щолен

Чешки коледен сладкиш

1973 | 22 дек. 2016 | 13:42


Необходими продукти

  • 1 ч.ч. меко масло
  • 1 ч.ч. захар
  • 2 бр. жълтъци
  • 2 ч.ч. брашно
  • 1 ч.ч. натрошени на ситно или смлени орехи
  • 1/2 ч.ч. ягодов конфитюр
  • щипка сол
  • пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне

Разбиват се захарта, яйцата и маслото. Прибавя се брашното, солта и орехите. Тестото се разделя на две равни половини.

Едната се разстила на квадрат според тавичката и се маже със сладкото. Другата част се накъсва отгоре. Пече се на 200С за половин час.

 

Необходими продукти

  • 1 ч.ч. меко масло
  • 1 ч.ч. захар
  • 2 бр. жълтъци
  • 2 ч.ч. брашно
  • 1 ч.ч. натрошени на ситно или смлени орехи
  • 1/2 ч.ч. ягодов конфитюр
  • щипка сол
  • пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне

Разбиват се захарта, яйцата и маслото. Прибавя се брашното, солта и орехите. Тестото се разделя на две равни половини.

Едната се разстила на квадрат според тавичката и се маже със сладкото. Другата част се накъсва отгоре. Пече се на 200С за половин час.

 


От категорията

Шеф Петров и режисьорът Борис Панкин правят първия в света гурме театър

Шеф Петров-1488129974.jpg

24 ястия, 14 човека - през 17 век сред площада в Испания, но реално в България ...

26 февр. 2017 | 19:23

Традиционни рецепти за Сирни заговезни

халва-1488012009.jpg

25 февр. 2017 | 10:36

Пролетни рулца с кайма

Пролетни рулца с кайма -1487862692.jpg

23 февр. 2017 | 16:55

Сьомга със сос от лимон и копър

Сьомга със сос от лимон и копър-1487767618.jpg

22 февр. 2017 | 14:45

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.