българския народ гаче вадени от филм на ужасите. Днес пък решил да притисне полк.Радев от МВР да прави реформи. Какви реформи ? Нали Горанов оставя без пари МВР и армията!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Гошо


27 май 2017 | 10:44Столтенберг изказа отличните си впечатления за ген.Радев. Премиер Боко от Банкя пък за пореден път показа, че е със селски манталитет, абсолютно неподходящ за премиер пост, за който се впряга трети път, Една комбинация от кадрови военен и бивш силовак би следвало да има за лидер военния , поне що се касае до военните дела. Ама Боко се не дава. За яд на генерал Радев той нареди пари за авиацията да се отпуснат едва накрая разбирай след като БъБъ хората го изтирят, Както е тръгнало, и това ще стане.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


zmei15


28 май 2017 | 02:40Не е със селски манталитет наш Тиквуний Велики не е!Манталитетът му е селяндурски!Има разлика нали!Селяндуринът от Банкя!


Гошо


27 май 2017 | 10:22До министъра на МВР: Какви реформи бе, полк.Радев? След този отказ на плевенския финансист, който обеща да не даде нито един лев повече на полицаите и военните, очаквай полицаите да извадят пищовите, войниците да вземат "на нож" и да дойдат на гости на МС и лично на премиера. Като начало постави една стрелка за посока към седалището на МС , адреса "Дондуков"1 и етажа на премиер министъра. След тази вакханалия на предишния министър на МВР онази, социоложката , и изръбването на Вл.Горанов, пускай напред жандармерията и спецчастите на МВР и там каквото се разберат... Обади се и на онзи дебеланчо Каракачана да ви поддържа с шестте изправни самолети. А Б.Б. и Горанов да се оправят.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Красимир Витанов


27 май 2017 | 02:45За двата милиарда похарчени...пърдон откраднати за саниране можехме да купим две ескадрили нови супер модерни Грипени!!! Той Президента е втрещен, защото на него главния готвач му показва чистачката как се прави бивтек!!! Той БОКО милия нищо не разбира но нали е ПРОСТ и това го оневинява!!! Ей, тия няма да изкарат до председателството и не само Волен но май всичките ще търсят коя държава ще им даде гражданство за да си го купят с крадените милиони!!! Всичките вкупом марш към ЦЕНТРАЛНИЯ иначе заминавате при Чаушеско, мамка ви продажна!!!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Гошо


27 май 2017 | 10:52"За двата милиарда похарчени...пърдон откраднати за саниране можехме да купим две ескадрили нови супер модерни Грипени!!" Сигурни ли сте,че спестените от санирането поне 1 млрд. лв е останало нещо? Защото "спестените" от 4 километровата отсечка от АМ "Марица" 51 млн. лв ни вест, ни кост. Изчезнаха бе, направо изчезнаха!. Нито ексмин. Лиляна знае къде отидоха, нито инж.Лазаров от АПИ. Ама парите ги няма... И г н премиерът вдига рамене: Ами изчезнаха...


Красимир Витанов


27 май 2017 | 02:36Боко не го сърби ами го боли!!! Той не е готов да вземе Грипен щото шведите не дават комисионна за новите си самолети но дават перфектни условия и цени!!! Но АЛЧНИЯ И ПРОСТ Еднокнижник за едната комисионна и сестра си ще продаде не само България!!! По неговите думи...ПРОСТ, МНОГО ПРОСТ, НАЙ..ПРОСТ, БОКО .....това е градацията!!! Този човек защо го избрахме за трети път като от нищо не отбира, а само може да се мазни и прави на мъжкар, а всъщност е един разсърден малък човек с голяма празна глава!!! Всички Герберки скачат като ужилени да го бранят ако някой го обиди или атакува като чели е някакъв малоумник че не може сам да се брани!!! ПОЖАР!!! Гори България, а Боко бяга при Винету!!! АХ НАРОДЕ!!!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


sofianez-40


26 май 2017 | 22:01Май така става гат те командват от една страна цивилни,от друга отвън,а отвътре не могат да се разберат кой крив,кой прав.Просто погледнато всички военни действия сега се вършат от въздуха,а после ако трябва минават почти роботизираните спецчасти.Добре поне ,че не се спори за ракетните войски,щото ....


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


мм


26 май 2017 | 21:32Б.Б. изобщо не е разбрал, че президентът го критикува за това, че непрекъснато си сменя мнението или позициите по който и да е въпрос.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


krismin


26 май 2017 | 20:14Мухльо. Ще купим маркучи за армията


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Васил Здравков


26 май 2017 | 14:36борисов лъже непрекъснато и по много. Сега започваме да си блъскаме главите дали излъга, когато внесе и прие бюджет 2018 и 3 годишна бюджетна прогноза с предвидени пари за нов изтребител и патрулни кораби за превоз на нелегални емигранти или лъже сега за да се заяжда с президента.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Ралица Танева


26 май 2017 | 14:03Баси селския пръч!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Гошо


26 май 2017 | 13:18Освен това самолетът не е най важното в една армия, а сухопътните сили.Самолетите трябва да са последни , каза още Бойко Борисов. Боко, така няма да изкараш дълго като премиер. Не стига че си неграмотен и невежа, ами си и прост, и инат. Една военовременна дивизия ще спре ли 200 хилядна турска армия? Първо и най важно са самолетите и тогава сухопътните експедиционни корпуси за операции в чужбина. А ти правиш обратно: сухопътни части: теляци, санитари, обслужващ персонал модерно екипирани войници, а армията без самолети. Да не ти дойдат тези с кубинките и бронираните жилетки на гости, че тогава не в Банкя, в СЦЗ може направо да се спреш... Като не отбираш нищо от армия и родове войски, къде се пъхаш?


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Гошо


26 май 2017 | 13:11Борисов отвърна на Радев: "Ще купуваме изтребители, когато сме готови!" Казано с думи пожарникарски прости: Ще купуваме изтребители, когато окрадем парите или ни ги спрат. Иначе постъпвайте като мен: Като отивате при някой началник, вземате тубата с вазелин и там на място се разбирате: шамари или вазелин.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.