От ВМРО-ДПМНЕ са изхвърлени всички, които се противопоставиха на лидера Мицковски

Изхвърлени са всички известни фигури, които се обявиха срещу лидера Християн Мицковски

Чистка във ВМРО-ДПМНЕ, изгониха и зам.-председателя Янчев

3395 | 23 окт. 2018 | 10:33

От партията ще бъдат изключени и всички депутати, които гласуваха за конституционните промени съгласно Договора от Преспа, обяви говорителят Александър Николовски


Централният комитет /ЦК/ на ВМРО-ДПМНЕ изхвърли от редиците на партията всички известни фигури, които се противопоставиха на политиката на изолация и конфронтация водена от лидера Християн Мицковски, предава БГНЕС. ЦК изключи от партията заместник-председателя на партията Митко Янчев и члена на Изпълнителния комитет /ИК/ на ВМРО-ДПМНЕ Константин Богданов. В същото време поиска изключване от партията и на бившия директор на контраразузнаването и братовчед на Никола Груевски Сашо Миялков. От партията ще бъде изключен и бившият здравен министър Никола Тодоров.

"Господ да им е на помощ" - бе краткият коментар на Янчев след като бе изключен от партията и от второто място във ВМРО-ДПМНЕ. От партията ще бъдат изключени и всички депутати, които гласуваха за конституционните промени съгласно Договора от Преспа. Според говорителя на ВМРО-ДПМНЕ Александър Николовски "след това заседание на ЦК вече нищо няма да бъде както преди във ВМРО-ДПМНЕ".

"Поради действия срещу интересите на ВМРО-ДПМНЕ и на Македония и поради сътрудничеството със Зоран Заев в условията на организирана престъпна група за натиск, рекет и подкупване на депутати от ВМРО-ДПМНЕ, за да бъдат приети конституционните промени, ЦК изключи от партията Митко Янчев", каза Николовски.
Николовски твърди, че в Македония "вече има нова коалиция между Зоран Заев, Вице Заев /братът на Зоран Заев, бел.ред./ и Сашо Миялков".

Говорителят на ВМРО-ДПМНЕ поиска 8-те депутати, които гласуваха за промени в Конституцията, да напуснат местата си в парламента. Николовски подчерта, че в партията остава Никола Груевски, който в момента е почетен председател на формацията.

"За него нямаме информация да е работил срещу партията", каза още Николовски. "Ако Митко Янчев е изключен от партията, аз ще напусна Парламентарната група на ВМРО-ДПМНЕ. Докато Мицковски е лидер на партията аз повече няма да бъда депутат от ВМРО-ДПМНЕ. Това са напълно недемократични методи", каза народният представител Панчо Минов, след като станаха известни решенията на ЦК на ВМРО-ДПМНЕ.

Митко Янчев, Константин Богданов и Никола Тодоров публично се противопоставиха на призива за бойкот на референдума от 30 септември. Самите те гласуваха на референдума. Часове преди заседанието на ЦК Сашо Миялков разпространи декларация, в която заяви, че "историческото ВМРО и ВМРО-ДПМНЕ винаги са били прозападно ориентирани".

Мицковски е предложил да бъде свикан извънреден конгрес на партията, но неговото предложение било отхвърлено, каза Николовски. Християн Мицковски застана начело на ВМРО-ДПМНЕ в края на 2017 година на конгреса във Валандово. Той бе подкрепен от тогавашния лидер и бивш премиер Никола Груевски.

 


От категорията

Макрон постави Франция под национална карантина в опит да овладее ковид-пандемията

-1574263040.jpg

Всеки който иска да напусне дома си ще трябва да има причина да го направи, ...

28 окт. 2020 | 21:45

САЩ: Всички държави-членки на НАТО трябва да държат Турция на Запад

Помощник-държавният секретар на САЩ по военни и политически въпроси Кларк Купър-1603953616.jpg

В същото време той призна, че САЩ не са доволни от определени действия и ...

29 окт. 2020 | 08:38

Владимир Чуков: Франция няма действащ антитерористичен закон

-1603865033.png

Не си спомням друга европейска държава, на територията на която да е имало ...

29 окт. 2020 | 18:19

ООН със стряскаща прогноза: Пандемиите ще стават все по-чести, ще убиват все повече хора

-1585207510.jpg

Има до 850 000 вируса, които, подобно на новия коронавирус, съществуват при ...

29 окт. 2020 | 18:04