Д-р Асен Тодоров прегледа безплатно вените на 38 габровци

Д-р Асен Тодоров прегледа безплатно вените на 38 габровци

4200 | 20 авг. 2020 | 08:05

Пациентите получиха консултация от съдовия хирург като част от „Национална кампания за превенция срещу разширени вени“ на Фондация „Докосни щастието“, подкрепена от Лайънс Клуб

Д-р Асен Тодоров прегледа безплатно вените на 38 габровци-1597900169.jpgД-р Асен Тодоров прегледа безплатно вените на 38 габровци-1597900145.jpgД-р Асен Тодоров прегледа безплатно вените на 38 габровци-1597900127.jpgД-р Асен Тодоров прегледа безплатно вените на 38 габровци-1597900105.jpg

      

Известният съдов хирург д-р Асен Тодоров направи жест към габровци като извърши профилактични прегледи на пациенти със заболявания на вените.

 

Инициативата е част от „Национална кампания за превенция срещу разширени вени“ на фондация „Докосни щастието“ и бе подкрепена от Лайънс Клуб Габрово.

 

Безплатните профилактични прегледи включваха консултация, преглед и доплерово изследване. Специалистът работи до полунощ, за да обърне внимание на всичките записани  38 души.

 

Този медицински рейд, чието материално изражение е близо 4000 лева,  бе дарение за габровци от „Докосни щастието“ и г-жа Теодора Игнатова – основател на фондацията и почетен консул на България в Демократична република Конго.

 

„Много хора в България страдат от разширени вени, но често пренебрегват първоначалните симптоми и вземат мерки, когато са в по-напреднал стадий на заболяването и вече е необходимо сериозно лечение.

 

Най-честата причина да се стигне до това е подценяване на проблема и липсата на информираност от страна на пациента.

 

При появата на първите разширени вени, пациентите прибягват към употребата на различни медикаменти, които да облекчат симптоматиката, но те не са достатъчни, за да гарантират справяне с проблема и подобряване на здравословното състояние в дългосрочен план.

 

Още при най-леките симптоми хората трябва да се консултират със специалист, който да назначи адекватно лечение и да следи състоянието на вените“, сподели съдовият хирург д-р Асен Тодоров.

 

Повече от 40% от българите страдат от разширени вени, а факторите, които довеждат до развиване на заболяването са различни – възраст, наследственост, наднормено тегло, продължителна работа в статично положение и други.

 

За да се избегнат сериозните проблеми и развитието на заболяването в по-напреднал стадий, което води до трайно влошаване на здравословното състояние, се препоръчва навременно посещение при специалист, който да определи моментното състояние, да назначи правилното лечение и да следи за развитието на заболяването.

„Много по-лесно е да се предпазим от варикозното разширение на вените, отколкото да го лекуваме.

 

Чрез тази инициатива целта ни е насочим хората към идеята за превенцията на тяхното здраве. Както и да им дадем полезна информация, която да им помогне да взимат правилните решения при появата на различните симптоми“, заяви д-р Тодоров и добави: „В практиката забелязваме, че хората често се притесняват да посетят специалист, заради възможността от назначаване на оперативно лечение.

 

От много години в България се прилагат световните практики за лечение на разширени вени, а именно съвременните минимално инвазивни методи.

 

Лечението е  безболезнено, бързо и ефективно, не изисква болничен престой, а пациентът бързо може да се върне към ежедневието си“, споделя още съдовият хирург д-р Асен Тодоров.

 

За уникалната операция, извършена от д-р Асен Тодоров за първи път у нас, четете тук http://epicenter.bg/article/D-r-Asen-Todorov-izvarshi-unikalna-onkologichna-operatsiya-za-parvi-pat-u-nas/219949/2/0

 

 Фондация „Докосни щастието“ стартира „Национална кампания за превенция срещу разширени вени“ през октомври 2019 година в Бургас.

Тя има за цел да повиши информираността за опасността от заболяванията на вените чрез предоставяне на безплатни прегледи в различни градове на България.  

 

Според специалистите профилактиката е най-добрият начин да се погрижим за здравето. Промяната в хранителния режим, редовните спортни занимания, кремовете за разширени вени и компресите имат само временен характер.

 

Затова хората с предразположеност към това заболяване или тези, които вече имат проблеми с вените, се нуждаят от посещение при специалист и своевременно започнато лечение.

 

Повече за Фондация „Докосни щастието“

 

Фондация „Докосни щастието“ е естествено продължение на пъстрия, криволичещ и пълен с постигнати цели път на Теодора Игнатова. Организацията е създадена през 2014 година в гр. Лубумбаши, Демократична Република Конго.

 

Теодора Игнатова е водена от вътрешната си необходимост да помага, започва дейност, свързана с превенция, здравеопазване и образование.

Тя вярва, че единственият път, който може да промени обкръжаващата ни среда, са знанието и културата. Познаването на българския фолклор и родните традиции са основа за възпитаване в родолюбие.

 

Теодора Игнатова е радетел за възраждането на българските обичаи, защото вярва, че бъдещето на една силна България се крие в познаването и обичта към родното. Фондацията е насочена и към различни проекти с фокус върху здравеопазването.

 

Още информация за Фондация „Докосни щастието“ можете да откриете на https://touchhappiness.foundation/

 


От категорията

Оперната певица Гергана Николаева съчетава поезия, кулинария и благотворителност в книга

Оперната певица Гергана Николаева съчетава поезия, кулинария и благотворителност в  книга-1601017576.jpg

В „Събудих се и беше утре“ мецосопраното комбинира лиричните си стихове с ...

25 септ. 2020 | 10:05

Криза в работата и партньорски взаимоотношения в неделя

За консултация и записване на час при Милена Иванова-ЕА @ЕАlife.bg https://www.facebook.com/EAlife.bg/-1601006165.jpg

В петък на обяд може да се породят проблеми, умора и недоволство. Труден късмет ...

25 септ. 2020 | 06:54

Меган Маркъл и принц Хари призоваха американците да гласуват

Сн. Инстаграм-1600858253.jpg

В своето обръщение Маркъл призова всички американци да излязат да гласуват тази ...

23 септ. 2020 | 13:49

В сряда който има бърза мисъл ще спечели

За консултация и записване на час при Милена Иванова-ЕА @ЕАlife.bg https://www.facebook.com/EAlife.bg/-1600801442.jpg

В четвъртък на обяд е най-слабата част от деня, която може да провокира ...

22 септ. 2020 | 22:02