щолен

Чешки коледен сладкиш

2111 | 22 дек. 2016 | 13:42


Необходими продукти

  • 1 ч.ч. меко масло
  • 1 ч.ч. захар
  • 2 бр. жълтъци
  • 2 ч.ч. брашно
  • 1 ч.ч. натрошени на ситно или смлени орехи
  • 1/2 ч.ч. ягодов конфитюр
  • щипка сол
  • пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне

Разбиват се захарта, яйцата и маслото. Прибавя се брашното, солта и орехите. Тестото се разделя на две равни половини.

Едната се разстила на квадрат според тавичката и се маже със сладкото. Другата част се накъсва отгоре. Пече се на 200С за половин час.

 

Необходими продукти

  • 1 ч.ч. меко масло
  • 1 ч.ч. захар
  • 2 бр. жълтъци
  • 2 ч.ч. брашно
  • 1 ч.ч. натрошени на ситно или смлени орехи
  • 1/2 ч.ч. ягодов конфитюр
  • щипка сол
  • пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне

Разбиват се захарта, яйцата и маслото. Прибавя се брашното, солта и орехите. Тестото се разделя на две равни половини.

Едната се разстила на квадрат според тавичката и се маже със сладкото. Другата част се накъсва отгоре. Пече се на 200С за половин час.

 


От категорията

Син еликсир - хит на 2017-а

Вино в любимия цвят на Ван Гог направи революция в света на избите

Андрес Гомес демонстрира красотата на синьото вино
Снимки Леопард Трейдинг -1493400465.jpg

За да покаже сапфирения еликсир, в България пристигна собственикът на ...

28 апр. 2017 | 20:26

Филе от бяла риба гратинато

филе от бяла риба-1493296290.jpg

27 апр. 2017 | 15:28

Пролетен ориз

Пролетен ориз-1493125111.jpg

25 апр. 2017 | 15:57

Канелони със спанак и рикота

Канелони със спанак и рикота-1493034736.jpg

24 апр. 2017 | 14:51

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.