щолен

Чешки коледен сладкиш

1817 | 22 дек. 2016 | 13:42


Необходими продукти

  • 1 ч.ч. меко масло
  • 1 ч.ч. захар
  • 2 бр. жълтъци
  • 2 ч.ч. брашно
  • 1 ч.ч. натрошени на ситно или смлени орехи
  • 1/2 ч.ч. ягодов конфитюр
  • щипка сол
  • пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне

Разбиват се захарта, яйцата и маслото. Прибавя се брашното, солта и орехите. Тестото се разделя на две равни половини.

Едната се разстила на квадрат според тавичката и се маже със сладкото. Другата част се накъсва отгоре. Пече се на 200С за половин час.

 

Необходими продукти

  • 1 ч.ч. меко масло
  • 1 ч.ч. захар
  • 2 бр. жълтъци
  • 2 ч.ч. брашно
  • 1 ч.ч. натрошени на ситно или смлени орехи
  • 1/2 ч.ч. ягодов конфитюр
  • щипка сол
  • пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне

Разбиват се захарта, яйцата и маслото. Прибавя се брашното, солта и орехите. Тестото се разделя на две равни половини.

Едната се разстила на квадрат според тавичката и се маже със сладкото. Другата част се накъсва отгоре. Пече се на 200С за половин час.

 


От категорията

Телешко бургиньон

Телешко бургиньон-1485166180.jpg

23 ян. 2017 | 12:00

Сърдити картофи

Сърдити картофи-1485075876.jpg

22 ян. 2017 | 11:00

Какво да сготвим на деня на Св. Евтим

-1481662788.jpg

20 ян. 2017 | 10:38

Панирано сирене без яйце

Панирано сирене без яйце-1484822964.jpg

19 ян. 2017 | 12:48

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.