щолен

Чешки коледен сладкиш

2753 | 22 дек. 2016 | 13:42


Необходими продукти

  • 1 ч.ч. меко масло
  • 1 ч.ч. захар
  • 2 бр. жълтъци
  • 2 ч.ч. брашно
  • 1 ч.ч. натрошени на ситно или смлени орехи
  • 1/2 ч.ч. ягодов конфитюр
  • щипка сол
  • пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне

Разбиват се захарта, яйцата и маслото. Прибавя се брашното, солта и орехите. Тестото се разделя на две равни половини.

Едната се разстила на квадрат според тавичката и се маже със сладкото. Другата част се накъсва отгоре. Пече се на 200С за половин час.

 

Необходими продукти

  • 1 ч.ч. меко масло
  • 1 ч.ч. захар
  • 2 бр. жълтъци
  • 2 ч.ч. брашно
  • 1 ч.ч. натрошени на ситно или смлени орехи
  • 1/2 ч.ч. ягодов конфитюр
  • щипка сол
  • пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне

Разбиват се захарта, яйцата и маслото. Прибавя се брашното, солта и орехите. Тестото се разделя на две равни половини.

Едната се разстила на квадрат според тавичката и се маже със сладкото. Другата част се накъсва отгоре. Пече се на 200С за половин час.

 


От категорията

Какво да сготвим на Еньовден - традиционни рецепти с полезни билки

-1435143946.jpg

22 юни 2018 | 16:38

Огретен със сезонни зеленчуци

Огретен със сезонни зеленчуци-1529334373.jpg

18 юни 2018 | 18:01

Салата "Лютика" по традиционна българска рецепта

Салата "Лютика" по традиционна българска рецепта-1528984935.jpg

14 юни 2018 | 16:59

Черешов фъч

Черешов фъч-1528713887.jpg

11 юни 2018 | 13:43

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.